ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Και τώρα οι δύο μας» από το Θέατρο Αντίλογος

Το έργο φέρνει ξανά στο προσκήνιο την κοινωνία των συμφερόντων

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το Θέατρο ΑντίΛογος επανέρχεται, στην κύρια σκηνή, με το βαθιά κοινωνικό έργο του ρώσου συγγραφέα Αλεξάντερ Γκέλμαν «Και τώρα οι δυο μας». Το έργο πραγματεύεται το καταστροφικό πάθος για επιτυχία και εξουσία στον εργασιακό χώρο, καταδεικνύοντας τις αιτίες που απομακρύνουν τον άνθρωπο από την ηθική του υπόσταση. Ένα έργο πιο επίκαιρο από ποτέ, μιας και η οικονομική κρίση των καιρών μας φέρνει ξανά στο προσκήνιο την κοινωνία των συμφερόντων και της εκμετάλλευσης στον εργασιακό χώρο.

Ο Αλεξάντερ Γκέλμαν παρατηρητής της μετεξέλιξης της κοινωνίας της χώρας του μετά την πτώση του καθεστώτος και ως πολίτης του σύγχρονου κόσμου που μεταβάλλεται ραγδαία μέσα από τις παθογένειες του καπιταλισμού, καταγράφει στα έργα του την αλλοτρίωση της ανθρώπινης υπόστασης. Στο «Και τώρα οι δυο μας» γίνεται σαφές πως ο διαπλεκόμενος με τα αφεντικά παγιδεύεται τους μηχανισμούς τους μη μπορώντας να βγει από 'κει μέσα αλώβητος. Η εξουσία τον χειραγωγεί παρέχοντας του υποσχέσεις και ευκαιρίες για επιτυχία. Εκμεταλλεύεται προς όφελος και εξυπηρέτησή της ανθρώπους με προσόντα και ικανότητες αναγκάζοντας τους να παραιτηθούν από κάθε ηθική αξία. 

Αυτή η ανάγκη κοινωνικής ανέλιξης και επαγγελματικής επιτυχίας αποδεικνύεται καταστροφική για το ζευγάρι του έργου οδηγώντας τους δύο ήρωες σε συναισθηματικό ακρωτηριασμό.

Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Νεοκλή Νεοκλέους, σε μετάφραση/διασκευή του Γιώργου Κιμούλη. Τους δύο ρόλους υποδύονται ο Νεοκλής Νεοκλέους και η Άννα Γιαγκιώζη.

Το έργο «Και τώρα οι δυο μας» ανέβηκε τον περασμένο Μάιο και πάλι σε παραγωγή του Θεάτρου ΑντίΛογος, στην αυθεντική του γλώσσα, τα ρώσικα, για το ρωσόφωνο κοινό της Κύπρου, με τους ηθοποιούς Αντρέι Κρούπα και Γιούλια Χρυσοστόμου και σε σκηνοθεσία του Νεοκλή Νεοκλέους. Παρουσιάστηκε στη Λευκωσία και στη Λεμεσό.

Το έργο

Ένας άντρας και μια γυναίκα -τους συναντάμε μετά από είκοσι χρόνια γάμου. Έχουν ένα παιδί 16 χρονών. Εκείνος, πολιτικός μηχανικός. Εκείνη, διανοούμενη. Εκείνος, για να ανέλθει κοινωνικά, να αναρριχηθεί πάτησε επί πτωμάτων ξεπουλώντας κάθε αρχή και κάθε αξία. Εκείνη, για να ανέλθει κοινωνικά, να αναρριχηθεί, γνώριζε μα σιωπούσε. Συνεργία με άλλοθι, το μέλλον του παιδιού. Κάποιος θα «πληρώσει», ακόμη και χωρίς να φταίει. Για να επιβιώσουν δαγκώνουν ο ένας τον άλλο σαν λυσσασμένα σκυλιά. Για εκείνα που θέλησαν και για εκείνα που εύχονται να μην είχαν συμβεί.

Παραστάσεις

Λευκωσία:

Πρεμιέρα: Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, ώρα 8:30 μ.μ.
από 25 Νοεμβρίου έως 11 Δεκεμβρίου 2016 (10 παραστάσεις)

*Κυριακή (δύο παραστάσεις) στις 6:00 μ.μ. και 8:00 μ.μ.

ΕΞΑΝΤΑΣ Bar Theatre (Θεμιστοκλή Πετρίδη 11, Καϊμακλί-Λευκωσία)
Κατά τη διάρκεια της παράστασης οι θεατές μπορούν να απολαμβάνουν τον καφέ, το τσάϊ ή το ποτό τους (το σέρβις σταματάει με την έναρξη του έργου).

Λεμεσός
Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου, δύο παραστάσεις στις 6:00 μ.μ. και 8:00 μ.μ.

Θέατρο ΕΝΑ (Β’ Δημοτική Αγορά)

Πληροφορίες και κρατήσεις: 99 251331 και 99 544454
Γενική Είσοδος: 10 ευρώ

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση

X