ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 18:52
 

Ακόμη δύο παραστάσεις στο Φεστιβάλ Μονοδράματος

Ο μαραθώνιος θεατρικών εμπειριών συνεχίζεται στο μονόδραμα «Ματωμένος Γάμος»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Συνεχίζονται και απόψε οι παραστάσεις του Α’ Διεθνούς Φεστιβάλ Μονοδράματος στο κατάλληλα διαμορφωμένο αμφιθεατρικά ΑΤΤΙΚΟΝ, στον πολιτιστικό πολυχώρο της Πάφου «κληρονομιά» της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2017.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού της ΠΠΕ Πάφος 2017 απόψε ο μαραθώνιος, πρωτόγνωρων θεατρικών εμπειριών στη Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης συνεχίζεται στις 7 μ.μ. με Λόρκα, ανδαλουσιάνικο φλαμένκο και την Ισπανίδα ηθοποιό και χορεύτρια Maria Vidal, στο μονόδραμα, Ματωμένος Γάμος , εμπνευσμένο από το ομώνυμο θεατρικό του αδικοχαμένου ποιητή.

Σε αυτή την παράσταση, όπως αναφέρεται, το τραγούδι, το φλαμένκο, ο σύγχρονος χορός, η υποκριτική και οι προβολές συνδυάζονται, συνυφαίνοντας τρεις τραγικές ιστορίες που αποτελούν τον αφηγηματικό ιστό της: την ιστορία των πραγματικών ανθρώπων που ενέπνευσαν το έργο του Λόρκα το 1928, την ιστορία της μητέρας, του φεγγαριού και της νύφης και την ιστορία του Φεντερίκο (Λόρκα) ως κύριου ηθοποιού σε ένα δράμα που ολοκληρώνεται με έναν άσεμνο και παράλογο θάνατο.

Στις 9 μμ η Birute Mar, διεθνώς γνωστή για την πολυετή ενασχόλησή της με το μονόδραμα, με πιο πρόσφατη δουλειά, την παράσταση «Γράμματα στο Πουθενά» (βασισμένη στα γράμματα των M. Cvetajeva, R. M. Rilke, B. Pasternak) στο Εθνικό Θέατρο της Λιθουανίας, παρουσιάζει την ANTIGONE, εμπνευσμένη από την τραγωδία Αντιγόνη του Σοφοκλή.

Η παράσταση διερευνά τους τρόπους σύνδεσης της αρχαίας και της σύγχρονης γλώσσας, αντιπαραβάλλοντας ανθρώπινες μορφές μπροστά σε υπερμεγέθεις προβολές βίντεο του Χορού.

Η Birute μεταμορφώνεται σε Αντιγόνη, ύστερα στην αδερφή της Ισμήνη, έπειτα στον Κρέοντα και στον γιο του Αίμονα, σε φρουρό και σε προφήτη Τειρεσία – υποδυόμενη όλους τους χαρακτήρες.

Σημειώνεται πως από τις 26-29/10 τη σκυτάλη παραλαμβάνουν παραστάσεις και ηθοποιοί από την Ιαπωνία, την Αλγερία, την Ελλάδα, το Ισραήλ, την Πολωνία, τη Ρουμανία, την Κύπρο και το Ιράν.

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση

X