ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:09
 

Βολές Α. Χριστοδουλίδη στον Γ. Τουμαζή για τις χορηγίες του ΘΟΚ

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του «Θέατρο Ένα» καλεί τον Πρόεδρο του ΘΟΚ «να ψάξει το λάθος στους μηχανισμούς ενημέρωσής του»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του «ΘΕΑΤΡΟ ΕΝΑ» Αντρέας Χριστοδουλίδης με ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα απαντά στα όσα ανέφερε σε δήλωση του στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΘΟΚ Γιάννης Τουμαζής, αναφορικά τη χορηγία προς το «Θέατρο Ένα» και την επιστολή που απεστάλη από to Θέατρο προς τον κ. Τουμαζή και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ του ΘΟΚ στην οποία κοινοποιείται η απόφαση για κλείσιμο του «Θέατρο Ένα» για 4 μήνες το 2019. O κ. Χριστοδουλίδης στην ανακοίνωση καλεί τον Πρόεδρο του ΘΟΚ "να εντοπίσει το λάθος στους μηχανισμούς ενημέρωσης του".

«Το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης, 19 Δεκεμβρίου, η εκ των μελών του προσωπικού του «ΘΕΑΤΡΟ ΕΝΑ» Άντρη Σιακαλλή επισκέφθηκε τα γραφεία του ΘΟΚ και παρέδωσε δια χειρός, στην υπεύθυνη της υποδοχής εννέα επιστολές, μια για κάθε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΘΟΚ» απαντά ο κ. Χριστοδουλίδης στον κ. Τουμαζή αναφορικά με την επιστολή, στο περιεχόμενο της οποίας αναφέρεται ότι λόγω της μειωμένης χορηγίας προς τα θέατρο μας, θα αναστείλουμε τη λειτουργία του 4-6 μήνες το καλοκαίρι και θα προχωρήσουμε σε απολύσεις προσωπικού.

Το Θέατρο Ενα στην παλιά Λευκωσία


Συνεχίζοντας ο κ. Χριστοδουλίδης παρατηρεί ότι «καλό θα ήταν αν ο ΘΟΚ και ειδικότερα ο κ. Τουμαζής, πριν εξαπολύσουν μύδρους κατά του θεάτρου μας, να εντοπίσουν τι πάει λάθος στους μηχανισμούς ενημέρωσης τους».
"Διότι δεν είναι δυνατόν να… χάθηκαν στην διαδρομή προς τα γραφεία των μελών του δ.σ. του ΘΟΚ, όχι μια αλλά εννέα επιστολές!», αναφέρεται.

Ο κ. Χριστοδουλίδης διαψεύδει επίσης τη δήλωση του Προέδρου του ΔΣ του ΘΟΚ ότι «Θέατρο Ενα» είναι ένα από τα ιστορικά θέατρα που παίρνει τη μεγαλύτερη επιχορήγηση.

« Δυστυχώς για το 2019 ο ΘΟΚ περιέκοψε σημαντικά και αδικαιολόγητα τη χορηγία προς το ‘Θέατρο Ενα’ που φτάνει τις 70.000 ευρώ», αναφέρει ο κ. Χριστοδουλίδης, παραπέμποντας στην κατάσταση των χορηγιών που ανακοίνωσε ο ΘΟΚ.


Ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΘΟΚ Γιάννης Τουμαζής

Σε σχέση με το θέμα των απολύσεων και τη δήλωση του κ Τουμαζή ότι «για παραγωγές που δεν έχουν ήδη γίνει, δεν εργοδοτούνται άτομα» ο καλλιτεχνικός διευθυντής του «Θέατρο Ενα» απαντά στον Πρόεδρο του ΘΟΚ πως θα έπρεπε να γνωρίζει ότι τα θέατρα δεν στηρίζονται μόνον στους ηθοποιούς για να παράξουν έργο, αλλά και σε μια μεγάλη ομάδα υποστηρικτικών υπηρεσιών, που προσφέρονται από κατασκευαστές σκηνικών, διευθυντές σκηνής κλπ.

Ο κ. Χριστοδουλίδης αναφέρει ότι δίνει πίστωση χρόνου στον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΘΟΚ να ψάξουν να βρουν και να μελετήσουν την επιστολή της 19ης Δεκεμβρίου.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση

Οι ήρωες του Μπέκετ είναι μόνοι και έρημοι, καταδικασμένοι να μονολογουν μη μπορώντας να επικοινωνήσουν με τον συνάνθρωπο τους

Fail, Fail Again Fail Better

Σκηνοθετημένο αναλόγιο από την enacttheatre με δύο έργα του Σάμιουελ Μπέκετ σε μετάφραση του Νάσου Δετζώρτζη
Δελτίο Τύπου
 |  ΘΕΑΤΡΟ-ΧΟΡΟΣ
X