ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:20
 

Εβδομάδα Κυπριακού Θεατρικού Έργου στην Αθήνα

Θα πραγματοποιηθεί από 19-23 Σεπτεμβρίου 2018, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Το Κυπριακό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (ΚΚΔΙΘ), σε συνεργασία με το Μορφωτικό Γραφείο της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα - Σπίτι της Κύπρου και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (ΙΜΚ), διοργανώνουν την «Εβδομάδα Κυπριακού Θεατρικού Έργου στην Αθήνα», η οποία θα πραγματοποιηθεί από 19-23 Σεπτεμβρίου 2018, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (ΙΜΚ).
 
Πρόκειται για την έκτη διοργάνωση της «Εβδομάδας Κυπριακού Θεατρικού Έργου στην Αθήνα», όπου θα παρουσιαστούν τρεις παραστάσεις σύγχρονων κυπριακών θεατρικών έργων από κυπριακά θεατρικά σχήματα, στην αίθουσα του Θεάτρου του Πολιτιστικού Κέντρου ΙΜΚ.
 
Η «Εβδομάδα Κυπριακού Θεατρικού Έργου στην Αθήνα» αποτελεί μια από τις σημαντικότερες διοργανώσεις προώθησης της κυπριακής θεατρικής συγγραφής στον ελληνικό χώρο, παρουσιάζοντας παραστάσεις κυπριακού θεατρικού έργου από κυπριακά θεατρικά σχήματα και στοχεύοντας στην προώθηση της κυπριακής δραματουργίας και της εν γένει κυπριακής δημιουργίας στην Ελλάδα μέσα από την ενίσχυση της κινητικότητας των Κύπριων καλλιτεχνών, καθώς και την ανάδειξη του πολιτιστικού προϊόντος.
 
Ο κύκλος των παραστάσεων της φετινής διοργάνωσης ανοίγει την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου με την παράσταση "…Κοιμήσου Αγγελούδι μου…" των Στέλιου Θεοχάρους και Μαρίνας Φραγκεσκίδου, σε σκηνοθεσία Βαρνάβα Κυριαζή (παραγωγή Εταιρεία Θεατρικής Ανάπτυξης Λεμεσού). Ακολουθεί, την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου, η παράσταση "Η Σιδηρά" του Μιχάλη Παπαδόπουλου, σε σκηνοθεσία Μαρίνου Ανωγυριάτη (παραγωγή Θέατρο Versus). Η «Εβδομάδα Κυπριακού Θεατρικού Έργου στην Αθήνα» ολοκληρώνεται την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, με την παράσταση "Αφηγήσεις Γυναικών", που αποτελεί μια διασκευή του βιβλίου Δεκαοκτώ Αφηγήσεις της Νίκης Μαραγκού, σε δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία Αιμίλιου Χαραλαμπίδη (παραγωγή Prima Lux).
 
Η έκτη διοργάνωση της «Εβδομάδας Κυπριακού Θεατρικού Έργου στην Αθήνα» πραγματοποιείται με τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, μέσα από το Πρόγραμμα «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» για το 2018.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση

X