ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η MiNIMIS Εταιρεία Θεάτρου ανακοινώνει την έναρξη εργαστηριακών κύκλων

Κάνοντας την αρχή με το «MiNIMIS Summer Course - Ιούλιος 2020» πού στόχος είναι, η ουσιαστική επαφή με τα βασικά μας εργαλεία έκφρασης

Newsroom K

Η MiNIMIS ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ στα πλαίσια του καλλιτεχνικού της προγραμματισμού για την περίοδο 2020-2021, ανακοινώνει μεταξύ άλλων, την έναρξη εργαστηριακών κύκλων, κάνοντας αρχή με το “MiNIMIS Summer Course - Ιούλιος 2020”. Τα εργαστήρια θα πραγματοποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέσα στη θεατρική σεζόν και θα απευθύνονται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιούς, σπουδαστές δραματικών σχολών, εκπαιδευτικούς και όσους αγαπούν τη θεατρική διαδικασία.

Εισηγητές των εργαστηρίων θα είναι επαγγελματίες του θεάτρου, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, από την Κύπρο και το εξωτερικό.

Στόχος είναι, η ουσιαστική επαφή με τα βασικά μας εργαλεία έκφρασης, το σώμα και τη φωνή, η καλλιέργεια ομαδικότητας, αλληλοσεβασμού και η έρευνα μέσα από το παιχνίδι.

“MiNIMIS Summer Course - Ιούλιος 2020”

Το πρώτο εργαστήρι* της σεζόν θα πραγματοποιήσει ο ηθοποιός Στέλιος Καλλιστράτης, θα διεξαχθεί 07 - 31 Ιουλίου 2020 στη Λευκωσία και απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιούς, σπουδαστές δραματικών σχολών, εκπαιδευτικούς και όσους αγαπούν τη θεατρική διαδικασία με όριο ηλικίας 18 ετών και άνω.

Στόχοι του εργαστηρίου:
• Γνωρίζω το σώμα, τη φωνή, τη λειτουργία της αναπνοής
• Πώς συνυπάρχω σε μια ομάδα
• Τα όρια και οι δυνατότητές μου - Διαθεσιμότητα
• Αυτοσχεδιασμός (σώμα και λόγος)
• Ασκήσεις με κείμενο

Λίγα λόγια για τον ηθοποιό Στέλιο Καλλιστράτη

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λεμεσό. Είναι Αριστούχος απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Παρακολούθησε το Εργαστήρι Φωνητικής Τέχνης και Έρευνας της φωνής του Σπύρου Σακκά.
Ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, τη 09 theatre company, το Νέο Θέατρο Θεσσαλονίκης, τους ΠΑΠΑΛΑΝΓΚΙ, το Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, την ΕΘΑΛ, την PARAVAN Proactions, τους 8x8, το Φανταστικό Θέατρο, τη Fresh Target Theatre Ensable, το Θέατρο VERSUS, τη MiNIMIS ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ, το Mega Ελλάδος και Κύπρου, τον ΑΝΤ1, τον Alpha Κύπρου και το ΡΙΚ.
Συνεργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτης με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και την Εθνική Λυρική Σκηνή.
Βρίσκεται σε διαρκή έρευνα της θεατρικής διαδικασίας, διδάσκοντας τα τελευταία χρόνια στο Εργαστήρι του Σατιρικού Θεάτρου (Λευκωσία) σε έφηβους και ενήλικες και στη Θεατρική Ομάδα Περιστερώνας.

 

Πληροφορίες

Το εργαστήρι θα έχει διάρκεια 4 εβδομάδες (12 μέρες / Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή) και οι συναντήσεις θα έχουν διάρκεια 3 ώρες (π.χ. 10:00-13:00 ή 18:00-21:00 / σύνολο 36 ώρες). Αναλυτικές πληροφορίες γι’ αυτό και για το χώρο διεξαγωγής, θα δοθούν μέσω email). 

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2020 στο email: minimistc@gmail.com (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, ιδιότητα και ηλικία)
Πληροφορίες: 99035132, 99893677

* Θα τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα και οι συνθήκες υγιεινής που προβλέπει το Υπουργείο Υγείας, βάσει COVID-19.
** Οι μέρες και οι ώρες του εργαστηρίου δύναται να διαμορφωθούν βάσει των αναγκών και πάντα κατόπιν συνεννόησης.
*** Οι συμμετέχοντες, με το πέρας του εργαστηρίου θα λάβουν σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση

Θερμή ήταν η υποδοχή του κοινού στο εξωτερικό για τους «Πέρσες»

Εξαγωγές πολιτισμού

Για πρώτη φορά η Επίδαυρος εξέπεμψε live, ενώ το ίδιο συνέβη για πρώτη φορά με μια ελληνική παραγωγή της αρχαίας ελληνικής ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΘΕΑΤΡΟ-ΧΟΡΟΣ