ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν ΑΑΕΚ και ΘΟΚ

Σε μια κοινή προσπάθεια αντιμετώπισης των εξαρτήσεων μέσω της καλλιέργειας του πολιτισμού

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου (ΑΑΕΚ) και Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου (ΘΟΚ) υπέγραψαν την Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου, μνημόνιο συνεργασίας, με άμεση ισχύ και στόχο την κοινωνική ευαισθητοποίηση για το ζήτημα των εξαρτήσεων σε ευρύτερο πλαίσιο.

Κοινή ανακοίνωση των δύο οργανισμών αναφέρει ότι το Μνημόνιο Συνεργασίας υπεγράφη «σε μια κοινή προσπάθεια αντιμετώπισης των εξαρτήσεων μέσω της καλλιέργειας του πολιτισμού, και με στόχο την κοινωνική ευαισθητοποίηση για το ζήτημα των εξαρτήσεων σε ευρύτερο πλαίσιο».

Το Μνημόνιο Συνεργασίας, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει «την παροχή από τον ΘΟΚ δωρεάν ή μειωμένων εισιτηρίων για συγκεκριμένες θεατρικές παραστάσεις που ανεβάζει μέσα στα πλαίσια της παροχής εναλλακτικής υγιούς απασχόλησης παιδιών και νέων που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, καθώς των ατόμων που βρίσκονται σε θεραπευτική διαδικασία».

Περιλαμβάνει και την «προώθηση των δράσεων του ΘΟΚ μέσα από το δίκτυο επικοινωνίας της ΑΕΕΚ, και γενικότερα την αμοιβαία διάθεση των υποδομών και των δικτύων συνεργατών των δύο φορέων για επίτευξη των κοινών τους σκοπών».

Βάσει του μνημονίου προγραμματίζεται «η πραγματοποίηση θεατρικών επισκέψεων από άτομα που ανήκουν σε ευάλωτους πληθυσμούς και δωρεάν εργαστηρίων και/ή συζητήσεων».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «το Μνημόνιο Συνεργασίας τίθεται σε άμεση ισχύ μετά την υπογραφή του, και ισχύει για δύο έτη με δυνατότητα ανανέωσης μετά από αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της».

Το Μνημόνιο υπέγραψε εκ μέρους της ΑΑΕΚ ο Πρόεδρός της, Χρύσανθος Γεωργίου και εκ μέρους του ΘΟΚ, επίσης, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Γιάννης Τουμαζής.

Καταλήγοντας, ΑΑΕΚ και ΘΟΚ αναφέρουν ότι «σε μια προσπάθεια να μείνουμε κοντά σε αληθινούς τρόπους ζωής, μακριά από εξαρτήσεις, όπως και τεκμηριώνεται από διεθνείς μελέτες, ο πολιτισμός και το θέατρο παραμένουν δυνατά εργαλεία προς αυτό τον σκοπό».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση

X