ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
The G C Institute
The G C Institute
Τελευταία Ενημέρωση: 12:41
 

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν ΑΑΕΚ και ΘΟΚ

Σε μια κοινή προσπάθεια αντιμετώπισης των εξαρτήσεων μέσω της καλλιέργειας του πολιτισμού

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου (ΑΑΕΚ) και Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου (ΘΟΚ) υπέγραψαν την Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου, μνημόνιο συνεργασίας, με άμεση ισχύ και στόχο την κοινωνική ευαισθητοποίηση για το ζήτημα των εξαρτήσεων σε ευρύτερο πλαίσιο.

Κοινή ανακοίνωση των δύο οργανισμών αναφέρει ότι το Μνημόνιο Συνεργασίας υπεγράφη «σε μια κοινή προσπάθεια αντιμετώπισης των εξαρτήσεων μέσω της καλλιέργειας του πολιτισμού, και με στόχο την κοινωνική ευαισθητοποίηση για το ζήτημα των εξαρτήσεων σε ευρύτερο πλαίσιο».

Το Μνημόνιο Συνεργασίας, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει «την παροχή από τον ΘΟΚ δωρεάν ή μειωμένων εισιτηρίων για συγκεκριμένες θεατρικές παραστάσεις που ανεβάζει μέσα στα πλαίσια της παροχής εναλλακτικής υγιούς απασχόλησης παιδιών και νέων που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, καθώς των ατόμων που βρίσκονται σε θεραπευτική διαδικασία».

Περιλαμβάνει και την «προώθηση των δράσεων του ΘΟΚ μέσα από το δίκτυο επικοινωνίας της ΑΕΕΚ, και γενικότερα την αμοιβαία διάθεση των υποδομών και των δικτύων συνεργατών των δύο φορέων για επίτευξη των κοινών τους σκοπών».

Βάσει του μνημονίου προγραμματίζεται «η πραγματοποίηση θεατρικών επισκέψεων από άτομα που ανήκουν σε ευάλωτους πληθυσμούς και δωρεάν εργαστηρίων και/ή συζητήσεων».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «το Μνημόνιο Συνεργασίας τίθεται σε άμεση ισχύ μετά την υπογραφή του, και ισχύει για δύο έτη με δυνατότητα ανανέωσης μετά από αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της».

Το Μνημόνιο υπέγραψε εκ μέρους της ΑΑΕΚ ο Πρόεδρός της, Χρύσανθος Γεωργίου και εκ μέρους του ΘΟΚ, επίσης, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Γιάννης Τουμαζής.

Καταλήγοντας, ΑΑΕΚ και ΘΟΚ αναφέρουν ότι «σε μια προσπάθεια να μείνουμε κοντά σε αληθινούς τρόπους ζωής, μακριά από εξαρτήσεις, όπως και τεκμηριώνεται από διεθνείς μελέτες, ο πολιτισμός και το θέατρο παραμένουν δυνατά εργαλεία προς αυτό τον σκοπό».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Αξιόγραφοι: Θέλουν συνάντηση με τον νέο CEO της Τρ. Κύπρου

«Έλεος, κανένα ορθογραφημένο πανό δεν υπήρχε να βάλετε φωτογραφία...δικαιοσύνη με ωμέγα; σε πιάνει πονοκέφαλος ...»
Γιάννης  |  01:05

Διασωληνωμένος ο Δημήτρης Χριστόφιας

«Ευχομαστε περαστικα. Πρεπει ομως να πουμε οτι, εν καιρω εκλογων, το ακελ θα εκμεταλευτει στο επακρο ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  21:18

Κυπριανού: Άλλοι πρόδωσαν την Κύπρο το '74

«Έχουν όνομα και ταυτότητα οι "2" που μας προασβάλλουν το ήθος και τον πατριωτισμό μας: (α) ο Υπαρχηγός ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  10:36

Δεν ανήκει στην Καίτη Κληρίδου το άρθρο ψήφου προς Νιαζί

«Τελικά η ανάληψη πολιτικών ευθυνών είναι είδος που εξέλιπεν στην Κύπρο Των Σαλταδόρων Πολιτικών της ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  10:24

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση

X