ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 11:15
 

«Στο Λαζαρέτο, σημειώσεις ενός παραληρήματος»

Ένα project της Έλενας Αγαθοκλέους από το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ

Δελτίο Τύπου

Κάποιος που ονομαζόταν Λάζαρος αρρώστησε. Ήταν απο τη Βηθανία, το χωριό όπου κατοικούσαν η Μαρία και η αδερφή της η Μάρθα. Η Μαρία ήταν εκείνη που αργότερα άλειψε τον Κύριο με μύρο και σκούπισε τα πόδια του με τα μαλλιά της. Ο Λάζαρος που αρρώστησε, ήταν αδελφός της Μαρίας και της Μάρθας. Έστειλαν λοιπόν οι δύο αδελφές μήνυμα στον Ιησού: «Κύριε, ο αγαπημένος σου φίλος είναι άρρωστος» (...)

Το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ παρουσιάζει το σκηνοθετημένο αναλόγιο «Στο Λαζαρέτο, σημειώσεις ενός παραληρήματος» στις 3, 4 και 5 Δεκεμβρίου κάτω από το μνημείο της Πλατείας Ηρώων, στη Λεμεσό. Πρόκειται για την έναρξη της νέας δουλειάς της Έλενας Αγαθοκλέους πάνω στην ιστορία του Λαζάρου των Γραφών.

Το «Στο Λαζαρέτο, σημειώσεις ενός παραληρήματος» είναι μια ιστορία σε δύο μέρη. Ο Λάζαρος, ο τετραήμερος φίλος του Ιησού, καλείται να εκπληρώσει την προσδοκία, για να φανερωθεί η δύναμη του Θεού, η δύναμη του υιού του Θεού. Θα ακουστούν κυρίως εδάφια από τη Καινή Διαθήκη, αποσπάσματα από κείμενα του Γουίλιαμ Μπάροουζ (Μπητ γενιά) και από το «Ημερολόγιο ενός κλέφτη» του Ζαν Ζενέ, μαζί με αναφορές σε παραδόσεις και γεγονότα που συνοδεύουν το όνομα του Λαζάρου.

(...) Kι εγώ ο Λάζαρος τ’ άκουγα όλ’ αυτά και τα ΄βλεπα. Και αφού τ΄άκουσα και τα είδα, αρρώστησα και έκλαψα πολυ και αποτραβήχτηκα σε ένα κρεβάτι (...)

Το κοινό προσκαλείται, σε ένα θέαμα, ίσως για παρηγοριά. Προσκαλείται, για λίγο, σε ένα σύγχρονο Λαζαρέτο. Τα Λαζαρέτα υπήρξαν λοιμοκαθαρτήρια, λεπροκομεία, φυλακές και ο σκοπός της ύπαρξής τους ήταν ένας και μοναδικός: η απομόνωση και η καραντίνα των αρρώστων ή όσων θεωρούνταν άρρωστοι - για λόγους υγείας, αλλά επίσης και αισθητικής - μέχρι να γιατρευτούν ή να εγκαταλείψουν τα εγκόσμια.

Η δράση πραγματοποιείται με την υποστήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, στο πλαίσιο του προγράμματος Πολιτισμός.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενα: Καινή Διαθήκη, Γουίλιαμ Μπάροουζ, Ζαν Ζενέ
Ιδέα/Σκηνοθεσία/Δραματουργία/ Συρραφή και συγγραφή κειμένων: Έλενα Αγαθοκλέους
Συνεργάτης στην Επιμέλεια Κειμένων: Ράνια Ιακώβου
Συνεργάτης στη ΣκηνοθεσίαΑθηνά Κάσιου
Μουσική: Δημήτρης Σπύρου Acapella Solo Loop
Σκηνική Επιμέλεια/ Αφίσα: Εύα Κοραή
Ηθοποιός: Έλενα Αγαθοκλεους
Εκτέλεση παραγωγής: Kωνσταντίνα Peter
Παραγωγή: Κέντρο Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ
www.mitos.org.cy


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου στις 19:00
Δευτέρα και Τρίτη, 4 και 5 Δεκεμβρίου στις 20:30
Γενική Είσοδος 8€
Απαραίτητη η προκράτηση/ Περιορισμένος ο αριθμός θέσεων 97 879793
Εισιτήρια στην είσοδο
Κάτω από το μνημείο στην Πλατεία Ηρώων στη Λεμεσό

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση

X