ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

The more you dance the more you get / Εύη Δημητρίου

Φεστιβάλ dFERIA 11-14 Μαρτίου 2019 , Σαν Σεμπαστιάν Ισπανία

Δελτίο Τύπου

H ομάδα Εν δράσει παρουσιάζει την παράσταση the more you dance the more you get σε χορογραφία και ερμηνεία της Εύης Δημητρίου στις 11 Μαρτίου στο Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών dFERIA στο Σαν Σεμπαστιάν της Ισπανίας.

Η παράσταση “the more you dance the more you get” πρωτοπαρουσιάστηκε στην Πλατφόρμα Χορού το 2016 και επιλέγηκε να παρουσιαστεί στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Κύπρου. Προσκλήθηκε στο 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού και Περφόρμανς Open House και στο 3ο Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών Buffer Fringe Performing Arts Festival. Περιόδευσε επίσης σε διεθνή φεστιβάλ παραστατικών τεχνών στο Ζάγκρεμπ, Θεσσαλονίκη, Παλέρμο και Στοκχόλμη.

Το έργο ερευνά την εκβιαστική χρήση του σώματος ως εμπόρευμα έχοντας ως βασική αναφορά τη σεξουαλική εκμετάλλευση των γυναικών. Στη σκηνή, ένα άτομο “χωρίς πρόσωπο” είναι αναγκασμένο να εκθέσει και να “πουλήσει” το σώμα του ξανά και ξανά. Ερμηνευμένο με έντονη σωματικότητα, το έργο επιτυγχάνει να συνδυάσει την οικειότητα με το χιούμορ, την κίνηση με τον λόγο, το ρίσκο με την έκπληξη.

photo by Pavlos Vrionides

Η χορογραφική δουλειά της Εύης Δημητρίου έχει ως εναρκτήρια βάση την ανάγκη της να βρει νέους τρόπους επικοινωνίας με το κοινό. Μέσα από ένα συνεχή πειραματισμό πάνω στις έννοιες «χορός-παράσταση-περφόρμερ-θεατής», επιδιώκει να δημιουργήσει μικρά ανοίγματα επικοινωνίας, ως τόπους και χρόνους συνάντησης με το κοινό, εκεί όπου πιστεύει πως μπορούν να συντελεστούν οι πιο βαθιές αλλά και προσωπικές μετατοπίσεις, τόσο για τους ίδιους τους θεατές αλλά και για τους ίδιους τους περφόρμερ.

Δίνοντας πρωταρχικό ρόλο στο σώμα και στον λόγο, και συχνά σε συνδυασμό με άλλες μορφές τέχνης, επιχειρεί να φτιάξει στιγμές «αλήθειας» επί σκηνής αλλά πέρα από τα προκαθορισμένα σκηνικά όρια, δίνοντάς μας παραστάσεις που τολμούν να μας εκπλήξουν και να αυτοχαρακτηριστούν ως «εξομολογητικές», «κωμικές», «οικίες», «τολμηρές».

Σπούδασε χορό στο Laban Centre Λονδίνο και με υποτροφία στο Limon Institute Νέα Υόρκη. Ως χορεύτρια συνεργάστηκε με τους χορογράφους Rosemary Lee, Αθηνά Βάχλα, Alain Buffard , Felix Ruckert και με πολλούς χορογράφους με βάση την Κύπρο (Λία Χαράκη, Έμιλυ Παπαλοίζου, Χλόη Μελίδου, Ρούλλα Κλεοβούλου, Alexandra Wairstal, Άννα Χαραλάμπους μεταξύ άλλων).

Το 2004 ίδρυσε με την Έμιλυ Παπαλοίζου την ομάδα Εν δράσει η οποία φιλοξενεί την ανεξάρτητή τους χορογραφική δουλειά και καλλιτεχνικά projects.

Η δουλειά της έχει παρουσιαστεί σε διάφορα θέατρα και φεστιβάλ στην Κύπρο και έχει προσκληθεί σε πολλά διεθνή φεστιβάλ στην Ιταλία, Γερμανία, Σουηδία, Λετονία, Ιρλανδία, Ρουμανία, Τουρκία, Κένυα, Ελλάδα. Στηρίζεται από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και την Στέγη Σύγχρονου Χορού Λεμεσού.

Περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ

Φεστιβάλ dFERIA 11-14 Μαρτίου 2019 , Σαν Σεμπαστιάν Ισπανία

Παράσταση: Θέατρο Gazteszena, 11 Μαρτίου 12:00

Συντελεστές

Χορογράφος / Περφόρμερ: Εύη Δημητρίου
Σύμβουλος: Tabea Martin
Σχεδιασμός φωτισμού: Alexander Jotovic
Φωνητική καθοδήγηση: Cathryn Robson
Στυλιστική επιμέλεια: Κρίστια Μιχαηλίδου
Φωτογραφία: Μιχάλης Παπαμιχαήλ, Παύλος Βριωνίδης
Παραγωγή :Εν δράσει
Στηρίζουν: Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και Στέγη Σύγχρονου Χορού Λεμεσού

Δείτε το πρόγραμμα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση

X