ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το Δημοτικό Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή στη Λευκωσία χρειάζεται τους φίλους του

Έξι τρόποι για να βοηθήσουμε ώστε να χαράξει νέο πολιτιστικό φως στην πρωτεύουσα

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Οι εργασίες για τη δημιουργία του Δημοτικού Μουσείου Χαρακτικής Χαμπή στην παλιά πόλη της Λευκωσίας συνεχίζονται εντατικά, ώστε αυτό να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατόν, με τον χαράκτη Χαμπή και την ομάδα του Μουσείου να έχουν επενδύσει πολύ προσωπικό κόπο και χρόνο. Το Μουσείο θα στεγαστεί σε κτήριο που παραχώρησε ο Δήμος Λευκωσίας και αυτή την περίοδο ανακαινίζεται. Στόχος του Μουσείου είναι να προσφέρει νέες γνώσεις και χαρές στους επισκέπτες του, σχετικά με την τέχνη της Χαρακτικής.

Φυσικά, στους χώρους θα φιλοξενούνται έργα κορυφαίων χαρακτών του κόσμου, συμπληρώνοντας έτσι το εικαστικό τοπίο της κυπριακής πρωτεύουσας. Ωστόσο, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του το Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή στη Λευκωσία σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, έχουν ανάγκη την ουσιαστική συμπαράσταση των φίλων τους, με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας. Οι άνθρωποι του Μουσείου προτείνουν έξι τρόπους με τους οποίους μπορούν να βοηθήσουν ώστε ο νέος αυτός χώρος πολιτισμού να ξεκινήσει τη λειτουργία του απρόσκοπτα και να επιτευχθούν οι στόχοι του.

 Τρόποι βοήθειας

Όσοι θέλουν να βοηθήσουν μπορούν να το πράξουν με τους παρακάτω τρόπους:

1) Να αγοράσουν τη συλλεκτική αυθεντική μεταξοτυπία του Χαμπή «ο ληνός του Χαρίλαου στο Όμοδος» στην ειδική τιμή προσφοράς των €180. Το όνομά σας θα αναγράφεται στο έργο ως χορηγός του Δημοτικού Μουσείου Χαρακτικής Χαμπή και θα αναγραφεί σε ειδική ευχαριστήρια πινακίδα με τα ονόματα όλων των χορηγών.

2) Να αγοράσουν την αυθεντική λινογραφία «Παραμύθια της Κύπρου», κοινή χαρακτική δημιουργία του Χαμπή και της Ελένης Παναγίδου, στην ειδική τιμή προσφοράς των €120.

3) Να αγοράσουν τον πλούσιο κατάλογο του Μουσείου Χαρακτικής Χαμπή στην ειδική τιμή των €20.

4) Να αγοράσουν την έκδοση του Μουσείου μας, «Μαργαρίτα Α. Τσαγγάρη, το πλήρες εικαστικό έργο» στην ειδική τιμή των €20.

5) Να δωρίσουν στο Μουσείο παλιά και νέα χαρακτικά έργα, εμπλουτίζοντας τη συλλογή του.

και τέλος να χορηγήσουν οποιοδήποτε ποσό, επικοινωνώντας με το email ή το τηλέφωνο του Μουσείου Χαρακτικής Χαμπή (info@hambisprintmakingcenter.org.cy και τηλέφωνο Μουσείου: 25 222772).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση