ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αυξημένα κρούσματα γρίπης στην Κύπρο

8 στα 10 περιστατικά αφορούν στη Γρίπη Η1Ν1

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στην κορύφωσή της βρίσκεται η δραστηριότητα της εποχικής γρίπης, η οποία παρουσιάζεται ιδιαίτερα αυξημένη στον κυπριακό πληθυσμό την τελευταία εβδομάδα.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ, η βοηθός διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου, Μαρία Κολιού, 8 στα 10 περιστατικά που επισκέπτονται αυτή τη στιγμή ιατρικά κέντρα αφορούν στην Γρίπη Η1Ν1.

Όπως σημείωσε, το 50% των περιστατικών αφορά σε γρίπη τύπου Β και το άλλο 50% σε γρίπη τύπου Α.

Η κ. Κολιού ανέφερε ότι αν και υπάρχει ενδεχόμενο περαιτέρω έξαρσης της εποχικής γρίπης το προσεχές διάστημα, ωστόσο, η παρούσα κατάσταση στις ελεύθερες περιοχές δεν εμπνέει καμιά ανησυχία.

Μέχρι σήμερα έχει καταγραφεί ένα βαριάς μορφής περιστατικό, το οποίο χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Κάλεσε, παράλληλα, το κοινό και ιδιαίτερα τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού όπως κάνουν το εμβόλιο της γρίπης, τονίζοντας πως παραμένει ο πιο καλός τρόπος προστασίας.

Για την πρόληψη της νόσου θα πρέπει να εφαρμόζονται μέτρα προσωπικής υγιεινής, όπως φροντίδα για τον καλό αερισμό των χώρων όπου ζούμε, όταν βήξουμε ή φταρνιζόμαστε να χρησιμοποιούμε μαντηλάκι μπροστά από το πρόσωπο και μετά να πλένουμε τα χέρια μας, καλό και συχνό πλύσιμο των χεριών μας, καθώς και αποχή των παιδιών που ασθενούν από σχολείο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

Το ποσοστό καρδιοπάθειας έχει ελαττωθεί κατά την τελευταία δεκαετία, αλλά μπορεί να μεταβληθεί εξαιτίας της ολοένα και ...
 |  ΥΓΕΙΑ
X