ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΚΟΑ και Καραϊσκάκειο Ίδρυμα υπέγραψαν πρωτόκολλο συνεργασίας

Είναι από τα σημαντικότερα πρωτόκολλα που υπέγραψε ο ΚΟΑ με απόφαση του παρόντος Δ.Σ.

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Πρωτόκολλο Ανθρωπισμού χαρακτηρίζεται το πρωτόκολλο συνεργασίας που υπέγραψαν ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού και το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα την Τρίτη 28 Ιουνίου 2016 στα γραφεία του ΚΟΑ. Η υπογραφή έγινε από την Πρόεδρο του ΚΟΑ Δρ Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα και την Πρόεδρο του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος Δρ Πόπη Κανάρη.

Είναι από τα σημαντικότερα πρωτόκολλα που υπέγραψε ο ΚΟΑ με απόφαση του παρόντος Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού κατά την 30μηνη θητεία του αφού αναδεικνύει την ανθρωπιστική πλευρά του αθλητισμού και της κοινωνίας μας. Χαρακτηριστικές και οι δηλώσεις της Προέδρου του ΚΟΑ κατά την τελετή της υπογραφής: «Το όραμα του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος «για ένα κόσμο χωρίς λευχαιμία», δεν μπορούσε να μην μας ευαισθητοποιήσει. Οι στόχοι του ΚΟΑ και του Καραϊσκακειου Ιδρύματος για μια καλύτερη κοινωνία είναι κοινοί. Ο αθλητισμός σχετίζεται άμεσα με την προαγωγή της υγείας όλων των πολιτών και βασίζει σχεδόν εξ’ ολοκλήρου όλο το οικοδόμημα του στον εθελοντισμό. Το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα από τη μεριά του επενδύει στον εθελοντισμό και στην εξειδικευμένη επιστημονική γνώση και υποστήριξη έτσι ώστε να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια και να εξυπηρετεί τις ανάγκες των ασθενών με αιματολογικές κακοήθειες».

Η Πρόεδρος του ΚΟΑ στη συνέχεια αφού ευχαρίστησε τη Δρα Πόπη Κανάρη, η οποία λόγω της μακρόχρονης ενεργούς ανάμειξης της στα αθλητικά δρώμενα του τόπου μας, αφού διετέλεσε Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Αντιντόπιγκ, ανταποκρίθηκε θετικά στην υπογραφή της συνεργασίας. Τόνισε επίσης το ρόλο που θα διαδραματίσει ο ΚΟΑ για την υλοποίηση του πρωτοκόλλου. Δήλωσε συγκεκριμένα: «Το πρωτόκολλο συνεργασίας που υπογράφουμε σήμερα το οποίο ισχύει για τρία χρόνια, περιλαμβάνει διάφορες πρόνοιες συνεργασίας όπως: 1. Η ευαισθητοποίηση των νέων κάτω των 30 ετών για το Αρχείο Δοτών Μυελού των Οστών του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος και για τη στήριξη των παιδιών με λευχαιμία και άλλα είδη καρκίνου. 2. Η ανανέωση του Αρχείου Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.

Στο πλαίσιο των πιο πάνω προνοιών, ο ΚΟΑ θα αναλάβει συγκεκριμένες δράσεις. Θα απευθύνουμε έκκληση προς όλες τις Αθλητικές Ομοσπονδίες, όπως κατά τις αθλητικές τους διοργανώσεις συνδράμουν στις προσπάθειες του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος για εγγραφή νέων εθελοντών ενώ θα μπορούν να διοργανώνουν από κοινού αθλητικού τύπου διοργανώσεις και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις. Ο Οργανισμός θα ενεργοποιήσει τους δικούς του μηχανισμούς και θα απευθύνει πρόσκληση προς τα μέλη του Προγράμματος Αθλητισμός Για Όλους όπως εγγραφούν ως μέλη Δοτών Μυελού των Οστών. Με στόχο τον καλύτερο συντονισμό των δύο μερών, θα προχωρήσουμε από κοινού στη σύσταση Ομάδας Συνεργασίας στην οποία θα συμμετέχουν Λειτουργοί των δυο οργανισμών. Καταλήγοντας η Πρόεδρος του ΚΟΑ, είπε: «Τόσο εγώ προσωπικά όσο και οι συνάδελφοι μου στο Διοικητικό Συμβούλιο αλλά και η υπηρεσία είμαστε βέβαιοι ότι το παρόν πρωτόκολλο συνεργασίας θα αποτελέσει ορόσημο για την καλύτερη και ουσιαστικότερη εδραίωση της συνεργασίας των δύο φορέων».

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος Δρ Πόπη Κανάρη εξέφρασε τη συγκίνηση της, τονίζοντας ότι με την υπογραφή του πρωτοκόλλου, νιώθουμε τον αθλητισμό πολύ κοντά μας, στο εθελοντικό έργο που προσφέρουμε για τη ζωή των συνανθρώπων μας. «Η μακρόχρονη εμπλοκή μου με τον αθλητισμό, τόσο εμένα προσωπικά, όσο και του Γενικού Διευθυντή του Ιδρύματος Δρ Παύλου Κωστέα, μας δίδαξε ότι ο αθλητισμός μεταφέρει τα σωστά μηνύματα στη νεολαία μας, από την οποία και εμείς ζητούμε τη βοήθεια της», είπε η Δρ Πόπη Κανάρη. Συνεχίζοντας ευχαρίστησε την Πρόεδρο του ΚΟΑ, η οποία επέδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία και ανθρωπισμό για να προχωρήσει η υπογραφή του πρωτοκόλλου. Τόνισε επίσης και τα εξής: «Το πρωτόκολλο που υπογράψαμε δεν θα μείνει στα χαρτιά. Θα προχωρήσουμε με γοργούς ρυθμούς για την υλοποίηση του με τη σημαντική συμβολή του ΚΟΑ, προσφέροντας βοήθεια στους ασθενείς συνανθρώπους μας στη μάχη τους κατά της λευχαιμίας. Στο αρχείο μας σήμερα υπάρχουν εγγεγραμμένοι γύρω στους 145.000 εθελοντές δότες, θέτοντας το Καραισκάκειο Ίδρυμα ως το πρώτο αρχείο δοτών ανά τον κόσμο κατά αναλογία πληθυσμού, ενώ με την συνεργασία αυτή σήμερα θα μπορέσουμε να φέρουμε κοντά μας νέους αθλητές, εμπλουτίζοντας και ανανεώνοντας την τράπεζα εθελοντών δοτών μας ακόμα περισσότερο. Αναφέρθηκε επίσης στην εξαιρετική δουλειά που εκτελεί το Ίδρυμα εδώ και πολλά χρόνια, δίνοντας πέραν των 380 μοσχευμάτων σε πάνω από 30 χώρες ανά το παγκόσμιο. Καταλήγοντας ανέφερε: «Δεν υπάρχει πιο ωραίο δώρο στη ζωή ενός ανθρώπου από το να γίνει δότης… δίνοντας μια ευκαιρία ζωής σε ένα συνάνθρωπό του».

Παρόντες στην υπογραφή εκ μέρους του ΚΟΑ ήσαν ο Αντιπρόεδρος κ. Κλεάνθης Γεωργιάδης και τα Μέλη του Δ.Σ. κ.κ. Τάσος Προκοπίου και Δημήτρης Λεοντής, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής κ. Φίλιππος Σοφοκλέους και οι Λειτουργοί Δημήτρης Αραούζος και Αντιγόνη Τάμπα. Από το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα παρευρέθηκε ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Δρ Παύλος Κωστέας και η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων κ. Νεκταρία Παπαδοπούλου.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

Το ποσοστό καρδιοπάθειας έχει ελαττωθεί κατά την τελευταία δεκαετία, αλλά μπορεί να μεταβληθεί εξαιτίας της ολοένα και ...
 |  ΥΓΕΙΑ
X