ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

5 λόγοι που θα σε στείλουν κατευθείαν για ύπνο

Καλός ύπνος ισοδυναμεί με καλύτερη ποιότητα ζωής

Γιατί παίζει τόσο σημαντικό ρόλο ο ύπνος στην ζωή μας.

  1. Αναζήτηση γλυκών: Αν δεν κοιμάσαι θα παχύνεις. Σύμφωνα με τους ειδικούς όταν κάποιος δεν κοιμάται τουλάχιστον 8 ώρες, μια ορμόνη με το όνομα κορτιζόλη αυξάνεταιΗ κορτιζόλη είναι υπεύθυνη για τις λιγούρες που σε πιάνουν, με αποτέλεσμα να αναζητάς περισσότερα γλυκά και junk foods.
  2. Ανάπλαση: Κατά την διάρκεια του ύπνου τα κύτταρα του σώματος αναδομούνται και αναπλάθονται 30 φορέςπερισσότερο από ότι όταν είσαι ξύπνια. Με την αναδόμηση των κυττάρων θωρακίζεις τον οργανισμό σου από τις ασθένειες και τις λοιμώξεις που προσβάλλουν το ανοσοποιητικό συστήμα.
  3. Εξυπνάδα: Οκτώ ώρες είναι αρκετές για να αυξηθεί η δημιουργικότητα σου και να βελτιωθεί η εξυπνάδα σου. Ο λόγος είναι γιατί ενώ κοιμόμαστε οι νευρώνες του εγκεφάλου «επιδιορθώνονται».
  4. Ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος: Η άπνοια προκαλεί υψηλή αρτηριακή πίεση και καρδιακή ανεπάρκεια. Την ίδια στιγμή η έλλειψη ύπνου οδηγεί στην αποδυνάμωση του οργανισμού με αποτέλεσμα να είσαι πιο ευάλωτη και επιρρεπής στις αρρώστιες.
  5. Καλύτερη διάθεση: Όπως όλοι γνωρίζουμε ο ύπνος μας χαρίζει πολύ ενέργεια, δύναμη και αντοχή. Την ίδια στιγμή οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως ο ύπνος μειώνει το άγχος.
ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

Το ποσοστό καρδιοπάθειας έχει ελαττωθεί κατά την τελευταία δεκαετία, αλλά μπορεί να μεταβληθεί εξαιτίας της ολοένα και ...
 |  ΥΓΕΙΑ
X