ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ευρωπαϊκή συνάντηση κορυφής για την καρδιακή ανεπάρκεια στην Κύπρο

Την Κύπρο εκπροσώπησαν οι καρδιολόγοι Θεόδωρος Χριστοδουλίδης και Βασίλης Μπαρμπέρης

Δελτίο Τύπου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Νοεμβρίου στην Αγία Νάπα η ευρωπαϊκή συνάντηση κορυφής των εθνικών επιτροπών της καρδιακής ανεπάρκειας που διοργανώνεται από τον Ευρωπαικό Σύνδεσμο Καρδιακής Ανεπάρκειας. Στη συνάντηση συμμετείχαν αντιπροσωπείες πέραν των 40 ευρωπαικών αλλά και άλλων συνδεδεμένων χωρών καθώς και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου.

Την Κύπρο εκπροσώπησαν στη συνάντηση οι καρδιολόγοι Θεόδωρος Χριστοδουλίδης και Βασίλης Μπαρμπέρης (πρόεδρος και αντιπρόεδρος αντίστοιχα της ομάδας εργασίας καρδιακής ανεπάρκειας της Καρδιολογικής Εταιρείας Κύπρου), ο Δρ Πέτρος Αγαθαγγέλου (πρόεδρος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής εθνικών εταιριών καρδιακής ανεπάρκειας του Ευρωπαικού Σύνδεσμου Καρδιακής Ανεπάρκειας), καθώς και η Δρ Αικατερίνη Λαμπρινού (επίκουρη καθηγήτρια νοσηλευτικής ΤΕΠΑΚ και πρόεδρος του Ευρωπαικού Συμβουλίου Καρδιολογικής Νοσηλευτικής της Ευρωπαικής Καρδιολογικής Εταιρείας).

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο υπουργός Υγείας Δρ Γιώργος Παμπορίδης ο οποίος απήυθυνε και θερμό χαιρετισμό, καθώς και ο πρόεδρος της Καρδιολογικής Εταιρείας Κύπρου Δρ Γεώργιος Μ. Γεωργίου.
Η έναρξη της συνάντησης σημαδεύτηκε από την συμβολική υπογραφή διακήρυξης για τη δημιουργία ‘Συμμαχίας για την Καρδιακή Ανεπάρκεια’ η οποία υπογράφηκε από κοινού από τον υπουργό υγείας, τον πρόεδρο του Συνδέσμου Καρδιοπαθών Κύπρου Κο Κίκη Χαννίδη, καθώς και τους προαναφερθέντες Δρ Θεόδωρο Χριστοδουλίδη, Βασίλη Μπαρμπέρη, Πέτρο Αγαθαγγέλου και Αικατερίνη Λαμπρινού. Η πρωτοβουλία αυτή επιδοκιμάστηκε και στηρίχθηκε ενυπογράφως από το σύνολο των παρισταμένων αντιπροσώπων χωρών και των μελών του διοικητικού συμβουλίου του ευρωπαικού συνδέσμου.

Η πραγματοποίηση μιας τέτοιας εκδήλωσης στη χώρα μας θεωρείται σημαντική καθώς σε συνδυασμό με άλλες δράσεις βάζει την Κύπρο ενεργά στον ευρωπαικό χάρτη σε σχέση με τη σοβαρή αυτή νόσο, και ελπίζουμε να συνεισφέρει στην προσπάθεια βελτίωσης της παρεχόμενης φροντίδας των ασθενών με καρδιακή ανεπάρκεια στη χώρα μας.

Για περαιτέρω πληροφορίες;
Δρ. Θεόδωρος Χριστοδουλίδης, MD, MA
Πρόεδρος Ομάδας Εργασίας Καρδιακής Ανεπάρκειας Καρδιολογικής Εταιρείας Κύπρου
99338358 ή στο mail του tc@cardiohealth.com.cy

Δρ. Βασίλης Μπαρμπέρης, MD, FESC
Αντιπρόεδρος Ομάδας Εργασίας Καρδιακής Ανεπάρκειας Καρδιολογικής Εταιρείας Κύπρου
99136654 vbarberis@amc.com.cy

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

Το ποσοστό καρδιοπάθειας έχει ελαττωθεί κατά την τελευταία δεκαετία, αλλά μπορεί να μεταβληθεί εξαιτίας της ολοένα και ...
 |  ΥΓΕΙΑ
X