ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 19:12
 

Νέα σελίδα στην αντιμετώπιση της λευχαιμίας

Πρόκειται για φάρμακο το οποίο ενισχύει το ανοσοποιητικό το οποίο ενέκρινε ο αμερικανικός οργανισμός τροφίμων και φαρμάκων

Newsroom K

Η απόφαση του αμερικανικού οργανισμού τροφίμων και φαρμάκων να εγκρίνει την πρώτη θεραπεία για τη λευχαιμία ανοίγει μια νέα εποχή στην ιατρική, μετά από δεκαετίες έντονου ανταγωνισμού και αγώνων ερευνητών και εταιριών φαρμάκων για ανακάλυψη της θεραπείας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, πρόκειται για θεραπεία μεταβάλλει γενετικά τα κύτταρα του ασθενούς ο οποίος πάσχει από λευχαιμία, προκειμένου ο ίδιος με τα δικά του κύτταρα να καταπολεμήσει την ασθένεια. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, oι επιστήμονες αποκαλούν το νέο φάρμακο ζωντανό φάρμακο και η πραγματική του λειτουργία είναι να ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Η συγκεκριμένη θεραπεία αφορά ένα είδος λευχαιμίας και η εταιρία Novartis, η οποία την έχει ανακαλύψει, εργάζεται παράλληλα σε παρόμοια είδη από θεραπείες σε εκατοντάδες ασθενείς όπως πολλαπλό μυέλωμα και θεραπεία επιθετικού όγκου στον εγκέφαλο. 

Για τον κάθε ασθενή θα πρέπει να δημιουργείται μια ξεχωριστή θεραπεία που περιλαμβάνει τη μεταφορά μέρους των κυττάρων του ασθενούς για την κατάλληλη επεξεργασία και θεραπεία και στη συνέχεια επιστρέφονται στο κέντρο θεραπείας.

Εκφράζεται πάντως μεγάλη αισιοδοξία ότι η συγκεκριμένη θεραπεία θα φέρει μεγάλα αποτελέσματα και θα γυρίσει σελίδα στην αντιμετώπιση της ασθένειας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Μητσοτάκης: Τέθηκαν όλα τα ζητήματα, κατεγράφησαν οι διαφωνίες

«Τεράστιο επίτευγμα Ο Τούρκος Πρόεδρος και ο Έλληνας Πρωθυπουργός ΚΑΤΕΓΡΑΨΑΝ ΤΙΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ...»
YIANNOULIS  |  18:05

Υπ. Δικαιοσύνης: Δεν θα καταργηθεί η κάρτα οπάδου

«Αντε καλέ, η κάρτα φιλάθλου φταίει»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  15:41

Σούπερ ντέρμπι Απόλλων - ΑΠΟΕΛ!

«Τα εύκολα μερικές φορές κάνουν τις ανατροπές!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:54

Κοινό ανακοινωθέν συμφώνησαν οι ηγέτες του ΝΑΤΟ - Συμφώνησε και η Τουρκία

«Mην πιστεύετε την Τουρκία! Διοικείται από κακό άτομο! Άρα, είναι χώρα άνευ εμπιστοσύνης!! »
ΑΚΑ  |  11:02

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X