ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:29
 

Πώς ενισχύεται το οπλοστάσιο στην μάχη κατά του καρκίνου

Τουλάχιστον 9,6 εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο από κάποια μορφή καρκίνου

Δελτίο Τύπου

Την σοβαρότερη απειλή για την υγεία των ανθρώπων σε παγκόσμιο επίπεδο αποτελεί ο καρκίνος, με τα συστήματα Υγείας όλων των χωρών να βρίσκονται σε διαρκή συναγερμό και να επιδίδονται σε σκληρή μάχη με τον χρόνο και τις συνθήκες, προκειμένου να συμβάλουν στην έρευνα και την νοσηλεία, να μειώσουν τα κρούσματα και βελτιώσουν την πρόγνωση των ασθενών.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Διεθνούς Ένωσης για τον Έλεγχο του Καρκίνου UICC, ο καρκίνος είναι η δεύτερη αιτία θανάτου στον κόσμο, με τις τάσεις να είναι συνεχώς αυξητικές.

Συγκεκριμένα, τουλάχιστον 9,6 εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο από κάποια μορφή καρκίνου, με τον αριθμό να αναμένεται να διπλασιαστεί μέχρι το 2030, την ώρα που το 70% των θανάτων καταγράφεται σε χώρες που οι πολίτες της διαθέτουν χαμηλό η μεσαίο εισόδημα.

Το βάρος πέφτει στην έρευνα

Με την έρευνα και την έγκαιρη διάγνωση να αποτελούν την αιχμή του δόρατος στην μάχη κατά του καρκίνου, η επιστημονική κοινότητα και οι χορηγοί επιδίδονται σε μια μάχη κόντρα στις πιθανότητες, έχοντας πίστη στην επιστήμη και στην δύναμη του ανθρώπου.

Εξάλλου, το 2018 η Σουηδική Ακαδημία τίμησε την μάχη κατά του καρκίνου, απονέμοντας το Νόμπελ Ιατρικής στον Αμερικανό ανοσολόγο Τζέιμς Άλισον και τον Ιάπωνας ανοσολόγο Τασούκου Χόνιο για τις σημαντικές ανακαλύψεις τους στη θεραπεία του καρκίνου.

Αυξημένες ανάγκες χρηματοδότηση

Μετά από τις ανακαλύψεις των τελευταίων ετών, οι χρηματοδοτικές ανάγκες για έρευνα και θεραπεία, αυξάνονται ραγδαία, με κράτη, οργανισμούς, επιχειρήσεις και ιδιώτες να καλούνται να ενώσουν δυνάμεις.

Σε αυτή την πανστρατιά, σημαντική είναι και η συμβολή της κυπριακής εταιρίας διεθνούς εμβέλειας Carbo One Ltd, η οποία στο πλαίσιο της γενικότερης ευαισθητοποίησης και της εταιρικής και κοινωνικής ευθύνης, χορηγεί σημαντικές εκδηλώσεις με στόχο την ενίσχυση της έρευνας.

Στόχος είναι από την μια η συγκέντρωση χρημάτων με αποκλειστικό προορισμό την ενίσχυση της μάχης κατά του καρκίνου και από την άλλη την κοινωνική ευαισθητοποίηση, προκειμένου κανένας ασθενής να μην πολεμάει μόνος.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Σχόλια αναγνωστών

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Δύο άθλιοι διοικούν τώρα τον κόσμο. »
ΑΚΑ  |  21:13

Επιτέθηκαν σε εθνοφρουρούς σε φυλάκιο της Ε.Φ στον Παχύαμμο

«Είναι φως φανάρι ότι η παρουσία παράνομων μεταναστών στην Κύπρο δεν είναι αναγκαία. Τα καταφέρνουμε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:41

Στις κεντρικές φυλακές η απάντηση για τις παρεμβολές κινητών

«Στην προσπάθεια να απενεργοποιήσουν τα κινητά τηλέφωνα των φυλακισμένων που έχουν στην κατοχή τους παράνομα, ...»
Χάρις  |  22:58

Υπερπληθυσμός στις Κεντρικές Φυλακές

«Λυπάμαι που το σάπιο σωφρονιστικό μας σύστημα και οι άχρηστοι κρατικοί μηχανισμοί μας, αναγκάζουν ανθρώπους ...»
ναταλία  |  22:31

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

Δεν είναι λίγες οι φορές που η φύση της δουλειάς μας και οι υπόλοιπες δραστηριότητές μας, δεν μας επιτρέπουν να ακολουθήσουμε μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή

Η διατροφή του… γραφείου

Η επιστροφή πίσω στη δουλειά και τη ρουτίνα μας τις περισσότερες φορές είναι μια καλή αφορμή να οργανώσουμε εκ νέου την ...
Newsroom K
 |  ΥΓΕΙΑ
X