ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Οι λόγοι πίσω από την κίνηση Αβέρωφ

Κίνηση διάλυσης σκιών με τη δημοσιοποίηση των περιουσιακών του

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Σε δημοσιοποίηση των περιουσιακών του προχωρά ο Αβέρωφ Νεοφύτου σε μία προσπάθεια να «καθαρίσει» το όνομά του από σκιές οι οποίες αιωρούνται τόσο για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες με τον Αντιπρόεδρο της ΚΟΠ Γιώργο Κούμα.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, παρέδωσε το πρωί της Δευτέρας στον Πρόεδρο της Επιτροπής Διερεύνησης Ασυμβίβαστου Ανδρέα Αγρότη και στον Συντονιστή της Πλατφόρμας «Διαφάνεια Τώρα» Έρικ Σιουκιούρογλου ανάλυση της οικονομικής του κατάστασης στην οποία συμπεριλαμβάνονται όλα τα κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία του ιδίου.

Οι λόγοι
«Πιστεύω ότι στο εύλογο κλίμα της αμφισβήτησης που επικρατεί στον τόπο μας αυτή την ιστορική περίοδο οι πολίτες δικαιούνται να γνωρίζουν εκ των προτέρων για το αν και κατά πόσο οι ηγέτες τους πιθανόν να εξυπηρετούν το οποιοδήποτε ιδιοτελές συμφέρον όταν τοποθετούνται σε δημόσια ζητήματα» εξήγησε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ παραθέτοντας την οικονομική του κατάσταση.

Την ίδια στιγμή ωστόσο, επεσήμανε ότι η πλήρης διαφάνεια «απελευθερώνει και τον ίδιο τον πολιτικό που απερίσπαστος από το όργιο των φημών και της λάσπης μπορεί να εξασκεί το λειτούργημά του». Σύμφωνα με τον περίγυρο του Συναγερμικού Προέδρου, ο Αβέρωφ Νεοφύτου, είχε δεχτεί συνεχή πόλεμο και «λασπολογία» σχετικά την εταιρεία που διαθέτει με τον Αντιπρόεδρο της ΚΟΠ Γιώργο Κούμα. Οι ίδιες πηγές διαβλέπουν πως όσα αιωρούνται προέρχονται από κύκλους οι οποίοι προσπαθούν να αναχαιτίσουν τις προσπάθειες που γίνονται γενικά αλλά και από τον ίδιο τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ για κάθαρση και απονομή της δικαιοσύνης.

Ο Κούμας, η εταιρεία και οι σκιές
Ο Γιώργος Κούμας είχε απασχολήσει ιδιαίτερα την επικαιρότητα, μετά από καταγγελίες του διαιτητή Μάριου Παναγή περί στημένων παιχνιδιών. Το γεγονός ότι οι Αβέρωφ Νεοφύτου και Γιώργος Κούμας είναι κουμπάροι και συνέταιροι σε εταιρεία, έδινε την ευκαιρία σε διάφορους κύκλους να αφήνουν να αιωρούνται διάφορα για τον συνεταιρισμό και για την κουμπαριά των δύο ανδρών.
 Δίδοντας στη δημοσιότητα τα περιουσιακά του στοιχεία, προσπάθησε να διαλύσει τα όσα αιωρούνται και εξηγεί πως η σχέση του με την εταιρεία ΝΕΟΚΟΥΜ ΛΤΔ (την εταιρεία που φαίνεται να έχει με τον Γιώργο Κούμα) είναι η κατοχή του 50% των μετοχών και η αγορά –από την εταιρεία- ενός κινητού.


 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση