ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Εφυγε από τη ζωή ο Αντώνης Χριστοδούλου

Η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ αγγέλλει με μεγάλη θλίψη τον θάνατο του Αντώνη Χριστοδούλου, που διετέλεσε ηγετικό στέλεχος του ΑΚΕΛ. Ο Αντώνης Χριστοδούλου γεννήθηκε το 1938 σε εργατική πολυμελή οικογένεια.  Η οικογένεια του ζούσε στο Καϊμακλί. Ο Αντώνης και η οικογένεια του πέρασαν δύσκολα χρόνια ύστερα από ένα δυστύχημα που άφησε ανάπηρο τον πατέρα του.

Οι δυσκολίες της ζωής επέδρασαν στην ταξική συνειδητοποίηση του Αντώνη Χριστοδούλου ο οποίος από νεαρής ηλικίας εντάχθηκε στο Κίνημα της Αριστεράς πρώτα στην νεολαιίστικη οργάνωση και αργότερα το 1956 στο ΑΚΕΛ.

Στα χρόνια της παρανομίας του ΑΚΕΛ (1955-1959) δραστηριοποιήθηκε στον παράνομο μηχανισμό του Κόμματος και πιο συγκεκριμένα στη δακτυλογράφηση και διάδοση των φυλλαδίων που εξέδιδε τότε το Κόμμα. Την ίδια εποχή υπήρξε καθοδηγητής της μαθητικής οργάνωσης της Αριστεράς ΠΕΟΜ.

Υπήρξε από τα ιδρυτικά στελέχη της ΕΔΟΝ το 1959. Υπηρέτησε την νεολαιίστικη οργάνωση της Αριστεράς από διάφορα πόστα.  Στα χρόνια 1974-1977 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας της ΕΔΟΝ.

Ο Αντώνης Χριστοδούλου υπήρξε μέλος της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ για πολλά χρόνια και μέχρι το 2010. Σ’ αυτή την περίοδο διετέλεσε Γραμματέας της Επιτροπής Πόλης Λευκωσίας, μέλος του Πολιτικού Γραφείου και Οργανωτικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ. Στην περίοδο 1987-1993 υπήρξε Διευθυντής της «Χαραυγής».  Στα δύσκολα χρόνια της εσωκομματικής κρίσης υπερασπίστηκε αταλάντευτα και δραστήρια τις ιδεολογικές και οργανωτικές αρχές του ΑΚΕΛ καθώς και την πολιτική του Κόμματος. Συνέβαλε στον εκσυγχρονισμό και την  ανανέωση του Κόμματος αποκορύφωμα της οποίας υπήρξε το 17ο συνέδριο το 1990.

Η Γραμματεία της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ σε σημερινή έκτακτη συνεδρία της αποφάσισε όπως το Κόμμα αναλάβει τα έξοδα της κηδείας και ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού εκφωνήσει επικήδειο. 

Η κηδεία του Αντώνη Χριστοδούλου θα γίνει την Τετάρτη 4 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι από την εκκλησία Αγ. Βαρβάρας Καϊμακλίου. Το ΑΚΕΛ εκφράζει βαθιά συλλυπητήρια στην οικογένεια και όλους τους οικείους του Αντώνη Χριστοδούλου.

 

www.kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση