ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

10.000 προσφυγάκια «εξαφανισμένα» στην Ε.Ε.

Αυτή είναι η πιο ανατριχιαστική είδηση των τελευταίων μηνών! «Συνηθίσαμε» ακόμα και το αποτρόπαιο θέαμα των πτωμάτων στη θάλασσα και τις παραλίες του ανατολικού Αιγαίου. Φτάσαμε να λέμε ένα «Θεέ και Κύριε!» όταν ανακοινώνονται τα νούμερα των εκατοντάδων που πνίγονται κάθε τόσο στη Μεσόγειο και να γυρνάμε στα «δικά» μας βάσανα, τα καθημερινά. Για τους πιο «παρατηρητικούς», η πείνα που μαστίζει εκατομμύρια Αιθίοπες λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας, αποτελεί «καμπανάκι μέλλοντος τρόμου» για όλον τον πλανήτη. Όμως παρ’ όλο τον πολύχρονο βομβαρδισμό της ψυχής και του στομαχιού μας από παρόμοιες ειδήσεις γεμάτες άγχος και οδύνη, όσο «παχύδερμο» κι αν έγινε κάποιος, ανατριχιάζει και οργίζεται όταν ακούει για 10.000 προσφυγόπουλα προσφάτως «εξαφανισμένα» μέσα στην Ευρώπη!

10.000 παιδιά, ασυνόδευτα, χωρίς γονείς και συγγενείς, οι οποίοι μπορεί να πνίγηκαν ή να χάθηκαν μεταξύ τους στη διαδρομή της προσφυγιάς. 10.000 παιδιά καταγεγραμμένα κατά την είσοδό τους στην Ε.Ε. και στη συνέχεια τι; Δηλαδή, οι «αρχές» απλώς τα κατέγραψαν αδιαφορώντας τι θα απογίνουν μετά; Πώς «εξαφανίζονται» μέσα σε μερικούς μήνες έτσι εύκολα 10.000 παιδιά; Οι «αρμόδιοι» τα άφησαν ανυπεράσπιστα στο έλεος όλων των εγκληματιών, παιδεραστών, προαγωγών και εργοδοτών μαύρης εργασίας, την ίδια ώρα που η μεγαλύτερη ανησυχία του μέσου Ευρωπαίου γονιού είναι να μη του απαγάγουν το παιδί του ακόμα και μέσα στα πολυκαταστήματα; Και η αγωνία («Πού είναι το παιδί; Το βλέπεις;») υπάρχει π.χ. στη Γερμανία από τη δεκαετία του ’80!

Ο Μπράιαν Ντόναλντ, αρχηγός επιτελείου της Europol, είπε στον βρετανικό «Observer» ότι χιλιάδες ευάλωτοι ανήλικοι έχουν εξαφανιστεί, αφού πρώτα τα στοιχεία της ταυτότητάς τους είχαν καταγραφεί από τις αρχές. 5.000 προσφυγόπουλα έχουν εξαφανιστεί μόνο στην Ιταλία, ενώ άλλα 1.000 αγνοούνται στη Σουηδία. Προειδοποίησε ότι μια εξελιγμένη πανευρωπαϊκή «εγκληματική υποδομή» έχει θέσει στο στόχαστρό της πρόσφυγες. «Δεν είναι παράλογο να πούμε ότι αναζητούμε περισσότερα από 10.000 παιδιά. Δεν έχουν πέσει όλα θύματα εγκληματικής εκμετάλλευσης. Ορισμένα μπορεί να είναι με μέλη της οικογένειάς τους. Δεν γνωρίζουμε πού βρίσκονται, τι κάνουν και με ποιους είναι».

Σύμφωνα με την οργάνωση «Save the Children», εκτιμάται ότι 26.000 ασυνόδευτα παιδιά εισήλθαν πέρυσι στην Ευρώπη. Η Europol πιστεύει ότι το 27% των αφίξεων στην Ευρώπη ήταν ανήλικοι. «Είτε έχουν καταγραφεί είτε όχι, μιλάμε για συνολικά 270.000 παιδιά. Δεν είναι όλα ασυνόδευτα, αλλά έχουμε ενδείξεις ότι μεγάλο ποσοστό αυτών μπορεί να είναι» είπε ο αξιωματούχος της Europol. Τον Οκτώβριο αξιωματούχοι στο Τρέλεμποργκ της νότιας Σουηδίας αποκάλυψαν ότι αγνοείται η τύχη περίπου 1.000 ασυνόδευτων παιδιών που είχαν φτάσει στο λιμάνι τον προηγούμενο μήνα. Πρόσφατη έκθεση από τη Σουηδία ανέφερε ότι πολλά ασυνόδευτα προσφυγόπουλα έχουν εξαφανιστεί και ότι υπάρχουν «ελάχιστες πληροφορίες για το τι συμβαίνει μετά την εξαφάνισή τους».

Στη Βρετανία ο αριθμός των προσφυγόπουλων που εξαφανίζονται λίγο μετά την άφιξή τους στη χώρα διπλασιάστηκε το προηγούμενο έτος, αυξάνοντας τους φόβους ότι τα παιδιά πέφτουν θύματα εγκληματικών οργανώσεων. Η Europol διαθέτει στοιχεία ότι κάποια από τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα έχουν πέσει θύμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Σε Γερμανία και Ουγγαρία έχουν συλληφθεί αρκετά άτομα για εκμετάλλευση προσφύγων. «Υπάρχουν φυλακές στη Γερμανία και την Ουγγαρία, όπου η πλειονότητα των ατόμων που συλλαμβάνονται και κρατούνται εκεί σχετίζονται με εγκληματική δραστηριότητα που αφορά τη μεταναστευτική κρίση» σημείωσε ο κ. Ντόναλντ.

Οπότε μπορείτε να φαντασθείτε πόσοι επιπλέον εγκληματίες κυκλοφορούν ελεύθεροι, ψάχνοντας τα αθώα παιδιά της προσφυγιάς, τα υποψήφια θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, εμπορίας οργάνων, εργασιακής σκλαβιάς κ.λπ. Σε τι διαφέρουν αυτά τα ευρωπαϊκά καθήκια από τους αιμοσταγείς τζιχαντιστές που ζώνουν με εκρηκτικά τα παιδάκια και τα ανατινάζουν; Και εάν οι μηχανισμοί της Ε.Ε. επιτρέπουν τόσο εύκολα την έκθεση χιλιάδων παιδιών σε αυτά τα εγκλήματα, σε τι διαφέρουν από τις ανίκανες να προστατέψουν τους πολίτες τους αραβικές κυβερνήσεις; Αίσχος!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αρθρογραφία: Τελευταία Ενημέρωση