ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο καλός Λεμεσιανός και ο κακός Παφίτης

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Τι ιστορία και αυτή με τους νοσηλευτές. Εκεί που ο κλάδος ήταν έτοιμος να βάλει φωτιές στα μπατζάκια της κυβέρνησης κατέληξαν να «φιλιούνται και ν’ αγκαλιάζονται».

Ο μόνος που έλειπε από την πανδαισία ευφορίας συναισθημάτων ήταν ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου τον οποίο το κομματικό κους κους τον ήθελε να είχε πέσει στα πατώματα την ώρα που ο υπουργός Υγείας και οι συντεχνίες επισφράγιζαν το αναπάντεχο ειδύλλιο με κουμπάρο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Οι κακές γλώσσες θέλουν τον ο εκ Πάφου συναγερμικό ηγέτη να μη συμμερίζεται τη λογική του Προεδρικού να ικανοποιήσει μισθολογικά τους νοσηλευτές γνωρίζοντας προφανώς ότι η Πινδάρου θα χρησιμοποιηθεί και πάλι ως σάκος του μποξ από τα άλλα κόμματα αλλά και από την άλλη θα προκύψει ανακολουθία με τα όσα κατά καιρούς διακηρύττει ο ίδιος για πάταξη της παροχολογίας.

Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιες απόψεις που θέλουν τον πρόεδρο του Συναγερμού να παίζει και πάλι τον ρόλο του κακού προκειμένου να απορροφά τους κραδασμούς από τα παντός είδους χουβαρνταλίκια του Προεδρικού. Υπάρχει και μια τρίτη περίπτωση.

Από καιρού εις καιρόν η Πινδάρου υπενθυμίζει ότι το κυβερνών κόμμα δεν είναι σώνει και καλά ουρά της παρούσας εκτελεστικής εξουσίας.

Ό,τι και να βρίσκεται στο μυαλό του Αβέρωφ Νεοφύτου η αίσθησή μου είναι ότι ο πρόεδρος του Συναγερμού παίζει τον ρόλο του κακού «μπάτσου» γνωρίζοντας προφανώς ότι με το deal του Προεδρικού ο Αναστασιάδης πέτυχε με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια.

Εξοστράκισε μια ιδιαίτερα επικίνδυνη εστία έντασης που θα μπορούσε να «πληγώσει» ένα από τα προεκλογικά ατού των Προεδρικών. Η ενασχόληση του ιδίου του Προέδρου της Δημοκρατίας κάθε δεύτερη μέρα με το ΓεΣΥ δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία.

Την κατάλληλη στιγμή και εφόσον έχει ξεκινήσει η εφαρμογή, το ΓεΣΥ θα πουληθεί καταλλήλως. Η δημόσια υγεία καίει το σύνολο του πληθυσμού και ο υποψήφιος Νίκος Αναστασιάδης θα παρουσιασθεί ως ο Πρόεδρος που πέτυχε εκεί που απέτυχαν οι προκάτοχοί του από Ανεξαρτησίας.

Στη λογική ότι πρόκειται για ένα κορυφαίο ζήτημα που άπτεται του κοινωνικού κράτους θα δικαιολογηθεί για τη χουβαρντοσύνη του προς τους νοσηλευτές η οποία δεν μπορεί να παρομοιαστεί με τη λογική του «Τσοβόλα, δώστα όλα».

Με την προϋπόθεση ότι δεν θα ικανοποιηθεί η όρεξη που άνοιξε σε κάποιες άλλες κοινωνικές ομάδες. Γιατί εκεί βλέπω τον Αβέρωφ Νεοφύτου να κάνει χαρακίρι προκειμένου να πείσει ότι ο Συναγερμός δεν έχει καμία σχέση με τον ανοιχτοχέρη Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

tomarasa@kathimerini.com.cy

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Απόστολος Τομαράς: Τελευταία Ενημέρωση

X