ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γιατί τρέμουν το Νταβός;

Του Μιχάλη Τσικαλά

Του Μιχάλη Τσικαλά

tsikalasm@kathimerini.com.cy

Από την ημέρα που βγήκε στην «Κ» η είδηση ότι αναμένεται πρόσκληση στο Νταβός, πολιτικοί και δημοσιογράφοι σε παρασκήνιο και προσκήνιο βάλθηκαν να κάνουν οτιδήποτε μπορούν ώστε να αποδομήσουν την είδηση αυτή καθαυτή. Όλοι μιλούσαν για το ζήτημα ξαφνικά, σαν να βγαίνεις από έναν βαθύ ύπνο και να θες σε ένα λεπτό να μάθεις τι έγινε στα 100 χρόνια που κοιμόσουν, με δέος στη φωνή, με τρόμο στα λόγια με μία ένταση ανεπανάληπτη, ωσάν η συνάντηση να γινόταν στον Άρη.

Το θέμα παρέμεινε ψηλά στην επικαιρότητα για μέρες, επιβεβαιώθηκε από πολλές πλευρές και η ουσία του δεν άλλαξε. Τι μας λέει όλος αυτός ο τρόμος; Καλά, τους δημοσιογράφους τους καταλαβαίνω. Βρέθηκαν μπροστά σε μία πληροφορία που δεν την είχαν και επήλθε σαστιμάρα διαχείρισης. Οι πολιτικοί, πέραν εκείνων που είχαν γνώση, γιατί θεώρησαν πως αν συμβεί μία συνάντηση στο Νταβός ταυτόχρονα θα επέλθει και το τέλος του κόσμου; Δηλαδή, αν λέμε τώρα, σκοντάψει ο Νταβούτογλου και πάει να πέσει πάνω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον κρατήσει ο Αναστασιάδης, τι θα πούμε μετά; Ότι, να, βρέθηκαν και άρα το να σκοντάψει ο Νταβούτογλου ήταν κανονισμένο από πριν, αλλά δεν το έλεγαν; Τραβάμε στα άκρα τα πράγματα και μεταδίδουμε ένα τέτοιο συναίσθημα ανασφάλειας που τελικά νομίζουμε πως όλοι μάς καταδιώκουν, θέλουν το κακό μας, από εκείνους που μας ψεκάζουν, μέχρι τους κακούς που έφεραν την Τρόικα. Τη δικιά μας πλευρά δεν την κοιτάμε, παρά μόνο για οτιδήποτε μας συμφέρει, ενώ οτιδήποτε προκύπτει, αν δεν το γνωρίζουμε, πρώτα το αποδομούμε και μετά το εξετάζουμε.

Συζητάμε για το Κυπριακό τόσα χρόνια, υπάρχει μία στοιχειώδης βάση συνεννόησης μεταξύ μας για το τι είναι κοινά αποδεκτό από την πλευρά μας ως βάση συνομιλιών, αλλά και πάλι συμπεριφερόμαστε λες και όλα έγιναν χθες, λες και δεν είχαμε χρόνο να εξετάσουμε τα δεδομένα και να πάρουμε αποφάσεις. Δηλαδή, αλήθεια, υπάρχει και ένας που να πιστεύει ότι στους διαδρόμους και στο παρασκήνιο δεν θα συναντηθούν Αναστασιάδης, Τσίπρας, Νταβούτογλου, Ακιντζί; Θα αποφεύγονται; Ο μεν πρώτος στάθηκε δίπλα στον Νταβούτογλου, τυχαία, και βγήκε εκείνη η άνετη, αλλά ιστορική φωτογραφία, ο μεν δεύτερος είδε ματς με τον τρίτο και ο τέταρτος προσπαθεί να μπει στην εικόνα των τριών πρώτων, εφόσον τον αφορά. Αν δεν είμαστε έτοιμοι και σε θέση να διαχειριστούμε το απλό και θέλουμε ντε και καλά να του δώσουμε βαρύνουσα σημασία, ας του δώσουμε. Παρόλα αυτά, πιστεύω στην απλότητα και στο τυχαίο των πραγμάτων, στοιχεία από τα οποία πηγάζουν καλύτερα αποτελέσματα ορισμένες φορές, αλλά περισσότερο πιστεύω στην ψυχραιμία και στην ανάλυση των δεδομένων που οδηγεί σε λογικά συμπεράσματα και όχι στην αποδόμηση και στον φόβο. Απλό και δύσκολο συνάμα…

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Μιχάλη Τσικαλά

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το Συμβούλιο Αρχηγών και τα καυτά ερωτήματα στον Healthy

«Ο δημοσιογράφος που δήθεν διερωτάται ποιος διχάζει το λαό μάλλον σε άλλο πλανήτη ζούσε τα τελευταία ...»
leo  |  13:11

Τσαβούσογλου: Σύντομα στέλνουμε και τέταρτο πλοίο στην Αν. Μεσόγειο

«Τα ημίμετρα που ζήτησε η πλευρά μας (και έλαβε) έδωσαν το μήνυμα στην Τουρκία πως μπορεί να συνεχίσει ...»
Ένας Πολίτης  |  12:54

Ερντογάν: Κανείς δεν μπορεί να γονατίσει την Τουρκία

«Ο μόνος που θα τη γονατίσει είσαι εσύ!!! »
ΑΚΑ  |  09:34

Άνοιξε τον ασκό του Αιόλου η πρόταση Ακιντζί

«Ο κ. His Master`s Voice ξαναμίλησε!»
ΑΚΑ  |  09:12

Μιχάλης Τσικαλάς: Τελευταία Ενημέρωση

X