ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Και τι κατάφερες τώρα;

Του Μιχάλη Τσικαλά

Του Μιχάλη Τσικαλά

tsikalasm@kathimerini.com.cy

Αρνητικός πρωταγωνιστής των τελευταίων ημερών στην πολιτική ζωή της χώρας ήταν ο κ. Μαρίνος Σιζόπουλος. Ο άνθρωπος, ο αρχηγός κόμματος, το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου που αποφάσισε να δημοσιοποιήσει όλη την ενημέρωση που ο ίδιος «υπεύθυνα» έλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μαζί με τους υπόλοιπους αρχηγούς. Ερώτημα: Γιατί κανείς από τους άλλους αρχηγούς δεν σκέφτηκε να το κάνει πρώτος; Όση ανάγκη έχει τις ψήφους ο κ. Σιζόπουλος, διότι γι’ αυτό το έκανε, άλλη τόση τις έχουν και όλα τα κόμματα, ειδικά ενόψει προεκλογικής περιόδου. Ίσως για κάποιους να υπάρχει πάτος τελικά. Τόσο, όμως, ο ίδιος όσο και οι συν αυτώ υποστηρίζουν την κίνηση που έκαναν, με προμετωπίδα την «ενημέρωση» του κυπριακού λαού. Είναι, αλήθεια, πιο φωτισμένος τώρα ο κυπριακός λαός ή πιο απογοητευμένος;

Η μία μετά από την άλλη στα τόσα χρόνια μεμονωμένων διαρροών, ήρθε να επικαλυφτεί από μία εντελώς ανοιχτή ενημέρωση προς όλους, φίλους και μη. Δηλαδή, εκεί που κάποιοι ανεύθυνοι στο παρελθόν άνοιγαν για λίγο το παράθυρο και για δικό τους όφελος έδιναν έγγραφα του Εθνικού στα ΜΜΕ, και τα ΜΜΕ για να κάνουν τους καλούς τα δημοσίευαν δίχως να λαμβάνουν υπόψη το δημόσιο συμφέρον, τώρα έχουμε επίσημα έναν αρχηγό κόμματος να μιλάει ανοιχτά για τα πάντα, αδιαφορώντας πλήρως για το δημόσιο συμφέρον.

Εμείς δεν έχουμε ανάγκη την Αμερική, εμείς ξαναγράφουμε την ιστορία του «Watergate» και δεν είναι ανάγκη να μας παρακολουθεί κανείς. Είναι δε ενδεικτικό του επιπέδου μας συγκριτικά και συνάμα απογοητευτικό, το γεγονός ότι κάτι ανάλογο δεν έχει προκύψει από τα Κατεχόμενα ποτέ. Γιατί; Για τον ίδιο λόγο που δεν συμβαίνει ούτε στο εξωτερικό. Μιλώντας δε για άλλες χώρες, είναι πράγματι προτιμότερο να βρούμε μία γωνιά να κρυφτούμε, παρά να επιχειρηματολογήσουμε για το εάν έχει συμβεί αλλού ή όταν συμβαίνει κάτι ανάλογο, τι ακολουθεί όταν οι θεσμοί λειτουργούν.

Προσωπικά, θεωρώ άκρως επικίνδυνο αυτό που έκανε ο κ. Σιζόπουλος. Θεωρώ πως δεν εκφράζει κανέναν άλλο, παρά μόνο τον ίδιο και τους συν αυτώ, που επικροτούν κουρδισμένοι την κάθε απόφαση του αρχηγού. Η δε κίνηση αυτή, διογκώνεται ακόμη περισσότερο, εφόσον τόσο εμείς όσο και η κοινωνία (φαντάζομαι) περιμένει τις «αποκαλύψεις» του κ. Σιζόπουλου που θα ακολουθούσαν και θα αφορούσαν σε πολλούς, μετά από αυτά που προηγήθηκαν με τα μπότοξ. Εφόσον κάτι τέτοιο δεν έγινε και ούτε θα γίνει, διότι επικρέμονται άλλες ευθύνες εκεί και ενώ από όσα αποκάλυψε ο ίδιος για τα του εθνικού δεν «κινδυνεύει» να διωχθεί, τότε η πράξη αυτή καθαυτή είναι δύο φορές λανθασμένη. Και αυτό γιατί αποκάλυψε εκείνα που τον βόλευαν τελικά και όχι εκείνα για τα οποία θα ήταν υπόλογος απέναντι στον νόμο.

Τι είπε στην εκπομπή του συναδέλφου Κώστα Κωνσταντίνου στον «Πολίτη»; Ότι στις αποκαλύψεις που δεν έκανε, «εκεί εμπλέκονται προσωπικά δεδομένα και θα έχουμε άλλες περιπέτειες. Δεν είμαι στη Βουλή και δεν έχω ασυλία». Άρα, αν ο κ. Σιζόπουλος πράττει όπως τον βολεύει και αποκαλύπτει εκ του ασφαλούς όσα εκείνος νομίζει ότι κάνουν καλό στη χώρα, φρονώ πως τη χώρα τελικά τη «βολεύει» να ασχολούμαστε με την υπεύθυνη πολιτική και τη λογοδοσία πάντοτε και σε όλους τους τόνους και όχι όποτε μας βολεύει, για χάρη των ψήφων και των επερχόμενων εκλογών, που αναμένεται είτε με διαρροές είτε όχι να ξεβολέψουν ορισμένους. Και εδώ ξεκινάει η κοινωνία…

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Μιχάλη Τσικαλά

Σχόλια αναγνωστών

Από τους Τραμπ-Κιμ στους Τσίπρα-Ζάεφ

«Εδώ φαίνεται η πλάνη, τόσο του αρθρογράφου όσο και άλλων. "Όλος ο πλανήτης θα αναφέρεται πλέον σε Βόρεια ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  13:50

#PoliticsBlog Ο Φούλης, η οριζόντια ψηφοφορία, η γκεστ σταρ και το... Τατουάζ

«Σιγά μην προκάλεσε συναγερμό το άρθρο του Λεβέντ. Λες και είναι η πρώτη φορά που επιτίθεται με εμπάθεια ...»
Leo  |  12:55

ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση με την ανικανότητά της οδήγησε στο ξεπούλημα του Συνεργατισμού

«Ενώ εσείς τόσα χρόνια κάνατε εξαιρετική δουλειά. δεν είχατε το Μαρί, δεν οδηγήσατε την οικονομία στην ...»
ΠΑΝΑΣΙΑΝΟΣ  |  14:52

Μακεδονικό: Στο έδαφος της ΠΓΔΜ η υπογραφή της συμφωνίας

«Ακόμη να δούμε επίσημη θέση της κυβέρνησης επί του ονοματολογικού. Ο λαλίστατος ΥΠΕΞ Χριστοδουλίδης ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  12:02

Μιχάλης Τσικαλάς: Τελευταία Ενημέρωση