ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 16:14
 

#PoliticsBlog Τα... μακαριακά ποσοστά του Μαλά και οι δύο δημοσκοπήσεις

= ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Έντονη είναι η προεργασία που γίνεται στο ΑΚΕΛ για το έκτακτο παγκύπριο συνέδριο του κόμματος την ερχόμενη Κυριακή στο χώρο της Κρατικής Έκθεσης. Όπως με πληροφορεί η κυρία Γιαννούλλα, η οποία ακούει όλα όσα ψιθυρίζονται στους διαδρόμους του ΑΚΕΛ και ακόμη περισσότερα, δύο είναι οι στόχοι της ηγεσίας: Να συσπειρώσει τον κόσμο του ΑΚΕΛ και να εγκριθεί η υποψηφιότητα Μαλά με όσο το δυνατόν πιο ψηλό ποσοστό. "Από τα μέχρι τώρα στοιχεία που φθάνουν από τις τοπικές επιτροπές ο Μαλάς φαίνεται να ξεπερνά σε ποσοστά αποδοχής ακόμα και τον... Μακάριο τον καιρό που υπήρχαν φανατικοί Μακαριακοί" μου είπε και πρόσθεσε: "φαίνεται πως η συσπείρωση, παρά τα μουρμουρητά, επιτυγχάνεται. Τώρα μένει να επιβεβαιωθεί και στην κάλπη. Πάντως παρά τα ενθαρρυντικά στατιστικά κάποια στελέχη έχουν ιδιαίτερο άγχος για το τι τελικά θα δείξει η τενέκκα του ΑΚΕΛ την Κυριακή".
Η κυρία Γιαννούλλα μου ανέφερε πως ο κύριος Άντρος έχει μια νευρικότητα για την ομιλία που θα κάνει στο συνέδριο γι' αυτό και την "διαβάζει και την ξαναδιαβάζει και κάνει τις προσθαφαιρέσεις".
 
Από στέλεχος του ΑΚΕΛ ενημερώθηκα χθες πως η ηγεσία του κόμματος "προσπαθεί να απωθήσει τους πυραύλους του Νικόλα Παπαδόπουλου και να τους γυρίσει στο δικό του στρατόπεδο". Όπως μου εξήγησε οι πρόσφατες αναφορές του Νικόλα για κοινούς αγώνες του ΔΗΚΟ με το ΑΚΕΛ ερμηνεύονται ως ξεκάθαρο μήνυμα προς τη βάση του κόμματος με στοχοποίηση της σημερινής ηγεσίας του ΑΚΕΛ. "Αυτό είναι κάτι που σίγουρα δεν θα μείνει αναπάντητο από την ηγεσία μας" κατέληξε το ΑΚΕΛικό στέλεχος σημειώνοντας πως το θέμα αναμένεται να συζητηθεί σήμερα στο Πολιτικό Γραφείο...
 
Δύο σημαντικές δημοσκοπήσεις βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη, σύμφωνα με πηγή μου που ξέρει πολλά. Και οι δύο αφορούν υποψήφιους για την προεδρία οι οποίοι δεν έχουν ακόμα εξαγγείλει την υποψηφιότητά τους. Πρόκειται σύμφωνα με την πηγή μου για την έρευνα που διενεργείται για τον Νίκο Αναστασιάδη με στόχο να διαφανούν τα "επικίνδυνα" σημεία στα οποία θα πρέπει να δοθεί έμφαση από το επιτελείο του. 
Η άλλη αφορά τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου ο οποίος βρίσκεται "μισό βήμα" πριν από την εξαγγελία της υποψηφιότητάς του. 
 
Η πηγή μου επιμένει ότι ο πρύτανης είναι πεπεισμένος πως μπορεί να κάνει τη διαφορά και να κερδίσει τις ψήφους "των απογοητευμένων από την πολιτική και τις πρακτικές των αποτυχημένων κομμάτων". Στη δημοσκόπηση οι ψηφοφόροι καλούνται να απαντήσουν σε "ένα πολύ μελετημένο ερωτηματολόγιο και τα αποτελέσματα θα τα διαχειριστεί προσωπικά ο πρύτανης για να λάβει την τελική του απόφαση" όπως μου λέχθηκε. 
Η πηγή μου επιμένει ότι η τελική απόφαση του πρύτανη τοποθετείται στα τέλη Σεπτεμβρίου και λίγο αργότερα αναμένεται η ανακοίνωσή της. "Σε περίπτωση που η απόφαση του πρύτανη θα είναι θετική, η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του θα γίνει με ένα τρόπο διαφορετικό", κατέληξε η πηγή μου.
 
 

---------------

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη,ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

 

 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Υπ. Μεταφορών: Ένα κράτος δεν μπορεί να παρέμβει για να καθορίσει τις τιμές των ναύλων

«…και τις μπούρδες περί ανταγωνισμού, που θα φέρει μείωση των τιμών, πού να τις βάλουμε;»
Ai Em  |  10:41

Ο μυστικός δείπνος

«Ο νυν πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, θα γίνει γνωστός στην ιστορία ως ο ενταφιαστής της λύσης του Κυπριακού ...»
Yiannos  |  10:21

ΟΕΒ: Η Δημόσια Αργία της 25ης Ιουνίου δεν αφορά τον ιδιωτικό τομέα

«Αλλού σε τρώει τζιε αλλού κνίθεσαι ρε ...ΑΚΑ»
Χριστοσ Α.  |  11:07

ΟΕΒ: Η Δημόσια Αργία της 25ης Ιουνίου δεν αφορά τον ιδιωτικό τομέα

«H Kύπρος της ΥΠΕΡΒΟΛΗΣ!!! Οι Δημόσιοι υπάλληλοι ΠΡΕΠΕΙ να παν στην κηδεία!!!!!! Διαφορετικά θα τους ...»
ΑΚΑ  |  10:08

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X