ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Ο θυμός Φούλη, ο Δίπλαρος και ο ατελείωτος Κατσουρίδης

= ΤΡΙΤΗ 05 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Η μάνταμ του Φούλη με ενημέρωσε πως ο αρχηγός τα έχει πάρει στο κρανίο με τα καμώματα των βουλευτών του αλλά και για τις εκπλήξεις που επιφυλάσσουν κάθε τρεις και λίγο στο κόμμα. Η πρόσφατη ιστορία με τα ακίνητα του "θείου" του Δίπλαρου που δεν είναι θείος ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι... "Δεν θέλετε να δείτε τον Φούλη όταν θυμώνει" μου είπε η μάνταμ φανερά ανήσυχη, συμπληρώνοντας πως ενώ αναμένει να ξεκαθαρίσει η υπόθεση Δίπλαρου ετοιμάζει αυστηρές συστάσεις προς όλα τα κομματικά στελέχη. "Θα τους ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να ανεχθεί νέο διασυρμό του κόμματος και ότι αμέσως θα βγαίνει ανακοίνωση που θα αδειάζει όποιον το κάνει", μου είπε εμπιστευτικά.

Η μάνταμ του Φούλη με ενημέρωσε ακόμα ότι το παρήγορο για τον αρχηγό είναι πως η Ελένη Θεοχάρους, μετά τη φυγή της δεν φαίνεται να έχει επηρεάσει αρνητικά το κόμμα. "Μην σας πω ότι επήλθε και ηρεμία, όπως ακούω τον Φούλη να λέει", πρόσθεσε.

Από μια άλλη, δημοσιογραφική πηγή, μαθαίνω πως η Ελένη στην κοπή της βασιλόπιτας του ΜΕΓΚΑ ρωτούσε ποιος θα κατέλθει στο ψηφοδέλτιό της! Πληροφορούμαι ακόμα πως έχει ήδη κάνει πρόταση συνεργασίας στον Γιώργο Πενηνταέξ, στην Πετρούλα Αργυρού στον Φώτη Φωτίου! Αν και οι προτάσεις έγιναν υπό τύπο αστείου, σε κομματικά πηγαδάκια σχολιάζεται έντονα ότι στο βάθος η Ελένη εννοούσε κάποιες από τις προτάσεις (προηγήθηκαν και άλλες) και θα ήθελε πολύ να έχει κάποια πολύ γνωστά "άφθαρτα" άτομα στο ψηφοδέλτιό της. Κι αυτό, όπως ακούγεται, γιατί νιώθει πολύ μόνη στη νέα της Κίνηση Αλληλεγγύη...

Όπως πληροφορούμαι ένας τηλεαστέρας επέστρεψε την πρόσκλησή της για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο της Αλληλεγγύης... άμεσα, δείχνοντας πως ούτε για αστείο δεν το συζητούσε!

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τον κύριο Πάμπο, με ενημέρωσε πως ο Νίκαρος αναμένει με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα της συνάντησης που θα έχουν σήμερα ο Μαυρογιάννης με τον Ναμί "για τη διευκρίνηση κάποιων λεπτομερειών στα θέματα του περιουσιακού". Όπως μου είπε ο κύριος Πάμπος, ο Νίκαρος αν και γνωρίζει πως τώρα αρχίζουν πραγματικά τα δύσκολα, αναμένει ότι οι Τούρκοι θα κάνουν κάποιες, έστω μικρές υποχωρήσεις για να προχωρήσουν οι συνομιλίες.

Όπως επίσης με ενημέρωσε, ο Νίκαρος αποφάσισε να ξαναρχίσει την υγιεινή του διατροφή αφού τις γιορτινές ημέρες το παράκανε λίγο με τις λιχουδιές και τις... προκλήσεις των τραπεζιών. "Το σίγουρο είναι πως επιστρέφουμε ξανά στο λίγο αλλά καλό, κόκκινο κρασάκι", μου είπε.

Συζητήσεις προκάλεσαν στο κόμμα του λαού οι τελευταίες δημόσιες τοποθετήσεις τόσο του Άντρου Κυπριανού όσο και του Νίκου Κατσουρίδη. Όπως με ενημέρωσε η κυρία Γιαννούλλα, απ' όσα ακούει σε διαδρόμους και γραφεία του λαϊκού κόμματος, η δήλωση του Άντρου ότι "το θέμα Κατσουρίδη έχει τελειώσει" κάποιοι το θεωρούν ως το πρώτο ανέκδοτο του Άντρου για το 2016! "Όσοι ξέρουν τον κύριο Νίκο καταλαβαίνουν πως θα τελειώσει μόνον όταν αυτός το θελήσει και σας διαβεβαιώνω πως ο ίδιος θεωρεί πως τώρα αρχίζει μια νέα πολιτική καριέρα. Ιδιαίτερα μετά τις βουλευτικές εκλογές..." μου δήλωσε... πυθιακά!

----------------------------------------

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση