ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Ο ανασχηματισμός, το Χ και το ολικό λίφτινγκ του Σιζό...

= ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 04 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Τα σενάρια για ανασχηματισμό - τα οποία φούντωναν τις τελευταίες ημέρες - θέλησε να τερματίσει ο Νίκαρος. Γι' αυτό και είπε χθες "τέρμα οι συζητήσεις, συνεχίζουμε τη δουλειά".

Ωστόσο ο πολύξερος κύριος Πάμπος μου αποκάλυψε και τρεις άλλες λεξούλες που ο ίδιος άκουσε ενώ άλλοι, ηθελημένα ή όχι, δεν άκουσαν. 

Όπως μου είπε, ο Νίκαρος πρόσθεσε στη φράση του και τα "προς το παρόν"...

Οπόταν, το ερώτημα δεν είναι "κατά πόσον έχει κλείσει το κεφάλαιο του ανασχηματισμού;" αλλά "Μέχρι πότε έχει κλείσει;" 

Όπως πρώτος σας έγραψα, από την αρχή της εβδομάδας, ο Χριστόφορος "έκανε νερά" στην αρχική απόφαση να κατέλθει ως υποψήφιος. Συναγερμικό στέλεχος μάλιστα είχε δηλώσει προχθές -με νόημα- σε φιλικό πηγαδάκι ότι "το αμπελοπούλι Χαμπουλάς δύσκολα πέφτει"...

Το "όχι" του ήρθε σχεδόν ταυτόχρονα με την άρνηση του Ζένιου και της Κλέας και είναι αλήθεια πως έπεσε λίγο βαρύ στην Πινδάρου.

Ωστόσο ο πολυμήχανος Φούλης επιστράτευσε αμέσως τα σχέδια Β, Γ και Δ που από καιρό και σιωπηλά ετοίμαζε!

Σύμφωνα με όσα μου είπε η μάνταμ του Φούλη, ο μεγάλος αρχηγός κρατάει ακόμα γερά ένα με δύο ονόματα τα οποία θα κάνουν το... μπαμ!

Τα ανώτατα στελέχη του ΔΗΣΥ θα πάρουν σήμερα μια ξεκάθαρη γεύση των σχεδιασμών του Φούλη. 

Σε ό,τι αφορά τον Ζένιο, μαθαίνω πως το όνομα του έχει ήδη δεχθεί ένα μαύρο έντονο Χ από τον φοβερό μαρκαδόρο του Φούλη. "Αυτό το Χ είναι μια τάτσα η οποία άμα μπει δεν φεύγει", μου είπε κατά λέξη η μάνταμ...

Ιδιαίτερη κινητικότητα παρατηρήθηκε χθες και στην πριγκιπική αυλή αλλά και στην ΕΔΕΚ. Ο καπνός και η τσίκνα της Τσικνοπέμπτης δεν ήταν αρκετά για να κρύψουν, έστω και για λίγο τον πόλεμο που μαίνεται στα κομματικά επιτελεία.

Μαθαίνω πως πρίγκιπας Νικόλαος έχει ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις του με τηλεαστέρα και είναι έτοιμος για τις ανακοινώσεις του στην Κεντρική Επιτροπή.   

Αναμένεται ότι σήμερα το απόγευμα οι επικρίσεις και συζητήσεις δεν θα είναι τόσο έντονες όσο αναμένονταν λόγω και των "αλλαγών της τελευταίας στιγμής" στους επίλεκτους "56".

Κάποιοι πάντως από αυτούς βρίσκονται σε προχωρημένο προεκλογικό αγώνα πριν ακόμα ανακοινωθούν επίσημα τα ονόματά τους...

 

Ανακοινώσεις αναμένονται και από την ΕΔΕΚ. Όπως μαθαίνω η λίστα του Σιζό θα παρουσιάζει ένα εντελώς "νέο πρόσωπο" για το κόμμα. 

Στέλεχος των σοσιαλιστών μου περιέγραψε την προσπάθεια του "μάγου Σιζό" ως "ολικό λίφτινγκ" με το οποίο ελπίζει να δώσει "νέα πνοή" στο κόμμα. 

Και ενώ θα ξεκαθαρίσει το που θα κατέλθει ο αρχηγός της ΕΔΕΚ (Λεμεσό ή Λευκωσία) δεν είναι σίγουρο ότι θα αποφευχθούν οι αντιδράσεις από την παλιά ομάδα του κόμματος. 

"Τα νέα και άγνωστα στους πολλούς, ονόματα είναι τόσα πολλά που κάποιος θα δυσκολευτεί να αναγνωρίσει την ΕΔΕΚ στο ψηφοδέλτιο" μου ανέφερε το στέλεχος σημειώνοντας πως "τα λίφτινγκ και οι πλαστικές προσώπου όταν είναι πετυχημένες αποτελούν θρίαμβο. Εάν όμως αποτύχουν οδηγούν σε τραγωδία"...

 

Ο Ανδρέας Θεμιστοκλέους ξανακτύπησε χρησιμοποιώντας τα παλιά του όπλα...

Ως απάντηση στον Σταύρο Ζένιο πρόβαλε στη σελίδα του στο Facebook ένα άρθρο που είχε γράψει πριν από δώδεκα χρόνια και το οποίο ο ίδιος θεωρεί διαχρονικό. Όπως σημειώνει τη διαχρονική αξία του άρθρου του εγγυάται και αποδεικνύει αυτή την περίοδο ο Σταύρος Ζένιος. 

Σας μεταφέρω μόνο τον τίτλο του άρθρου, το οποίο ο βουλευτής αφιερώνει στον "Σταύρο Ζένιο και τους πάσης μορφής ομοίους του": "Η κρίση αρχών, η πολιτική, σπουδάρχες και σπουδαρχίδες".

  

----------------------------------------

 

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση