ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Η συνέντευξη Νίκαρου, το παρασκήνιο και τα καλλιστεία...

= ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Χειραψία με τον κάθε δημοσιογράφο ξεχωριστά αλλά και τους τεχνικούς που βρίσκονταν στην αίθουσα της συνέντευξης τύπου έκανε ψες ο Νίκαρος, μετά το τέλος της συνέντευξης.

Συζήτησε μάλιστα μαζί τους αστεϊζόμενος και πάντα χαμογελαστός, ακόμα στις "μπηχτές" κάποιων δημοσιογράφων. Με δύο δημοσιογράφους τα είπε για λίγο περισσότερη ώρα και χαμογελούσε αβίαστα, απολαμβάνοντας τη συζήτηση...

 

Όπως έμαθα από τον λόφο της εξουσίας, στα πηγαδάκια που δημιουργήθηκαν μετά τη συνέντευξη, δεν προέκυψε τίποτα σημαντικό εκτός από φιλοφρονήσεις. Εξάλλου "όλοι είναι προσεκτικοί όταν υπάρχουν πολλά αυτιά τεντωμένα ν' ακούσουν αυτό που λες" όπως είπε στέλεχος της κυβέρνησης.

 

Ο κύριος Πάμπος, που χθες βράδυ εκτελούσε έκτακτα καθήκοντα στο μέγαρο της εξουσίας, με ενημέρωσε πως αυτό που ξεχώρισε από την αρχή ήταν η "πομπή των υπουργών", οι οποίοι παρευρέθηκαν όλοι, εκτός του Ιωάννη Κασουλίδη που απουσίαζε στο εξωτερικό και από τη στιγμή που κάθισαν στα καθίσματά τους άρχισαν το ψάξιμο στα κινητά τους. Ειδικά αυτοί της αριστερής πτέρυγας. Οι της δεξιάς πτέρυγας: Ζέτα (υπέρκομψη όπως πάντα με το ωραίο της συνολάκι), Ιωνάς και Παμπορίδης δεν ασχολήθηκαν σχεδόν καθόλου με τα κινητά αλλά μοίραζαν χαμόγελα σε δημοσιογράφους. Από την αριστερή πτέρυγα διακρίθηκε για την σχέση του με το κινητό του ο υπουργός Γεωργίας Κουγιάλης. Τόσο ενθουσιασμένος ήταν από αυτά που έβλεπε στην οθόνη του κινητού του (λίγο πριν την είσοδο του Νίκαρου) που δεν άντεξε, το μετέφερε και στη Ζέτα για να σχολιάσουν μαζί τα ευρήματά του.

 

Ο Λακκοτρύπης σε κάποια στιγμή σηκώθηκε από τη θέση του και πλησίασε δημοσιογράφους μιλώντας για το κάπνισμα, ενώ ο Μάριος Δημητριάδης χάριζε παντού χαμόγελα. Ο Χάσικος ήταν κάπως πιο συγκρατημένος, ίσως λόγω κούρασης. Ο Χάρης αν και έδειχνε σχεδόν εξουθενωμένος ξόδεψε αρκετή ώρα μετά τη συνέντευξη, να απαντά ερωτήσεις δημοσιογράφων που έμειναν στην αίθουσα μετά την αποχώρηση του Νίκαρου. Μαζί με τον Κωνσταντίνο Πετρίδη έδωσαν απαντήσεις και ερμηνεία οικονομικών όρων σε σημείο που οικονομικός συντάκτης διερωτήθηκε "μα θα κάνουμε άλλη συνέντευξη τώρα για την οικονομία;".

 

 

Εκείνο που τελικά κέρδισαν οι δημοσιογράφοι από την χθεσινοβραδινή συνέντευξη τύπου του Νίκαρου, αφού δεν προέκυψαν ειδήσεις, ήταν άλλο ένα δεσμεύομαι για τα κεραστικά που θα υπάρχουν στην επόμενη συνέντευξη!

 

Πάντως ο κύριος Πάμπος διέψευσε επίσημα χθες τον Νίκαρο λέγοντας ότι κεραστικά, έστω λίγα, υπήρχαν, έξω από την αίθουσα της συνέντευξης. Όπως είπε, "είδαμε και πάθαμε να στήσουμε τα φλιτζάνια για καφέ, τους χυμούς και τα μεγάλα, ωραία μπισκότα, αλλά ο Νίκαρος που δεν πρόλαβε να τα δει, τα μηδένισε όλα"...

 

Δημοσιογράφος αριστερών καταβολών, μετά το πέρας της συνέντευξης, σχολίασε ολίγον πικρόχολα: "τα μπισκότα και τα κεραστικά υπήρχαν, έστω κι αν δεν τα είχε δει ο Νίκαρος, είναι όπως τα κοινωνικά παντοπωλεία που επειδή δεν τα βλέπουμε, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν".

 

Το ΑΚΕΛ είχε από νωρίς έτοιμο το δίστιχο με το οποίο θα "σχολίαζε" και θα "αντιμετώπιζε" τη συνέντευξη του Νίκαρου, πολύ πριν αυτή ολοκληρωθεί.  Πρόκειται για τους στίχους του Ντίνου Χριστιανόπουλου «Ο κόσμος υποφέρει και πονά / κι εσείς τα ίδια παραμύθια» (που έκανε τραγούδι ο Σαββόπουλος). Αναρτήθηκαν στο Facebook από κομματικά Ακελικά στελέχη, όπως ο Άριστος Δαμιανού από πολύ νωρίς.  Μετά μπήκαν και ως πρωτοσέλιδος τίτλος στη Χαραυγή...

 

Όπως μαθαίνω από πηγή μου στον ΔΗΣΥ, η επιστροφή της Αννίτας στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ γιορτάστηκε δεόντως χθες βράδυ στη Λάρνακα, ενώ οποιαδήποτε παρεξήγηση υπήρξε διαλύθηκε σαν ανοιξιάτικο σύννεφο με πρωτοβουλία και του Φούλη. Ωστόσο η μάνταμ του Φούλη με ενημέρωσε εμπιστευτικά πως αν και η λύση που δόθηκε καλύπτει τους πάντες και τον Γιάννη Γιαννάκη και την Αννίτα Δημητρίου, η τάτσα από την συμπεριφορά του Επιτρόπου Εθελοντισμού έχει μείνει. Και όπως μου λέει συχνά, εάν κάτι διακρίνει τον Φούλη είναι ότι δεν ξεχνά...

 

Η αναφορά του Πρόδρομου Προδρόμου περί καλλιστείων, που έγινε μέγα θέμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, "παραμένει άλλη μια τάτσα η οποία καλύτερα να μην γινόταν", όπως μου λέχθηκε χθες από υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΗΣΥ. Το στέλεχος, αν και υπέδειξε πως η πορεία του Πρόδρομου δεν έχει καμιά σχέση με μισογυνισμό ή σεξισμό καλόν θα ήταν να απέφευγε την δήλωση "η οποία έτυχε εκμετάλλευσης και εκτός και εντός του κόμματος".

 

Συγχαρητήρια δέχθηκε χθες ο Δημήτρης Συλλούρης για την απόφασή του να επιστρέψει την κρατική χορηγία (γύρω στις 102.000 ευρώ) που δέχθηκε το ανύπαρκτο σήμερα ΕΥΡΩΚΟ. Ενημέρωσε μάλιστα και τη σύσκεψη αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων για την απόφασή του. Απ' ότι ακούω, ευχάριστη έκπληξη ήταν γι' αυτόν τα συγχαρητήρια που δέχθηκε από συγκεκριμένο πολιτικό αντίπαλο.

Μαθαίνω πάντως ότι ο τελευταίος πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ και νυν βουλευτής της Αλληλεγγύης, δεν πρόκειται να αφήσει το θέμα στη τύχη του. Ετοιμάζεται να δώσει νομική μάχη για να επανακτήσει τη χορηγία, αφού όπως υποστηρίζει την δικαιούνται τα στελέχη του κόμματος που συνεχίζουν την προεκλογική τους εκστρατεία κάτω από την ομπρέλα της Αλληλεγγύης.

 

---------------------------------------- 
*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση