ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Ο βλάκας, η απολογία και ένας κύκλος που έκλεισε άτσαλα

= ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Με συγκίνηση αλλά και... ένταση είπε αντίο η Βουλή χθες.

Οι παρευρισκόμενοι έβλεπαν στα μάτια και τις κινήσεις των απερχόμενων βουλευτών τη συγκίνηση για την τελευταία συνεδρία, ενώ και η ομιλία του Γιαννάκη Ομήρου αύξησε την συναισθηματική φόρτιση...

Δεν έλειψαν όμως και τα παραλειπόμενα που εκτόξευσαν το θερμόμετρο, ιδιαίτερα όταν ο Άντρος Κυπριανού "κατήγγειλε" ότι κάποιος άναψε τσιγάρο και τον Περδίκη να υπερθεματίζει.  Ο θεός του θυμού τα έφερε έτσι που οι Περδίκης και Ανδρέας Θεμιστοκλέους βρέθηκαν να πρωταγωνιστούν σε σκηνές απείρου κάλλους. Ο Περδίκης άρχισε να διαμαρτύρεται με στεντόρεια φωνή για να ακουστεί ένα ολοκάθαρο και... ξεκάθαρο "βλάκας" από τον Θεμιστοκλέους. Ο Περδίκης ανέφερε πως είναι τοις πάσι γνωστό ότι βλάκας δεν είναι και ζήτησε απολογία από τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ...

Ο Φούλης πήρε την κατάσταση στα έμπειρα χέρια του και λέγοντας "εγώ θα απολογηθώ" παραξένεψε τους πάντες. Σε λίγο όμως θα έκανε την ανατροπή: "Εγώ θα απολογηθώ, αφού απολογηθεί (ο Περδίκης). Είναι εδώ και μερικά χρόνια που επί παντός επιστητού είναι ο καθηγητής που θα βάζει σε τάξη όλους. Έχει αποφανθεί και ποιοι έχουν καπνίσει για να τους συνάξω, ωσάν και οι καπινιστές στη Βουλή προέρχονται από ένα μόνο χώρο και αυτή η απαράδεκτη αταξία που έχει δημιουργηθεί στη Βουλή, είναι μόνο από κάποιους βουλευτές του Συναγερμού. Απαράδεκτο από οποιονδήποτε κι αν έχει γίνει, άρα να συνάξουμε όλοι τη γλώσσα μας"

Γενικά η τελευταία ημέρα της Βουλής ήταν μέρα ανατροπών. Νομοσχέδια που στην πρωινή σύσκεψη των αρχηγών με τον πρόεδρο της Βουλής αποφασίστηκε να μεταφερθούν για ψήφιση στην επόμενη Βουλή, τελικά ψηφίστηκαν και πέρασαν κυριολεκτικά στο... παρά πέντε! 

Και ύστερα από έντονη συζήτηση...

Πρόκειται για το νομοσχέδιο που προνοεί αποκλεισμό των "μιζαδόρων" εργολάβων από διαγωνισμούς για έργα του δημοσίου και το νομοσχέδιο για συμψηφισμό δανείων που λήφθηκαν για την αγορά αξιογράφων. 

Και για τα δύο νομοσχέδια είχε συμφωνηθεί στην πρωινή σύσκεψη των αρχηγών να μεταφερθούν για χειρισμό από τη νέα Βουλή...

Ωστόσο ανατροπή της ανατροπής φαίνεται πως ετοιμάζει ο Νίκαρος, αφού θα προσφύγει στο Ανώτατο για τρία "καυτά" νομοσχέδια που εγκρίθηκαν χθες.

Όπως πληροφορούμαι από τον λόφο της εξουσίας θεωρείται σίγουρο ότι η αναπομπή θα γίνει σίγουρα για το νομοσχέδιο για συμψηφισμό δανείων που λήφθηκαν για αγορά αξιογράφων. Για το θέμα ο Νίκαρος είχε προειδοποιήσει την Βουλή μέσω του Χάρη Γεωργιάδη για αλυσιδωτές συνέπειες, αφού η Τράπεζα Κύπρου έλαβε τα δάνεια της Λαϊκής αλλά όχι και τα αξιόγραφα, τις εξασφαλίσεις δηλαδή των δανείων, οπόταν ο συμψηφισμός θα είναι χωρίς αντικείμενο... 

Για το νομοσχέδιο που απαγορεύει τις αποκρατικοποιήσεις μέχρι το 2017 ο Νίκαρος εξετάζει το ενδεχόμενο να αποταθεί στη νέα Βουλή, η οποία θα συνεδριάσει για πρώτη φορά στις 2 Ιουνίου, καταθέτοντας σχετικό νομοσχέδιο. 

Πάντως βουλευτής σχολίαζε χθες ότι "μετά τις εκλογές, όταν θα ξαναδούμε αυτά που έχουμε ψηφίσει σήμερα θα ντρεπόμαστε. Αυτή η Βουλή έκλεισε με τον χειρότερο τρόπο τον κύκλο της, δεν σεβάστηκε ούτε του ψηφοφόρους, ούτε το σύνταγμα." 

 

---------------------------------------- 
*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.
 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση