ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Οι μιζαδόροι, οι εισφορές και η εβδομάδα των παθών

= ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Οι έρευνες για τα σκουπίδια και τα αποχετευτικά των πόλεων έχουν κάνει πολλούς να χάσουν τον ύπνο τους και σε Κύπρο και σε Ελλάδα.

Όπως πληροφορούμαι η... αϋπνία κτυπά τελευταία στη Λευκωσία αφού οι έρευνες επεκτείνονται και στο αποχετευτικό της πόλης. 

Ταυτόχρονα άγρυπνοι παραμένουν αρμόδιοι και... αναρμόδιοι στη Λάρνακα και στη Πάφο με την έλλειψη ύπνου να αναδεικνύεται σε συνδετικό παράγοντα μιζαδόρων ανεξαρτήτως... καταγωγής.

Μια πηγή μου, μου λέει ότι δεν αποκλείεται να έχουμε εξελίξεις ακόμα και την Αγία Εβδομάδα, η οποία φέτος θα αποδειχθεί πραγματική εβδομάδα των παθών για ορισμένους...

Όχι ένα, όχι δύο, όχι τρία αλλά δεκατρία νομοσχέδια από αυτά που ψήφισε η Βουλή πριν κλείσει για πάντα τον κύκλο της, οδηγούνται στο Ανώτατο ως αντισυνταγματικά. 

Η Αντίδραση του Κωστάκη για την τσαπατσουλιά της Βουλής ήταν ως γνωστόν έντονη (μίλησε για προχειρότητα και έλλειψη υπευθυνότητας) και προκάλεσε την επίσημη αντίδραση του κοινοβουλίου. Η απάντηση της Βουλής ουσιαστικά είναι μια παραδοχή ότι λόγω της βιασύνης με την οποία προωθήθηκαν τα νομοθετήματα, είναι ενδεχόμενο "να κατέληξε σε νομοθετικές επιλογές που ενδεχομένως να πάσχουν συνταγματικά". 

Από πηγή μου στη Νομική Υπηρεσία έμαθα ότι η απάντηση της Βουλής σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως.Το σχόλιο που ακούστηκε περισσότερο από όλα ήταν: Και γιατί τόση βιασύνη για νόμους που δεν θα εφαρμοστούν και θα επιστρέψουν πίσω στη Βουλή; Ποιος πληρώνει τις ζημιές και το κόστος της ιστορίας;

Τελικά ίσως να μην είναι εκτός τόπου η δήλωση βουλευτή την τελευταία ημέρα της Βουλής πως η τελευταία Βουλή ίσως να ήταν "η πιο "ακριβή" που πέρασε ποτέ από τη Δημοκρατία"...

Με αγωνία αναμένουν κάποιοι τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που θα ανακοινώσει απόψε το ΡΙΚ. Πληροφορούμαι πως ορισμένοι επιχείρησαν να μάθουν εκ των προτέρων τα ποσοστά που δίνονται στα κόμματα. Δεν έχω μάθει εάν τελικά τα κατάφεραν...

Οι πληροφορίες μου λένε πως η αγωνία κάποιων που αναζητούν τα ποσοστά δεν ήταν κυρίως για το ποσοστό του κόμματός τους αλλά εάν αυτό είναι το ίδιο ή και χαμηλώτερο από τις δημοσκοπήσεις που οι ίδιοι έχουν...

 

Αυξάνονται στο ΑΚΕΛ οι εσωτερικές επικρίσεις για τον χειρισμό της "δωρεάς" των 25.000 ευρώ από που δόθηκε στο κόμμα μέσω του Βενιζέλου Ζανέττου από την εταιρεία του Λώλου. Όπως άκουσα, από στέλεχος του κόμματος, αρκετές είναι οι φωνές "κατά της προχειρότητας" με την οποία η ηγεσία χειρίστηκε το θέμα και της μη πειστικής επιχειρηματολογίας που ανέπτυξε. 

Η αντίδραση προέρχεται κυρίως από τη βάση του κόμματος, υπεύθυνους τοπικών ομάδων, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι αδυνατούν να απαντήσουν "στην αμφισβήτηση που προβάλλεται από μέλη του κόμματος ακόμα και δημόσια".

Ακόμα και για την επίσκεψη Άντρου στον φυλακισμένο Ζανέττο, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη ανακρίσεις και η ποινική διαδικασία, ακούστηκαν επικρίσεις εντός του κόμματος, σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος. "Υπήρχε λόγος να δείξουμε με τη συμπεριφορά μας, την αμηχανία μας; Προς τι η δήλωση άγνοιας για το που πήγαν τα χρήματα του Λώλου ενώ μπορούσαμε με ένα κουμπί στο κομπιούτερ να βρίσκαμε αμέσως ότι οι 25.000 πήγαν στο ταμείο του κόμματος; Μήπως θα βρεθούμε να "δικαιολογούμε" με τον ίδιο τρόπο και άλλες δωρεές, όταν άλλες υποθέσεις φθάσουν στη δικαιοσύνη;" διερωτήθηκε το στέλεχος. 

Πάντως εξ' όσων ακούω η ηγεσία του κόμματος ενημερώθηκε πρόσφατα για έντονη αντίδραση από ψηφοφόρο στη Λευκωσία ο οποίος προειδοποίησε ότι "δεν πρόκειται να ψηφίσει ξανά το κόμμα εάν δεν δει τη λίστα με τις χορηγίες που έχει πάρει από εταιρείες".

 

 

---------------------------------------- 

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρηξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση