ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Τα mea culpa και ο οίστρος του Χριστόφια

= ΠΕΜΠΤΗ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Συνάντηση πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό, ύστερα από αρκετό καιρό, θα γίνει σήμερα το πρωί με θέμα το ΓΕΣΥ.

Ο Νίκαρος απευθύνεται στους πολιτικούς αρχηγούς ζητώντας τους να "ενώσουν δυνάμεις" για συμφωνημένη λύση στο ΓΕΣΥ, αφού όπως και ο ίδιος και ο Παμπορίδης υποστηρίζουν εδώ και καιρό "δεν πάει άλλο".

Ο κύριος Πάμπος, ο οποίος ακούει όλα όσα λέγονται στους διαδρόμους του Προεδρικού και ακόμα πιο πολλά, με ενημέρωσε χθες ότι η έγνοια του Νίκαρου είναι να μην μπουν στη συζήτηση για το ΓΕΣΥ τα κομματικά συμφέροντα και αντιπαραθέσεις. "Αυτό έχει διαμηνύσει στα κόμματα τις τελευταίες ημέρες αλλά δεν είναι σίγουρος ότι η κατάσταση δεν θα εκτραπεί" μου ανέφερε και σημείωσε πως "η σημερινή συνάντηση θεωρείται από τον Νίκαρο και τους συμβούλους του ως demo για την επόμενη, δύσκολη, συνεδρία των πολιτικών αρχηγών... 

Για την ουσία της σημερινής σύσκεψης, ακούω ότι πρώτη επιδίωξη του Νίακρου είναι η εξασφάλιση της συμφωνίας και αν είναι δυνατόν ομοφωνίας των κομμάτων στο νομοσχέδιο-ομπρέλα για το ΓΕΣΥ και του προσχεδίου νομοσχεδίου για την αυτονόμηση των νοσηλευτηρίων.

"Η όλη προσπάθεια φαντάζει ως ένας νέος άθλος του Ηρακλή, ιδιαίτερα λόγω του τεταμένου πολιτικού κλίματος" σχολίαζε χθες στέλεχος της κυβέρνησης. 

 

"Εγώ είχα πει πως δεν έπρεπε να βγάζει λόγο ούτε καν σε εκδηλώσεις σωματείων του Δικώμου" ήταν το σχόλιο ΑΚΕΛικού στελέχους χθες βράδυ, μετά την γνωστοποίηση όσων είπε ο Δημήτρης Χριστόφιας στο σωματείο "Δίκωμο 74".

Το ΑΚΕΛικό στέλεχος μιλούσε με άλλους ΑΚΕΛικούς σχολιάζοντας την ομιλία "του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας και ΓΓ του ΑΚΕΛ, όχι κάποιου τυχαίου", όπως με έμφαση ανάφερε.  

"Πώς μπορεί σήμερα ο Χριστόφιας να μιλά για τους πρωτεργάτες του πραξικοπήματος που βρίσκονται στο πηδάλιο του κράτους και κάθε Ιούλη μας κάνουν και μαθήματα περί ενότητας". "Πώς μπορεί μετά τον απαράδεκτο χειρισμό της τραγωδίας του Μαρί να βγαίνει και να ζητά mea culpa για το πραξικόπημα και να μιλά για ανατροπή της κυβέρνησης του; Δεν έχουμε καταλάβει ότι ο κόσμος μας πια δεν τρώει κουτόχορτο και ότι επιστρατεύει τη λογική του;" ήταν τα σχόλια του στελέχους, τα οποία προκάλεσαν την σιωπηλή συγκατάνευση των δύο συνομιλητών του.

Για την ιστορία παραθέτω ένα μικρό μόνο απόσπασμα από την ομιλία Χριστόφια που εμπλουτίζει το πλούσιο αρχείο ασυναρτησιών του τέως: "Τα mea culpa απευθύνονται σ' αυτούς που στο τέλος τα κατάπιαν κι έβαλαν το χεράκι τους για την ανατροπή της κυβέρνησης της Αριστεράς" 

"Ποιος ξέρει, ίσως στην ομιλία του 2017 στο "Δίκωμο 74" να μας πει ότι το πραξικόπημα έγινε κατά της κυβέρνησης Χριστόφια" ήταν το δηλητηριώδες σχόλιο πολιτικού συντάκτη που διάβασε την εμπνευσμένη ομιλία. 

 

Πηγή μου στην Εζεκία Παπαϊωάννου μου ανέφερε ότι άλλο κομματικό στέλεχος θέτει την ιδέα να ζητηθεί από τον Χριστόφια να υποβάλλει στο κόμμα τις ομιλίες του πριν τις διαβάσει δημόσια...

        

Εξελίξεις και στην Κύπρο πυροδοτούν οι διεργασίες που γίνονται στην Αθήνα για την αδειοδότηση τηλεοπτικών καναλιών. "Προς το παρόν εκείνος που βγαίνει κερδισμένος από την όλη ιστορία δεν είναι κάποιος από την Ελλάδα, αλλά κάποιος στην Κύπρο, ο Χάσικος" ήταν η αναφορά ατόμου που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, εδώ και στην Αθήνα...

 

 

 

----------------------------------------  

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρηξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.  

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση