ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Ο Πρίγκιπας #Estrafiken. Στοπ!

= ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Η επιστροφή του πρίγκιπα Νικόλαου στην ενεργό δράση, μετά την περιπέτεια της υγείας του και τις διακοπές του, είχε κάτι από την επιστροφή του Μακαρίου. Μπορεί να μην συνωστίστηκαν τα πλήθη στην πλατεία της Αρχιεπισκοπής, όπως έγινε στην επιστροφή Μακαρίου, μπορεί να μην αναρτήθηκαν στους στύλους της Ηλεκτρικής συνθήματα ΕΡΧΕΤΑΙ, ούτε να ακούστηκε εκείνο το ρυθμικό Ε Ε Ερχεται αλλά μια μικρογραφία με εμπλοκή του πλήθους του Twitter  και του Facebook, την είχαμε.  

Δύο από τα πρωτοκλασάτα στελέχη της πριγκιπικής αυλής, ο Χρύσης Παντελίδης και ο Άθως Αντωνιάδης έχουν αναλάβει την υποδοχή του πρίγκιπα μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα και είναι αλήθεια ότι κατάφεραν να διασκεδάσουν τα πλήθη με τις πρωτότυπες και καινοτόμες αναρτήσεις τους. Ιδιαίτερα στο Twitter και ιδιαίτερα με τα tags τους... 

To ΕΡΧΕΤΑΙ του Μακάριου αντικαταστάθηκε πια από το ολίγον χωριάτικον αλλά πολύ ευφάνταστον #Estrafiken το οποίο κοινοποιήθηκε απ' άκρου σ' ακρην και το Twitter και στο Facebook.

Όπως μου είπε χθες φίλος που με πήρε τηλέφωνο ενθουσιασμένος και "φυρμένος στα γέλια" για την ευρηματικότητα του Χρύση "μπορεί ως tag να έχει μόνο μία ή δύο αναρτήσεις μόνον, αυτό όμως δεν περιορίζει καθόλου την αξία του για πολιτικο-κοινωνική έρευνα". Η ανάρτηση έλεγε ακριβώς: "Ο Νικόλας πίσω στη δράση, η Κύπρος μπροστά.#Estrafiken". "Δεν σου κρύβω ότι μόλις το διάβασα νόμισα πως ήταν απόσπασμα από την Αίγια Φούξια του Λώρη" πρόσθεσε, χαρούμενος ως δύτης που εντοπίζει μαργαριτάρι, ο φίλος μου. Άλλα δύο σημαντικά tags που επινόησε ο Χρύσης, αν και το καθένα περιέχει μέχρι μόνο δύο αναρτήσεις το πολύ, είναι: #syskotisi, #Mystiki_diplomatia.

Σημειώστε ότι ο Χρύσης Παντελίδης είναι και Εκτελεστικός Διευθυντής του Κέντρου Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος.

 

Το #Estrafiken δεν είναι η μοναδική "ατάκα" που τα σπάει τις τελευταίες ώρες στα σόσιαλ μίντια. Υπάρχουν και άλλες τις οποίες φαίνεται να έχουν εμπνευστεί οι Χρύσης Παντελίδης και Άθως Αντωνιάδης. Ο Άθως έγραψε πρόσφατα: "Ακιντζί- αν ΕΚ δεν αφήσουν δηλώσεις δεν αποδεχόμαστε εγγυήσεις&πρέπει να επιστραφεί το τάδε μέρος" δεν θα υπάρξει λύση #τοΚαλόΚλίμαΠροσέξτε"

Εκείνο το "Προσέξτε" στο τέλος, δεν είναι όλα τα λεφτά; 

 

Όπως και το άλλο του Άθω: "Ζητούμε ανθρώπινα δικαιώματα & λεν δεν θέλετε λύση". Ο Ακιντζί συνδέει την κατεχόμενη πατρίδα μας με Τουρκία & λεν ότι θέλει λύση #λογικήFail" αλλά και το... αποκαλυπτικό και ολίγον θρίλερ "Η αποκάλυψη Ακιντζί για κοινό ανακοινωθέν 14/9, ανάγκασε Κυβέρνηση να επιβεβαιώσει. Ύποπτη & ασέβεια σε κόμματα & πολίτες η απόκρυψη #σκοτάδι"!

Ωστόσο ο κύριος Άθως Αντωνιάδης, που είναι και Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ, έχει και μερικά πιο πεζά και διαλείμματα τα οποία ωστόσο δεν υστερούν από ρομαντισμό, όπως το εμπνευσμένο που έγραψε γα την πόλη του τη Λεμεσό. Αντιγράφω: "Όμορφη μου. Η ομορφιά σου ελπίδα ότι η κακία, ο φθόνος και η βλακεία μπορούν να νικηθούν. Σίγουρα. Ομορφιά μου #lemesos" 

Πάντως στο προφίλ του στο Twitter, μεταξύ του δεικτικού #τοΚαλόΚλίμαΠροσέξτε και του #λογικήFail μπορεί κάποιος να διαβάσει και για πιο καθημερινά θέματα. Στις 15 Αυγούστου π.χ. είχε μια ανάρτηση-δημοσκόπηση για το "πότε πρέπει να αλατίσεις τη σούβλα?" Τις πιο πολλές ψήφους πήρε το "προς το τέλος?"  (49%), δεύτερο ήρθε το "Μισοψημένη?" (38%) και τρίτο το "Πριν περάσεις το κρέας?" (13%). Το "Μόλις τη βάλεις πάνω" πήρε μηδέν ψήφους. 

 

Άντε με το καλό να ζήσουμε να χαρούμε και τις αναρτήσεις των δημοσκοπήσεων τους για τις Προεδρικές!

   

--------------------------------------  

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.    

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση