ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Τα σκάφη, το παγωμένο χαμόγελο της Νούλαντ, το αντάρτικο

= ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

"Άμεσο ξεκαθάρισμα" της ιστορίας με τα σκάφη και την εμπλοκή του ονόματος του γαμπρού του θέλει ο Νίκαρος. Φέρεται μάλιστα να σχολίασε το θέμα που προέκυψε με την φράση "αυτό μας έλειπε τώρα". 

Όπως μαθαίνω η ανακοίνωση Λούτσιου εκδόθηκε ύστερα από τις σαφέστατες οδηγίες του Νίκαρου για "ξεκαθάρισμα". 

Όπως μαθαίνω στον Λόφο συζητήθηκε έντονα τις τελευταίες ημέρες "η ζημιά που προκαλείται από τις δημόσιες επικρίσεις και την εμπλοκή του ονόματος του Προέδρου και μελών της οικογένειας του".

Αληθεύει ότι την καταγγελία στον Γενικό Ελεγκτή έκανε δημοσιογράφος και μάλιστα τηλεφωνικά;

Πάντως ο Οδυσσέας-Τσακ Νόρις έχει αρχίσει ήδη έρευνες, μετά και την οδηγία του Νίκαρου και όπως ακούω ζητεί ήδη εκθέσεις ακόμα κι από το ναυπηγείο. Η έρευνα θα επεκταθεί και στην προηγούμενη αγορά σκαφών από την ίδια εταιρεία και τον ίδιο αντιπρόσωπο (επί κυβέρνησης Χριστόφια). Ωστόσο προκρίνει πως από την υπόθεση προκύπτουν μόνο πειθαρχικά και όχι νομικά αδικήματα. 

Εν ολίγοις δεν φαίνεται να εντοπίζεται θέμα χρηματισμού...

 

"Απέτυχε οικτρά η προσπάθεια της Νούλαντ να δημιουργήσει γέφυρες στο θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων. Ο Μουσταφά επιμένει στην ύπαρξη και τουρκικών εγγυήσεων και τουρκικών στρατευμάτων". Αυτή ήταν η διατύπωση ξένου διπλωμάτη χθες βράδυ, όταν περιέγραφε την "ριψοκίνδυνη" κατά τον ίδιο, αποστολή της Αμερικανίδας Υφυπουργού. 

Η Νούλαντ είχε διπλές συναντήσεις με τον Νίκαρο και τον Μουσταφά πριν και μετά την κοινή τους συνάντηση, προσπαθώντας να πείσει για συγκλίσεις. Από τον Λόφο της Εξουσίας έμαθα ότι ο Νίκαρος την προειδοποίησε πως η αποστολή της "είναι καταδικασμένη" αφού και ο Ερντογάν και ο Μουσταφά δεν φαίνονται αποφασισμένοι να αλλάξουν γνώμη για τις εγγυήσεις και τα στρατεύματα. Η Νούλαντ φέρεται να απάντησε με ένα πονηρό χαμογελάκι και την φράση "εμείς θα προσπαθήσουμε κύριε Πρόεδρε". 

Ο Νίκαρος πάντως της είπε ότι ο Μουσταφά δεν πρόκειται να αποφασίσει για θέματα που την τελική λέξη την έχει ο Ερντογάν. Έφερε μάλιστα και παραδείγματα για την συμφωνία για τον ηλεκτρισμό και την μη αλλαγή της ώρας στα κατεχόμενα, όπως και στην Τουρκία.

Όπως με πληροφόρησε η πηγή μου, μετά την επιστροφή της από την συνάντηση με τον Μουσταφά δεν είχε την ίδια αισιοδοξία, αφού η θέση που εισέπραξε ήταν ότι "η επιθυμία της τουρκικής πλευράς για εγγυήσεις στο τ/κ συνιστών κρατίδιο παραμένει αναλλοίωτη"...

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης Νίκαρου - Μουσταφά η Υφυπουργός έκανε και μια βόλτα στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, πήγε στην εντός των τειχών πόλη και περπάτησε για λίγο στην παραλία. Σύμφωνα με μια πηγή μου, η Νούλαντ επαναλάμβανε συνεχώς πως "είναι κρίμα να υπάρχει αυτή η κατάσταση, μια λύση θα τα άλλαζε όλα προς το καλύτερο"... 

Το σχόλιο-ερώτηση Συναγερμικού στελέχους χθες, μετά και τις πληροφορίες για την αποτυχία της αποστολής Νούλαντ ήταν "υπάρχει άραγε σκοπιμότητα να συνεχίζει ο Νίκαρος τις συνομιλίες αφού δεν υπάρχει σύγκλιση στο πιο σημαντικό θέμα κι αφού η επιμονή στις εγγυήσεις θα τα αναιρέσει όλα αυτά που συμφωνούνται;"

 

Εσωκομματικές εκλογές γίνονται σήμερα στο ΔΗΚΟ για τους δήμους-αγκάθια: Λάρνακα, Μέσα Γειτονιά, Πόλη Χρυσοχούς και Γεροσκήπου. Όπως ακούω από πηγή μου στην πριγκιπική αυλή, η ένταση σε κάποιους Δήμους έφθασε σε ανησυχητικά επίπεδα γι' αυτό και υπήρξε "νομική, πυροσβεστική παρέμβαση". Από το πριγκιπικό αρχηγείο στη Λευκωσία δόθηκε εντολή να υπογραφούν από τους ψηφοφόρους ότι θα αναγνωρίσουν και θα σεβαστούν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας!

Κάποιοι αντέδρασαν στην ενέργεια αυτή υποστηρίζοντας πως "δεν είμαστε απολίτιστοι και μας ζητούν να υπογράψουμε γι' αυτό που ψηφίζουμε. Εκτός κι αν υπάρχει όντως μεθόδευση ή η ηγεσία δεν εμπιστεύεται πια τα μέλη του κόμματος"...

Όπως μου λέχθηκε, "κόκκινος συναγερμός κτυπάει στην Λάρνακα και στην Μέσα Γειτονιά" ενώ σε αρκετές περιοχές οι κακοφανισμένοι διαμηνύουν ότι δεν πρόκειται να υποκύψουν στις αποφάσεις του κέντρου. Αντάρτικο, σύμφωνα με πηγή μου από την Αυλή, σημειώνεται ήδη στην Αθηαίνου...

 


--------------------------------------  

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρηξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.    

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση