ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBLog Το θρίλερ του Νίκαρου και οι επιτροπές του πρίγκιπα

= ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Ανέκδοτο έχει γίνει στον Λόφο η μανία του Μουσταφά να εμφανίζεται ως φάντης μπαστούνι σε διεθνείς συνάξεις, συνέδρια και εκδηλώσεις και να το παίζει πρόεδρος. Όλοι συζητούν «πώς τα καταφέρνει πάντα να χωράει στο κάδρο». Το πιο πετυχημένο το είπε πρόσφατα προεδρικός σύμβουλος και είναι το ακόλουθο: «Με τη φόρα που πήρε ο Μουσταφά ούτε πρωταγωνιστής σε πολιτικό θρίλερ να ήταν. Ήδη ο Νίκαρος έχει φοβίες πως όποτε φωτογραφίζεται με αρχηγό κράτους θα πεταχτεί ξαφνικά ο Μουσταφά να πάρει πόζα»!
Πάντως, ελληνοκύπριος πολιτικός, ο οποίος λέει ότι γνωρίζει καλά τον Μουσταφά και τον σέβεται, δήλωσε πρόσφατα (σε πλούσιο τραπέζι στη Λευκωσία), πως «εάν υπήρχε περίπτωση με τον Ταλάτ ή και τον Έρογλου να αποσυρθεί η πρόνοια για εκ περιτροπής προεδρία, με τον Μουσταφά αυτό αποκλείεται!»

Φωνές αντίδρασης, από φιλοκυβερνητικούς ευρωβουλευτές αλλά και Ευρωπαίους αξιωματούχους, έφερε η παραίνεση του Νίκου Χριστοδουλίδη προς τον Γιούνκερ να προσέχει όταν αναφέρεται σε τελευταία ευκαιρία για λύση του Κυπριακού.
Οι εκ Βρυξελλών Κύπριοι αντιδρούντες, επισημαίνουν πως ο Γιούνκερ «είναι ίσως ο πιο σημαντικός φίλος της Κύπρου και της Ελλάδας και θα πρέπει να τον προσέχουμε, όχι να τον κατηγορούμε ότι επιχειρεί να μας εκβιάσει με τις δηλώσεις του»...

Υπήρξε και ένας που ανησύχησε πολύ, γιατί φοβάται λέει, ότι η «ρητορική» Χριστοδουλίδη σημαίνει έμμεση παραδοχή ότι «η διαδικασία εσκόλασεν» και «παραμένει να βρεθεί ο τρόπος να διατυπωθεί το ναυάγιο»..

Από τον Λόφο της Εξουσίας ενημερώθηκα ότι ο Χριστοδουλίδης όχι μόνο είχε την έγκριση του Νίκαρου για όσα είπε αλλά και την παρότρυνσή του... Γι’ αυτό και σύμφωνα με την πηγή μου συναγερμικό στέλεχος χαρακτήρισε πρόσφατα την όλη ιστορία με μια κυπριακή παροιμία: «Όποιος δεν μπορεί να δείρει τον γάιδαρο, δέρνει το σαμάρι».

Έντονες διαβουλεύσεις γίνονται στην πριγκιπική αυλή, σύμφωνα με αξιόπιστη πηγή μου. Όχι μόνο για τις δημοτικές εκλογές! Εξάλλου «η σκέψη και οι προγραμματισμοί του πρίγκιπα είναι για μεγαλύτερες μάχες» όπως χαρακτηριστικά μου ειπώθηκε.
Μεταξύ των πολλών διεργασιών που λαμβάνουν χώρα στο ΔΗΚΟ (από τα κτηριολογικά μέχρι και τα καθαρά επαγγελματικά θέματα) είναι και οι συσκέψεις για το Κυπριακό. Πολύ πρόσφατα η Ομάδα Ειδικών Συμβούλων του πρίγκιπα συνήλθε με σαφέστατη εντολή να εξετάσει τις ομοιότητες και τις... διαφορές του σχεδίου Ανάν με τις συγκλίσεις που πέτυχαν οι Νίκαρος-Μουσταφάς! Η συνεδρία είχε, όπως ακούω, συντονιστή τον πρόεδρο της Επιτροπής Μελετών...

Όπως μαθαίνω φιλόδοξος στόχος είναι η σύνταξη ενός κειμένου με πίνακες που να πείθουν τους ψηφοφόρους ότι οι συγκλίσεις Νίκαρου-Μουσταφά είναι ένα και το αυτό, στην καλύτερη περίπτωση...

Αφού βρίσκομαι στην πριγκιπική αυλή, σας ενημερώνω πως το τρολάρισμα με το απλικέισιον του ΔΗΚΟ συνεχίζεται και εντός του κόμματος. Παρά τα όσα τραγικά βιώνουν τα ΔΗΚΟϊκά στελέχη αυτή την περίοδο με τις αψιμαχίες για τις δημοτικές, κάποιοι αποδεικνύουν πως έχουν χιούμορ και δεν φοβούνται να αυτοσαρκαστούν. Όπως το στέλεχος που πρόσφατα εισηγήθηκε δημόσια πως: «Αν θέλει ο Νικόλας να φέρει κόσμο στο κόμμα θα πρέπει να δημιουργήσει ένα δικό του πόκεμον και να βάζει τους ψηφοφόρους να μαζεύουν και να εξολοθρεύουν υποψηφίους»...

Εντείνεται η καχυποψία και η μουρμούρα στην Συμμαχία Πολιτών για την «άνευ προηγουμένου» προσέγγιση Γιώργου Λιλλήκα – Άντρου Κυπριανού.
Όπως με πληροφορεί πηγή μου στο κόμμα, κάποια σχόλια έχουν γίνει για τις «μυστικές συναντήσεις χωρίς εξουσιοδότηση» και ορισμένα στελέχη φαίνονται ιδιαίτερα απορριπτικά σε μια συνεργασία με το ΑΚΕΛ. Ένα μάλιστα στέλεχος χαρακτήρισε «αδιανόητη ακόμα και ως σκέψη» μια τέτοια εξέλιξη για να πάρει «πληρωμένη» απάντηση από άλλο στέλεχος: «Μας χαλάει να έχουμε δικό μας Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έστω και με την στήριξη του ΑΚΕΛ;»

Προετοιμασίες υποδοχής του Ταλάτ ετοιμάζει ο Φούλης, όπως με ενημερώνει η Μάνταμ. Ο Ταλάτ θα μιλήσει την ερχόμενη Τρίτη στο Πολιτικό Γραφείο του κόμματος και θα συνοδεύεται από αντιπροσωπεία του ΡΤΚ, ανταποδίδοντας την επίσκεψη Αβέρωφ...

ΚΟΥΪΖ: Ποιος πολιτικός αρχηγός έθαψε κανονικά πρώην ανεξάρτητη αξιωματούχα η οποία, όπως είπε ήταν «και τυφλή και κουφή» ενώ τώρα «ξεπήδησαν χίλια σκάνδαλα του καιρού της που η ίδια ούτε είδε, ούτε άκουσε»;

--------------------------------------
*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση