ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Η... πάπια του Ιωνά και η πολιτικός... υπηρέτρια

= ΤΕΤΑΡΤΗ 02 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Μεγάλο το σούσουρο που προκλήθηκε από την επιχείρηση της Αστυνομίας της Δημοκρατίας αλλά και του ψευδοκράτους στα καζίνο της Πύλας. Μετά την αρχική σύγχυση και την επιμονή τόσο του Ιωνά όσο και της Αστυνομίας ότι δεν υπήρξε συνεργασία και επαφή της Αστυνομίας με τις υπηρεσίες του ψευδοκράτους, ήρθε η επιβεβαίωση ότι και συνεργασία και συμφωνία υπήρξε. "Εξάλλου πώς θα γινόταν ταυτόχρονα η επιχείρηση;" διερωτήθηκε υψηλόβαθμος της Αστυνομίας με τον οποίο συζήτησα το θέμα.

Ο ίδιος μου αποκάλυψε πως μπορεί η συνεργασία να έγινε υπό την ομπρέλα των Ηνωμένων Εθνών αλλά και συνεργασία υπήρξε και συντονισμός για μια τόσο επικίνδυνη επιχείρηση "και έγιναν και οι συλλήψεις που αναλογούσαν στην κάθε πλευρά". Ο ίδιος μου ανέφερε πως σήμερα αναμένει ότι θα ακολουθήσει "ορυμαγδός" ανακοινώσεων από κάποια κόμματα. 

Πάντως, σύμφωνα με την αποκλειστική πληροφόρηση που είχα από τον αξιωματούχο, δεν υπήρξε καμιά επαφή της Δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για το Έγκλημα για το όλο θέμα. Ο συντονισμός έγινε σε άλλο επίπεδο και με την επίσημη συμμετοχή της Αστυνομίας. "Και οι συζητήσεις και οι συμφωνίες έγιναν στα πλαίσια της ειδικής Ομάδας Εργασίας η οποία λειτουργεί με δική της ατζέντα και με απευθείας επαφές εκπροσώπου της Αστυνομίας της Δημοκρατίας και της αστυνομίας των κατεχομένων αλλά και των Ηνωμένων Εθνών που είναι οι συντονιστές" μου είπε. Και συμπλήρωσε: "Το παράξενο είναι που η κυβέρνηση επίσημα αποφεύγει να παραδεχθεί την ύπαρξη της Ομάδας. Γιατί ο Ιωνάς κάνει την πάπια; Πώς θα μπορούσε να υπάρξει τέτοιος συντονισμός και αποτελεσματικότητα χωρίς να σκάσει μύτη, εάν δεν υπήρχαν επαφές και συζητήσεις προηγουμένως;"

 

Οι δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου για τους ομοφυλόφιλους και την οργάνωση "ομοφοβικών" σχολείων έχουν πάρει τεράστιες διαστάσεις. Τώρα αρχίζει και η πολιτική τους εκμετάλλευση. Ενώ αναμένεται η θέση του Γενικού Εισαγγελέα στην προσφυγή της Accept – ΛΟΑΤ Κύπρου (κατά πόσον οι θέσεις του Αρχιεπισκόπου συνιστούν ρητορική μίσους που μπορεί να διωχθεί ποινικά), διενεργείται και ένα ιδιαίτερο διαδικτυακό δημοψήφισμα με αίτημα να καταργηθεί η σχολική αργία για την ονομαστική εορτή του Αρχιεπισκόπου. Είναι πρωτοβουλία ομάδας Εκπαιδευτικών Ενάντια στον Ρατσισμό και  από σε λιγότερο από δύο μέρες είχαν ψηφίσει υπέρ πέραν των 900 ατόμων, ενώ η δημοσκόπηση τρέχει...

Όπως ακούω σε δύο τουλάχιστον κόμματα υπάρχει αγώνας δρόμου για το ποιος θα πρωτομιλήσει κατά του Αρχιεπισκόπου και να κερδίσει τις εντυπώσεις.

Σε μεγάλο κόμμα, επικρίθηκε ιδιαίτερα η τακτική μιας πολιτικού που άρπαξε την ευκαιρία και βγήκε στα social media με "ρητορική πολιτικού πάθους" να πλήξει "όχι τον Αρχιεπίσκοπο αλλά εσωκομματικό της αντίπαλο". Το θέμα σχολιάζεται στο κόμμα και κάποιος έχει κάνει και ανέκδοτο για τη συμπεριφορά της πολιτικού, την οποία χαρακτηρίζει "υπηρέτρια". Ο ίδιος προέβλεψε ότι θα ακολουθήσουν άλλα τρία τουλάχιστον ποστ από την ίδια, αφού "η κοινότητα ΛΟΑΤ έχει αρκετούς ψηφοφόρους και με κανένα τρόπο και όπως ακούστηκε με τίποτε δεν θέλει να τους χαρίσει στον αντίπαλο"...

Από την Ιερά Αρχιεπισκοπή ακούω πως ο προκαθήμενος δεν έχει πειστεί ότι "είπε ή έπραξε κάτι το υπερβολικό" στις δηλώσεις του κατά των ομοφυλοφίλων. Αντίθετα επιμένει πως δεν πρόκειται να κάνει πίσω και θα "πατήσει πόδι" στο καυτό αυτό θέμα που "αφορά τη νεολαία του τόπου"...

Τα κόμματα πάντως φαίνεται να συμφωνούν με την Accept - ΛΟΑΤ κατά της ρητορικής του Αρχιεπισκόπου εκτός από το ΕΛΑΜ που όπως ακούω "μάλλον συντάσσεται μαζί του".          

  

 --------------------------------------  

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρηξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.    

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση