ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Οι ναυαγοί του Μοντ Πελερέν

= ΤΡΙΤΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Συνοφρυωμένοι επιστρέφουν όλοι από Μοντ Πελερέν μετά το ναυάγιο, που δεν ονομάζεται ναυάγιο αλλά "άδοξο τέλος" ή "αρνητική κατάληξη" των συνομιλιών. Όπως πληροφορούμαι από κομματικές πηγές, το "παιχνίδι των ευθυνών" θα παιχθεί πολύ από σήμερα, όχι μόνο μεταξύ Νίκαρου-Μουσταφά αλλά και μεταξύ εμάς και... εμάς!

Ήδη στο ΑΚΕΛ ακούστηκε πρωί-πρωί από υψηλόβαθμο στέλεχος ότι το κόμμα θα πρέπει να έχει πολύπλευρη ενημέρωση και από άλλες πηγές πριν βγάλει την... ετυμηγορία του. Υποβάλλοντας ξεκάθαρα "ότι η θέση του κόμματος θα πρέπει να είναι κριτική ακόμη και προς την δική μας πλευρά". Η πηγή μου από το κόμμα του λαού με ενημέρωσε πως ακούστηκε και το επιχείρημα ότι "μια τέτοια κριτική ματιά εξυπηρετεί αυτή τη στιγμή και το ίδιο το κόμμα λόγω και του προεκλογικού για τις δημοτικές εκλογές"...

Πολιτικός αναλυτής το εσωτερικού μετώπου από μέρες υποστηρίζει πως "η μη κατάληξη των συνομιλιών στο Μοντ Πελερέν θα έχει όλους ως ηττημένους μα περισσότερο τον Νίκαρο". Όπως είχε προβλέψει σε χρόνο ανύποπτο, μια αποτυχία στις συνομιλίες της Ελβετίας, θα έθετε αυτόματα υπόλογο τον Νίκαρο τουλάχιστον εντός Κύπρου με όλα τα κόμματα να ξιφουλκούν απέναντί του" "Όσοι τον εχθρεύονται για την πολιτική του στο Κυπριακό αλλά και όσοι είναι θετικά διακείμενοι θα μπορούν πια εκ του ασφαλούς να διεκδικήσουν κέρδος από μια ενδεχόμενη αποτυχία των συνομιλιών και των επιλογών που έκανε ο Νίκαρος" μου είχε πει. 

Τα πιο πάνω καταγράφονται ως προπομπός όσων θα ακολουθήσουν τις ημέρες που έρχονται...

Πηγή μου η οποία παρακολουθεί από κοντά τις διαπραγματεύσεις στο Μοντ Πελερέν μου έλεγε τα ξημερώματα πως "το πρώτο σημάδι για το ναυάγιο ήταν τα κατεβασμένα μούτρα του Βίκτωρα. Με το που τον είδαν οι δημοσιογράφοι και άλλοι να περιφέρεται όπως την Μεγάλη Παρασκευή κατάλαβαν πόσο χάλια είναι η κατάσταση". Η καταστροφή, συνέχισε η πηγή μου επιβεβαιώθηκε λίγο αργότερα από τον ίδιο τον Νίκο Χριστοδουλίδη ο οποίος έδειξε να ενοχλείται από το tweet της "προεδρίας" Ακιντζί, που αναφερόταν σε μαξιμαλιστικές θέσεις". Όπως κατά λέξη μου ανέφερε η πηγή μου: "Κάπου εκεί η σεμνή τελετή έλαβε τέλος".

Μετά είδαν και την στεναχώρια στο πρόσωπο του Νίκαρου ο οποίος ακούστηκε σε κάποια στιγμή να λέει φανερά καταβεβλημένος: "κρίμα, τόσοι κόποι και τόση δουλειά χωρίς αποτέλεσμα."

Από υψηλόβαθμο αξιωματούχο της πλευράς μας ακούστηκε και η φράση: "Ο Ακιντζί δεν μπορούσε με τίποτα να προχωρήσει παρακάτω. Του ήταν αδύνατον και αυτό φαινόταν. Φάνηκε ξακάθαρα πως ο ίδιος ανακουφίστηκε μόλις τελείωσε η διαδικασία. Το έβλεπες στο πρόσωπό του"...

Και σαν να μην τους έφθανε το κρύο ντους στο παγωμένο, ειδυλλιακό μα ακριβό Μοντ Πελερέν, η αντιπροσωπεία μας θα φθάσει στην Κύπρο την Πέμπτη. Κι αυτό λόγω της απεργίας στην Lufthansa που έκανε σχεδόν όλους να αναφωνήσουν "αυτό μας έλειπε τώρα".  

"Μετά κι από αυτή την εξέλιξη νιώθουμε πραγματικά ναυαγοί σ' αυτό το θέρετρο. Θα φθάσουμε τελικά Πέμπτη στην Κύπρο, διψασμένοι για κυπριακό ήλιο, με τη μελαγχολία στην καρδιά και τον καημό στα χείλη" μου είπε η πηγή μου στο θλιβερό πια Μοντ Πελερέν.

 


-------------------------------------- 
*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση