ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 20:54
 

#PoliticsBlog Η ιερή κόντρα, οι ευρωεκλογές και η διαφάνεια του Κωστάκη

= ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Ο θάνατος της 29χρονης Έλενας Φραντζή και η τραγική της ιστορία είναι για μέρες το θέμα της ημέρας. Μία παράμετρος είναι και οι αντικρουόμενες απόψεις του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου και του Ταμασσού Ησαΐα για την τύχη του ιερέα, πατριού που είχε καταδικαστεί σε δύο χρόνια φυλάκιση για σεξουαλική επίθεση κατά του κοριτσιού.

Ο Αρχιεπίσκοπος υποστήριξε δημόσια ότι ο Ησαΐας ήταν αυτός που έπεισε την Ιερά Σύνοδο να μην καθαιρεθεί ο ιερέας και να αθωωθεί με όρους για να τον θέσει σε κάποιο μοναστήρι απομονωμένο. Πράγμα που, σύμφωνα πάντα με τον Αρχιεπίσκοπο, έπραξε τελικά η Ιερά Σύνοδος. Κάλεσε μάλιστα τον Ησαΐα να αναθεωρήσει και να οδηγήσει ξανά τον ιερέα στη Σύνοδο για να καθαιρεθεί.

Από την πλευρά του ο Ησαΐας που λίγη ώρα προηγουμένως δήλωνε συγκλονισμένος από τον θάνατο της Έλενας, όταν άκουσε την δήλωση του προκαθήμενου δήλωσε "άφωνος και έκπληκτος". "Μα αυτά που είπε ο Αρχιεπίσκοπος ήταν οι δικές μου θέσεις στην Ιερά Σύνοδο", υποστήριξε. Τα σχόλια που ακολούθησαν την αντιπαράθεση των δύο ήσαν ποικίλα. Μέχρι και τις Αρχιεπισκοπικές εκλογές θυμήθηκαν κάποιοι.
Μια πηγή μου με ιδιαίτερη πληροφόρηση από την Αρχιεπισκοπή, μου σφύριξε πως η κόντρα των δύο ιερωμένων "ενδέχεται να έχει και ουρά και να μην περιορίζεται μόνο στο θέμα της Έλενας". "Να ετοιμαστείτε και για συνέχεια", συμπλήρωσε.

Ο διάλογος είναι αυθεντικός και έγινε μεταξύ δικηγόρων, στον χώρο του επαρχιακού δικαστηρίου Λευκωσίας. Ο ένας από τους δύο δικηγόρους επέκρινε τον Γενικό Εισαγγελέα για τη διαγραφή προστίμων "χωρίς καμιά διαφάνεια σε άτομα που αυτός επιλέγει", όπως υποστήριζε. Ο συνομιλητής του επεσήμανε πως ίσως και να αδικείται ο Γενικός Εισαγγελέας. "Ο ίδιος ο Κώστας Κληρίδης υποστήριξε ότι η Νομική Υπηρεσία δεν διέγραψε αδιάκριτα και συλλήβδην τροχαίες παραβάσεις' ανέφερε για ν' ακούσει τον συνάδελφό του να απαντά: "Μα αυτό ακριβώς λέω και εγώ. Δεν το έκανε αδιάκριτα, επέλεξε. Ήξερε ποια πρόστιμα και ποιων συγκεκριμένων προσώπων τα διέγραψε. Είμαι όμως περίεργος να δω ποια κριτήρια βρήκε για να απαλλάξει το ζεύγος Πολυβίου. Δεν θα έπρεπε να μας είχε πει τα κριτήρια αυτά αφού διψάει για διαφάνεια, να ξέρουν και όλοι οι άλλοι που εμπίπτουν στην κατηγορία Πολυβίου να διεκδικήσουν το δίκαιο τους;"
Τα γέλια από το διπλανό τραπέζι όσων άκουγαν την έντονη συζήτηση μεταξύ των δύο δικηγόρων κύλησαν αυθόρμητα.

Από την αυλή της Βουλής είναι το επόμενο σχόλιο, δεν διημείφθη όμως μεταξύ βουλευτών αλλά δημοσιογράφων. Η συζήτηση αφορούσε το πρόστιμο που επιβλήθηκε στα τέσσερα επιτελεία υποψηφίων προέδρων (Νικόλα, Αναστασιάδη, Μαλά, Λιλλήκα) από την Επίτροπο Προστασίας Δεδομένων Ειρήνη Λοϊζίδου Νικολαίδου για αποστολή παράνομων μηνυμάτων. Ως γνωστόν το πρόστιμο και για τους 4 ανήλθε στις 64.000 ευρώ. Όπως σχολίασε ένας συνάδελφος το πρόστιμο είναι ελάχιστο σε σχέση με όσα ξόδεψαν κάποιοι υποψήφιοι."Μήπως θα έπρεπε να τους επιβαλλόταν πιο αποτρεπτική ποινή, ίσως να χάνουν το δικαίωμα εκλογής ή κάτι ανάλογο;" διερωτήθηκε προσθέτοντας: "Ποιοι όμως θα ψήφιζαν ένα τέτοιο νόμο αφού τζιείνοι παπάδες, τζιεινοι τατάδες;"
"Εκτός κι αν βάλουν και κάποια πρόνοια για διακριτική ευχέρεια του Κωστάκη ή κάποιου άλλου να τους τα διαγράφει", πρόσθεσε χαμογελώντας ο έτερος συνάδελφος.

Πριν καλά, καλά οργανωθούν τα κόμματα για τα συνέδρια και τις εκλογές τους κάποιοι συζητούν έντονα μάλιστα τις ευρωεκλογές. Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν. Ένα τέτοιο που έφθασε στ' αυτιά μου αναφέρεται σε έντονη συζήτηση σε μεγάλο κόμμα με τον αρχηγό να κόβει την φόρα σε ορισμένους. "Να γνωρίζετε ότι η κατάσταση δεν έχει καμιά σχέση με τις προηγούμενες ευρωεκλογές και κυρίως να ηρεμήσετε γιατί έχουμε χρόνο!" είπε ο αρχηγός και όλοι σώπασαν. Έκανε δηλαδή πράξη το "Αρχηγού παρόντος πάσα αρχή παυσάτω"!

ΚΟΥΪΖ: Ποια βουλευτίνα είναι απογοητευμένη από την εξέλιξη της πολιτικής της καριέρας; Αληθεύει ότι αλλιώς ανέμενε να εξελιχθεί η κατάσταση γι' αυτήν μετεκλογικά και αλλιώς εξελίχθηκε; Μήπως τελικά οι υποσχέσεις που πήρε δεν ήταν... υποσχέσεις αλλά λόγια του αέρα όπως την είχαν προειδοποιήσει κάποιοι;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Στον Γ. Εισαγγελέα θα αποταθεί ο Γ. Ελεγκτής για τον Άθω Αντωνιάδη

«Αν πραγματικά ενδιαφέρεστε να βοηθήσετε στην πάταξη της διαφθοράς πρέπει να συνεργαστείτε με τους οργανισμούς ...»
Ελένη Αγαθαγγέλου Δημητριάδη  |  23:20

ΟΑΥ για ΓεΣΥ: Υπάρχει σχέδιο Β' για παιδίατρους

«Άμα με τόσα λεφτά που τους προσφέριρ το ΓεΣΥ δεν συνεργάζονται φανταστείτε πόσα τζακρούν και αφορολήτα ...»
ΧΓΑ  |  12:09

Χριστοδουλίδης: Ένα το πλαίσιο Γκουτέρες και δεν αμφισβητείται

«Διπλωματία από τα Lidl να θεωρείς πως τα σχόλια που έδωσε η πλευρά σου επί του εγγράφου της 30ης Ιουλίου, ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  09:50

Συμπληρώθηκε η εξάδα του ΔΗΣΥ

«Mετά που το μπάχαλο με την τραγουδίστρια που σώνει και καλά να την χρήσουμε πολιτικό, τι γίνεται;»
ΑΚΑ  |  09:50

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X