ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:09
 

#PoliticsBlog Κόντρα στο ΑΚΕΛ, αντεπίθεση Θεμιστοκλέους και υστεροφημία Κωστάκη

= ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Όπως μου είπε, "πολύ πρόσφατα άρχισαν οι αψιμαχίες εάν θα πρέπει να ασκείται μηδενιστική κριτική στον Αναστασιάδη αλλά και στον Νικόλα Παπαδόπουλο. Στέλεχος που αντιδρούσε σ' αυτή την πολιτική υποστήριξε ότι θα πρέπει να είμαστε πιο ειλικρινείς, πιο προσγειωμένοι και πιο αντικειμενικοί". Συμπλήρωσε πως το συγκεκριμένο στέλεχος ήρθε σε αντιπαράθεση με άλλα στελέχη για τη δημόσια, έντονη διαμάχη με τους άλλους υποψήφιους "χωρίς να λαμβάνει υπόψη ότι μπορεί αύριο να χρειαστεί να επιλέξουμε κάποιον από αυτούς!"

Μάλιστα, όπως μου είπε έθεσε και το επιχείρημα πως οι θέσεις του ΑΚΕΛ στο Κυπριακό και η καταγγελία του Αναστασιάδη ότι προσεγγίζει πολιτικές του Νικόλα Παπαδόπουλου αυτό που κάνουν είναι να απομονώνουν το κόμμα. "Αυτό που πετύχαμε είναι να δείξουμε σε όλο τον κόσμο πως τελικά μόνο εμείς έχουμε διαφορετικές απόψεις στο Κυπριακό και μάλιστα ενδοτικές τη στιγμή που οι άλλοι προτάσσουν το σύνθημα της εισβολής και κατοχής", είχε πει το στέλεχος σχεδόν ταυτόχρονα με τις "καταγγελίες" που έκανε ο Λουκαΐδης για την πρόθεση της κυβέρνησης να καταθέσει συντεταγμένες για καθορισμό ΑΟΖ στα βόρεια της Κύπρου.

"Οπόταν επήλθε νέα ρήξη και φραστικό επεισόδιο" μου είπε η κυρία Γιαννούλλα χωρίς να μου περιγράψει μεταξύ ποίων ακριβώς επήλθε η ρήξη. Πάντως μου ανέφερε ξεκάθαρα πως το στέλεχος που διαμαρτυρόταν υποστήριξε ότι "η ρητορική Άντρου και Λουκαΐδη απομονώνει το ΑΚΕΛ και το έχει κάνει το μοναδικό κόμμα που αντιδρά στη στήριξη της κρατικής μας οντότητας". Σύμφωνα με την κυρία Γιαννούλλα το στέλεχος υποστήριξε πως για τη συγκεκριμένη στάση του ΑΚΕΛ "ακούμε διαμαρτυρίες και από δικά μας μέλη και νομίζω πως θα το πληρώσουμε"...

Στην αντεπίθεση βγήκε ο Ανδρέας Θεμιστοκλέους μετά την καταδίκη του από το δικαστήριο για το... ράλι. Όπως έγραψε στο Facebook, αποφασιστικά και... απειλητικά: "Τελείωσαν με μένα, αρχίζω μαζί τους". Όπως δήλωσε ο πρώην βουλευτής του ΔΗΣΥ θα προσφύγει ξανά στη δικαιοσύνη για να βρει το δίκαιο του αφού θεωρεί τη δίωξή του καθαρά πολιτική. "Πρόκειται για μία καραμπινάτη, αισχρή πολιτική δίωξη... Μπανανία την κατάντησαν ορισμένοι τη Δημοκρατία μας", δήλωσε θυμίζοντάς μας τις αντιδράσεις του ΑΚΕΛ για την "πολιτική δίωξη" του Βενιζέλου Ζανέττου.

Αληθεύει πως εκτός από τα νομικά μέτρα που πολύ σύντομα ετοιμάζεται να λάβει, ετοιμάζεται να λάβει και "πολιτικά μέτρα"; Σύμφωνα με πηγή μου ο πρώην βουλευτής "δεν αποκλείεται να μιλήσει δημόσια για τις πολιτικές του επιλογές ενόψει των προεδρικών που θα ενοχλήσουν αρκετούς".

Προς το παρόν πάντως διακρίνεται στις ατάκες μέσα από το Facebook, όπου έγραψε και τα ακόλουθα:"Μην σπαταλάτε όλο σας το σάλιο στο γλείψιμο. Αφήστε και λίγο για το φτύσιμο! Θα σας χρειαστεί!"

"Δεν ξέρω πόσο τυφλή είναι ή δεν είναι η κυπριακή δικαιοσύνη. Πάντως το βέβαιο είναι ότι ακούει, συχνά κρυφακούει και ενίοτε υπακούει!"

"Η πλέον κακοποιημένη γυναίκα στην Κύπρο είναι η Δικαιοσύνη.Και το περίεργο είναι ότι οι μόνοι που μπορούν να την κακοποιούν χωρίς ποτέ να διωχθούν είναι οι εξ ορισμού και εκ διορισμού πατρόνες και προστάτες της.Υ.ΓΑς ευχηθούμε ότι αύριο θα είναι μια ξεχωριστή μέρα!"

Χθες σας έγραφα για τις αντιδράσεις που ακόμα προκαλεί η δήλωση - προειδοποίηση του Κωστάκη να μην περιμένουμε ότι θα υπάρξουν σημαντικές ποινικές καταδίκες για το μέγα σκάνδαλο της οικονομίας. Η ενημερωμένη πηγή μου, μου ανέφερε πως οι περισσότερες αντιδράσεις που ακούγονται κατά του Γενικού Εισαγγελέα είναι πια από πολιτικούς και βουλευτές. Σύμφωνα με την πηγή μου "κάποιοι αντιδρούν έντονα στα όσα υποστηρίζει ο Γενικός και θεωρούν πως πάει να τους φορτώσει τις ευθύνες για το έγκλημα στην οικονομία". Όπως μου ανέφερε: "Και η Βουλή και η κυβέρνηση έχουν δώσει όλα όσα ζήτησε η Νομική Υπηρεσία για να διαλευκανθεί το μεγάλο έγκλημα στην οικονομία και παρά τις επανειλημμένες εξαγγελίες ότι επίκεινται συλλήψεις και μεταφορά των ενόχων ενώπιον της δικαιοσύνης, τίποτε σχεδόν δεν έχει ολοκληρωθεί".

Όπως μου ανέφερε κάποιοι βουλευτές ψάχνουν τρόπους ελέγχου της διαδικασίαςπου ακολούθησε η Νομική Υπηρεσία και το ενδεχόμενο να υπήρξε κωλυσιεργία στην εξιχνίαση των υποθέσεων. "Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει τόση καθυστέρηση που στο τέλος να μας πουν ότι οι έρευνες είτε θα κλείσουν, είτε θα συνεχιστούν από τον επόμενο Γενικό Εισαγγελέα!" μου ανέφερε και κατέληξε: "Αν ο Κώστας Κληρίδης δεν σκέφτεται το δημόσιο συμφέρον και το καλό του τόπου (που είμαι σίγουρος ότι το σκέφτεται) ας σκεφτεί τουλάχιστον την υστεροφημία του, αφού η τάτσα για την οποία γράψατε χθες θα του μείνει και μάλιστα θα καταγραφεί από την ίδια την Ιστορία.

Εάν δεν δραστηριοποιηθεί άμεσα και να βρει τους ενόχους θα παραμείνει για πάντα έκθετος. Γιατί ένοχοι σίγουρα υπάρχουν, αν θυμηθούμε τα MIGοδάνεια, τα εκατομμύρια της Uniastrum και τα δάνεια των 200 εκατομμυρίων που φέρεται να έκανε τραπεζίτης στον εαυτό του από μια παττισμένη τράπεζα. Μαζί μ' αυτά και πολλά άλλα που έχουν γραφτεί και επιβεβαιωθεί πολλάκις... Όλα αυτά δεν συνέβησαν σε χώρα μακρινή χωρίς Γενικό Εισαγγελέα και αρχές αλλά στην Κύπρο όπου μας έλεγαν πως από ώρα σε ώρα οι ένοχοι θα οδηγηθούν ενώπιον στης Δικαιοσύνης" Και διερωτήθηκε: "Τι άλλαξε άραγε από τότε;"

ΚΟΥΪΖ: Ποιοι ανησυχούν "πάρα πολύ" για την απόφαση που αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το Ανώτατο για τον Ρίκκο; Σύμφωνα με πηγή μου που γνωρίζει και ασχολείται με νομικά θέματα, σε περίπτωση που η απόφαση του πενταμελούς Εφετείου είναι υπέρ του Ρίκκου, οι εξελίξεις "θα είναι σοβαρές και αλυσιδωτές"...

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Γκρίνια Ακιντζί στη συνάντηση με την Αμερικανίδα πρέσβειρα

«Το να κατακρατείς με τη βια τις περιουσιες του αλλου, αλλά περισσοτερο το πολιτισμο του, τη χωρα του, ...»
Λευκωσιατης  |  13:29

Αδιαφάνεια εντοπίζει η έρευνα της Ελεγκτικής για το ΡΙΚ

«Τόσος ντόρος για το ΡΙΚ και το μόνο πράγμα που έχει να πει ο Γ. Ελεγκτής είναι ότι το ΡΙΚ προσλαμβάνει ...»
Ελένη Αγαθαγγέλου Δημητριάδη  |  19:32

Η εργοδότηση πρώην κρατικών αξιωματούχων στον ιδιωτικό τομέα στην Επ. Θεσμών

«Οι βουλευτές που υποβάλλουν προτάσεις νόμου, προβαίνουν σε δημόσια διαβούλευση;»
YiannakisKosti  |  16:38

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X