ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 07:34
 

#PoliticsBlog Μια δημοσκόπηση, πολλά πατατράκ και ένα μεγάλο άγχος...

= ΤΡΙΤΗ 03 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Τα πάνω-κάτω έφερε σε όλα τα επιτελεία η δημοσκόπηση της "Κ" για τα ποσοστά των υποψηφίων προέδρων στις Προεδρικές Εκλογές.
 
Όπως μαθαίνω περισσότερο άγχος καταγράφηκε στα επιτελεία του... ανεξάρτητου υποψήφιου του ΑΚΕΛ Σταύρου Μαλά αλλά και στο ΔΗΚΟ.
 
Η κυρία Γιαννούλλα, η οποία ως γνωστόν ακούει όλα όσα ψιθυρίζοντας στους διαδρόμους του ΑΚΕΛ και ακόμη περισσότερα, με ενημέρωσε πως "την Κυριακή κάποια τηλέφωνα πήραν φωτιά". Όπως μου εξήγησε, ΑΚΕΛικά στελέχη αλλά και στελέχη του επιτελείου Μαλά αντάλλασσαν κατά... ριπάς φωτογραφίες και φωτογραφικές επισημάνσεις από τη δημοσκόπηση και το ρεπορτάζ που τη συνόδευε. 
Μάλιστα κάποιος τόλμησε και έγραψε: "Απίστευτο, δεν μπαίνουμε καν στο δεύτερο γύρο" για να πάρει τη θυμωμένη αντίδραση συναδέλφου του: "Αν συνεχίσουμε με τα ίδια μυαλά η δημοσκόπηση θα επαληθευτεί!"
 
Η κυρία Γιαννούλλα μου ανέφερε ακόμα πως η δημοσκόπηση "κτύπησε καμπανάκι" στην Εζεκία Παπαϊωάννου και δόθηκαν ήδη από την Κυριακή εντολές και οδηγίες για εντατικοποίηση των επαφών Μαλά και των στελεχών του με τη βάση του κόμματος για να επιτευχθεί μεγαλύτερη συσπείρωση. 
Υπήρξε όπως μου είπε και κάποιο στέλεχος που ανάφερε πως "καλά κάνουν στο επιτελείο να μην χρησιμοποιούν φθηνές μεθόδους και κατάχρηση των κοινωνικών δικτύων γιατί φάνηκε πως αυτά μάλλον γυρίζουν εναντίον μας"...
 
Στην πριγκιπική αυλή τα νέα έφθασαν επίσης με ταχύτητα αστραπής. Μου λέχθηκε πως κάποιο στέλεχος είχε δώσει οδηγίες σε περίπτερο μόλις φθάσει η Καθημερινή της Κυριακής, οποιαδήποτε ώρα, να τον ενημερώσει τηλεφωνικά...
Και το στέλεχος πήγε ξημερώματα και παρέλαβε πρώτος, πρώτος το τεύχος και έστειλε με μήνυμα αλλά και φωτογραφία από το κινητό τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης σε δύο ανώτατα στελέχη της ιεραρχίας. 
Από το πρωί της Κυριακής άρχισαν τα τηλεφωνήματα για γεωγραφικές αναλύσεις των αποτελεσμάτων και ενδυνάμωση του προεκλογικού σε συγκεκριμένα σημεία. Ένα στέλεχος έκανε μάλιστα δύο "σημαντικές προτάσεις", όπως το ίδιο τις χαρακτήρισε:
α. Ενδυνάμωση του προεκλογικού σε συγκεκριμένες περιοχές με αρχή από την τρέχουσα εβδομάδα και β. Την προσέγγιση στελεχών και του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ που να πειστούν να δηλώσουν δημόσια τη στήριξή τους στο Νικόλα. 
"Εάν τα καταφέρουμε αυτά τα δύο τα ποσοστά του Νικόλα θα εκτοξευθούν" σημείωσε...
Αληθεύει πως ένα στέλεχος του ΔΗΚΟ εξέφρασε έντονη απογοήτευση για τη στάση που ακολουθούν οι Οικολόγοι και τις πάσες που "φαίνεται να δίνουν κάποιοι στον Μαλά";
 
Η Μάνταμ του Φούλη με ενημέρωσε πως στον ΔΗΣΥ τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης έγιναν δεκτά "με ικανοποίηση αλλά και προβληματισμό". Όπως μου είπε είναι γενική η εντύπωση πως ο Φούλης θα πρέπει να συνεχίσει με την ίδια ένταση τις επαφές του και τον πετυχημένο συντονισμό αναμένοντας ακόμα καλύτερα αποτελέσματα "γιατί όλα είναι πολύ ρευστά".
 
Σύμφωνα με την Μάνταμ, ο Φούλης ο ίδιος έδωσε σαφέστατες και ξεκάθαρες οδηγίες για ενίσχυση του επιτελείου του Αναστασιάδη με δράσεις σε όλες τις πόλεις. Όπως δε μου αποκάλυψε: "έστειλε μάλιστα και προσωπικούς απεσταλμένους σε δύο δύσκολα σημεία."
 
Σε μια έκτακτη επικοινωνία που είχα με τον κύριο Πάμπο, στο μέγαρο, με ενημέρωσε ότι ο Αναστασιάδης "τρέχει και δεν φτάνει" και λόγω του προεκλογικού και λόγω της εξαγγελίας που ετοιμάζει αλλά και του επιτελείου του στην Μακαρίου. "Η αλήθεια είναι πως μια αγωνία για το Εθνικό Συμβούλιο την είχε γιατί ποτέ δεν ξέρεις ποιος πολιτικός αρχηγός θα αγριέψει, θα καταγγείλει, θα αποχωρήσει ή θα... διαρρεύσει" όπως κατά λέξη μου ανάφερε. 
Ωστόσο, σύμφωνα με τον κύριο Πάμπο, αυτές τις μέρες ο Αναστασιάδης "δείχνει να ανησυχεί και για κάτι άλλο". Όταν του ζήτησα να διευκρινίσει μου ανέφερε πως: "Έχει πάρει βαριά τις κατηγορίες διαφόρων που θεωρούσε ότι τον εμπιστεύονταν για την πτήση των ελληνικών F16 στην παρέλαση. Τα όσα ακούει τις τελευταίες μέρες τον στενοχωρούν και διερωτάται κατά πόσον χάνει μάλλον οριστικά κάποιους, έστω και λίγους παλαιούς υποστηριχτές του. Έστω κι αν ειδικά αυτούς, όπως του επεσήμανε ένας σύμβουλός του, ποτέ δεν τους είχε σίγουρους"...
 
 

---------------

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη,ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Θέλει συμμετοχή στο Εθνικό Συμβούλιο ο Μάριος Καρογιάν

«Ο Νόμος που διέπει το όλο θέμα είναι ξεκάθαρος ότι ένας κομματικός σχηματισμός πρέπει να έχει εκλέξει ...»
Θεοχάρης Θεοχάρη  |  13:08

Στην Τράπεζα Κύπρου για διακανονισμό καλούν τα μέλη τους οι Αξιόγραφοι

«Mάσιαλλα για διακανοσμό!!! Οι αξιόγραφοι της Λαϊκής Τράπεζας ερρίφθησαν στον κρεμμό ακόμη μια ...»
ΑΚΑ  |  10:15

Εμφύλιος στον ΠΙΣ λόγω ΓεΣΥ

«Ώσπου βρίσκεται στα ινία το ππαραδόπιστο Δ.Σ. του ΠΙΣ, ΓΕΣΥ δεν θα δούμε!»
knak  |  09:59

Τρέχουν να προλάβουν για το χαλλούμι

«Γιά πρώτη φορά όλοι αυτοί οι ανεπαρκέστατοι Μανδαρίνοι εργάζονται γία λίγες ώρες γιά να δικαιολογήσουν ...»
Θεοχάρης Θεοχάρη  |  09:34

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X