ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Ο άσος στο μανίκι του ΑΚΕΛ,ο Σπανός 2 και τα πριγκιπικά λεωφορεία...

= ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Στην τελική ευθεία μπαίνει το ΑΚΕΛ με τις εσωτερικές διεργασίες που συνεχίζονται σήμερα και αύριο για επιλογή του δικού του υποψήφιου για τις προεδρικές εκλογές. 
Όπως μαθαίνω από πηγή μου στο κόμμα του λαού, η ηγεσία αφήνει να διαρρεύσει ότι έχει ένα "άσο στο μανίκι τον οποίο θα τραβήξει την κατάλληλη στιγμή".
 
Την πληροφορία έθεσα ενώπιον της αξιόπιστης κυρίας Γιαννούλλας, η οποία ως γνωστόν ακούει όλα όσα ψιθυρίζονται στους διαδρόμους του ΑΚΕΛ και ακόμη περισσότερα. Όπως μου είπε η κυρία Γιαννούλλα από στελέχη στα υψηλά δώματα ακούγεται πως ο υποψήφιος του κόμματος "θα πρέπει να είναι νέος, αν είναι δυνατόν και ωραίος χωρίς ένοχο πολιτικό παρελθόν". Μου ανέφερε ακόμα πως: "Κάποιοι όντως ανέφεραν το όνομα του Γιάννη Παναγιώτου, (του 36χρονου πρώην Προέδρου της νεολαίας του ΔΗΚΟ, ΝΕΔΗΚ) αλλά δεν νομίζω να υπάρχει μεγάλο ρεύμα για επίσημη στήριξή του" 
Πρόσθεσε πως επίσημα στον μικρό κατάλογο του ΑΚΕΛ βρίσκονται αυτή τη στιγμή ο Μαλάς και ο ίδιος ο Άντρος, "όσο κι αν δεν τραβά".
Μου αποκάλυψε ακόμα πως και χθες σημειώθηκαν πολλές αντιδράσεις για τις καθυστερήσεις και τον τρόπο χειρισμού των προεδρικών εκλογών από την ηγεσία. "Μάλιστα κάποιο στέλεχος τα είπε ξεκάθαρα και έξω από τα δόντια", μου είπε σημειώνοντας πως "διερωτήθηκε μπροστά σε άλλους συντρόφους: Πώς είναι δυνατόν να μιλούμε για σεβασμό και αξιοπιστία ως κόμμα όταν αφήνουμε για εβδομάδες να συζητιέται το όνομα του Κεραυνού ως πιθανού υποψηφίου μας και να βγαίνει αυτός με επίσημη ανακοίνωσή του και να λέει ότι στηρίζει τον Νικόλα Παπαδόπουλο; Μπορεί να μην το έχουμε αντιληφθεί αλλά για τον κόσμο μας αυτό είναι σκάνδαλο Σπανός 2".
 
Μπορεί ο Αναστασιάδης ως "μάγος" και νέου τύπου πυροσβέστης να πρόλαβε τη φωτιά με τα ελαστικά στη βιομηχανική Ιδαλίου, άναψε όμως άλλη...
Οι αντιδράσεις εννέα κοινοτήτων της περιοχής Βασιλικού διαμαρτύρονται έντονα για την απόφαση που λήφθηκε στο προεδρικό να μεταφερθούν κοντά τους τα ελαστικά.  
Απ' ότι ακούω όταν οι διαμαρτυρίες έφθασαν στα αυτιά του Προέδρου αυτός ζήτησε να εξεταστεί ξανά το θέμα...
Για την ουσία της υπόθεσης σας αναφέρω πως στην περιοχή Βασιλικού μεταφέρονται τα τελευταία χρόνια βαριές βιομηχανίες με ευαίσθητα υλικά χωρίς να έχει δημιουργηθεί ούτε πυροσβεστικός σταθμός, ούτε να τους έχουν παραχωρηθεί αντισταθμιστικά μέτρα. 
Από τον Λόφο της Εξουσίας μαθαίνω πως μια επίσκεψη του "μάγου" στην περιοχή, σύντομα, θεωρείται... must.
 
Μεγάλη κινητοποίηση σημειώνεται στην πριγκιπική αυλή αλλά και στα κόμματα του Ενδιάμεσου που στηρίζουν Νικόλα. Όπως ακούω πρώτος και κύριος στόχος δεν είναι η συσπείρωση των ψηφοφόρων, όπως θα ανέμενε κανείς, αλλά η μεταφορά πλήθους στις αγωνιστικές-προεκλογικές ομιλίες του Νικόλα. "Ακόμα και λεωφορεία θα επιστρατευθούν εάν χρειαστεί" ανέφερε στέλεχος της αυλής...
 
Οι επιστροφές που αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο στα κουρεμένα ταμεία προνοίας θα είναι το νέο πεδίο προεκλογικής δράσης. Πληροφορίες μου και από το ΑΚΕΛ και από το ΔΗΚΟ και από τα κόμματα του Ενδιάμεσου αλλά και συνδικάτα συνηγορούν ότι αρκετοί ετοιμάζονται για διπλή επίθεση: Και κατά του Υπ. Οικονομικών και κατά του Αναστασιάδη. Όπως μου ανέφερε πολιτικός της αντιπολίτευσης "Το αίτημα δεν είναι ένα αλλά δύο. Πρώτο, το προφανές για πλήρη αποκατάσταση για το κούρεμα των ταμείων προνοίας και δεύτερο η πολιτική προσέγγιση των κουρεμένων και... πολύτιμων ψηφοφόρων".
 
 --------------------------------------

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Περδίκης: Το success story της κυβέρνησης για Συνεργατισμό καταρρέει

«Και όταν ανοίξει ο φάκελος για τον Συνεργατισμό πέστε όλη την αλήθεια στον κόσμο. Ποιοι πολιτικοί έχουν ...»
Πανασιανός  |  11:11

Περδίκης: Το success story της κυβέρνησης για Συνεργατισμό καταρρέει

«Σίγουρα χαίρεσαι για αυτό, αν πράγματι δεν πήγαν καλά τα πράγματα γιατί μπορεί πολλοί να πουν ότι η ...»
Πανασιανός  |  11:02

Περδίκης: Το success story της κυβέρνησης για Συνεργατισμό καταρρέει

«βασικά φταίει η νομοθεσία που επιτρέπει στον κάθε ππατταξιή να ξεφεύγει των υποχρέωσεων του κάτι όπως ...»
Αρμαγεδών  |  09:27

«Εμφύλιος» στην τουρκική κυβέρνηση εξαιτίας της οικονομίας

«Και ο Ερντογάν έχει τους Μανδαρίνους του, που επίσης αγνοεί και μιλά για συνομωσίες ! Κάτι μας θυμίζει ...»
Demetris  |  12:42

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση