ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 11:24
 

#PoliticsBlog Ο διχασμός της Στράκκας, ο ηγέτης της άρνησης και ο διεθνής Φούλης

= ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Η μεγάλη μάχη για τον αναπληρωτή πρόεδρο του ΔΗΚΟ και τις άλλες θέσεις της ηγετικής πυραμίδας δίχασε πολλούς στο κόμμα. Και όχι μόνο σ’ αυτό. Όπως με πληροφορεί η αγαπημένη μου ΔΗΚΟαναθρεμμένη Φωτούλα, αυτές οι εκλογές δίχασαν ακόμα και την Στράκκα. Η οικογένεια Παπαδόπουλου την τελευταία περίοδο μοιράστηκε. Κάποιοι υποστήριξαν τη Χριστιάνα και κάποιοι τον Μαρίνο. Κυριότεροι εκπρόσωποι των τάσεων, σύμφωνα πάντα με τη Φωτούλα, ο Κωνσταντίνος τάχθηκε υπέρ του Μαρίνου, ενώ η Αναστασία υπέρ της Χριστιάνας. Ο Νικόλας κατάφερε μέχρι τέλους να παραμείνει αμέτοχος...

Και εντός του κόμματος όμως το κλίμα δεν ήταν και πολύ καλύτερο τις τελευταίες εβδομάδες. Όπως μαθαίνω από άλλη πηγή μου στην πριγκιπική αυλή, το προεκλογικό κλίμα σε συνδυασμό με την εκκαθάριση στο μητρώο του κόμματος προκάλεσαν αλλεπάλληλες εντάσεις. Κάποιοι μίλησαν και για διαγραφή μελών από το τηλέφωνο. Όπως με ενημέρωσε η πηγή μου, «φαίνεται πως αυτή η τακτική έχει υιοθετηθεί και όπως έγινε και στην περίπτωση του Σπύρου Παναγή. Τις τελευταίες μέρες μέλη του κόμματος που τηλεφωνούσαν και δήλωναν πως δεν επρόκειτο να ψηφίσουν τους... πρότειναν να διαγραφούν από το κόμμα! Έγινε μάλιστα και συγκεκριμένη καταγγελία από μέλος του ΔΗΚΟ που μίλησε όπως είπε «με μια Καλαμαρού». Η Καλαμαρού τον ρώτησε αν θα ψηφίσει ή αν θα διαγραφεί και τους απάντησε «διαγράψτε με!».

«Δεν θα αφήνουμε τίποτε να πέσει κάτω!». Η δήλωση έγινε από υψηλό στέλεχος του ΑΚΕΛ το οποίο υπεραμύνθηκε της πολιτικής που ακολουθεί το κόμμα «να επικρίνει μέχρι εσχάτων και τον Νίκαρο και τους υπουργούς του». Όπως με πληροφόρησε η κυρία Γιαννούλα, η οποία ως γνωστόν ακούει όλα όσα ψιθυρίζονται στους διαδρόμους της Εζεκία Παπαϊωάννου και ακόμη περισσότερα, «οι οδηγίες για σκληρή στάση δίνονται απευθείας από τον κύριο Άντρο, ο οποίος είναι ο ηγέτης της σκληρής γραμμής και το έχει αποδείξει». Μάλιστα, στις επιφυλάξεις που διατύπωσαν κάποια στελέχη πως η «σχεδόν μηδενιστική τάση» που βγάζει τελευταία το ΑΚΕΛ ενδέχεται να του στοιχίσει, η απάντηση που τους δίνεται είναι πως «ακριβώς το αντίθετο θα γίνει». Η κυρία Γιαννούλα πάντως ήταν κατηγορηματική πως ούτε και οι φιλότιμες προσπάθειες του Νίκου Χριστοδουλίδη δεν φαίνεται να «έπιασαν τόπο». Όπως μου είπε «μπορεί ο Άντρος να άφησε και κανένα χαμόγελο να του φύγει κατά τη συνάντηση, ωστόσο η στάση του απέναντι στην κυβέρνηση καθόλου δεν πρόκειται να αλλάξει». «Αφού για να καταλάβετε μέσα στο κόμμα του έχουν τελευταία βγάλει νέο παρατσούκλι: ο ηγέτης της άρνησης!» κατέληξε η κυρία Γιαννούλα.


Συνεχίζει ακάθεκτος τις διεθνείς του δραστηριότητες ο Φούλης. Όπως μου έλεγε η Μάνταμ του Φούλη, «η ομιλία του στο Φόρουμ Ουάσιγκτον για Πετρέλαιο και Φυσικό Αέριο και καλές εντυπώσεις άφησε και καλές γνωριμίες γέννησε». Μεταξύ των συναντήσεων που είχε ξεχώρισαν αυτές με τους υφυπουργούς Εξωτερικών και Οικονομικών, εκπροσώπους του ΔΝΤ για την Κύπρο και γερουσιαστές. Και έπεται και συνέχεια αφού σε λίγες μέρες θα βρεθεί στο Παρίσι για να μιλήσει ως προσκεκλημένος στο σημαντικό φόρουμ «Economic Ideas Forum», όπου προσκεκλημένοι είναι και Ευρωπαίοι ηγέτες, αρχηγοί και αξιωματούχοι κομμάτων, Επίτροποι, Ευρωβουλευτές και διάσημοι ακαδημαϊκοί. Εκεί, σύμφωνα πάντα με τη Μάνταμ, προγραμματίζει και δύο πολύ σημαντικές επαφές.

Ικανοποιημένος επέστρεψε από το Ισραήλ ο υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης και έχει να λέει τα καλύτερα για τα αποτελέσματα των επαφών που είχε με τον ομόλογό του Avigdor Liberman. Πηγή μου που γνωρίζει, με ενημέρωσε πως τα θέματα των τουρκικών προκλήσεων στην ΑΟΖ της Κύπρου ήταν το κύριο θέμα στη συζήτηση και πως υπήρξε και συμφωνία για σημαντική διεύρυνση της αμυντικής συνεργασίας. «Οι ανησυχίες της Λευκωσίας γίνονται απολύτως αντιληπτές από το Ισραήλ και τη διεύρυνση της αμυντικής συνεργασίας θα τη δούμε πολύ σύντομα και όχι μόνο στα λόγια αλλά και στην πράξη», υποστήριξε η πηγή μου.

KOYΪΖ: Ποιος ανησυχεί πολύ για την εξαγορά του TVONE από τον Χάσικο; Αληθεύει πως έστειλε... πρεσβείες στον Αρχιεπίσκοπο για να τον μεταπείσει χωρίς όμως αποτέλεσμα;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

«Άνετος» με το πόδι πάνω στο τραπέζι ο Μπόρις Τζόνσον

«H Bρετανική αναίδεια στο μεγαλείο της!!! »
knak  |  09:17

Ξεκάθαρη η τοποθέτηση των ΗΠΑ για το ιρανικό τάνκερ

«Μακάρι να ήταν η στάση των ΗΠΑ η ίδια και για την `άτακτη` Τουρκία. Δυστυχώς ο πηδηχτούλης Τραμπ δεν ...»
knak  |  09:15

Κόντρα για την Λάρα μεταξύ βουλευτή και τμήματος Αλιείας

«Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης: αμελητέα προσωπικότητα!»
ΑΚΑ  |  20:47

«Ο Αντώνης τώρα μπορεί να κοιτάζει με τα ματάκια του το μέλλον»

«Ο Ιησούς Χριστος, η Πάναγία θεοτόκος και όλοι οι αγιοι να θεραπεύσουν τον μικρό αντώνη και να γίνει ...»
Μαριος  |  16:44

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X