ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Ο Κοτζιάς, το Εθνικό Συμβούλιο και τα τρία κακά του Νίκαρου...

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Σημαντικές είναι οι πρώτες μέρες της νέας εβδομάδας για τον καθορισμό πολιτικής και στρατηγικής τόσο στο Κυπριακό όσο και για τις προεδρικές εκλογές.

Οι διεργασίες, όπως μαθαίνω από τις πηγές μου που βρίσκονται διάσπαρτες σε όλους τους πολιτικούς χώρους και στον Λόφο της Εξουσίας, θα λάβουν χώρα σε διάφορα επίπεδα με πολυσήμαντες αποφάσεις, συνεργασίες και συμμαχίες...

Στον Λόφο της Εξουσίας θα συνέλθει Δευτέρα και Τρίτη το Εθνικό Συμβούλιο στη σκιά του ναυαγίου της Ελβετίας και των τουρκικών απειλών για την κυπριακή ΑΟΖ. Όπως μου επεσήμανε πολιτικός αναλυτής: «Η συμμετοχή του Νίκου Κοτζιά στο Εθνικό Συμβούλιο της Τρίτης παρά το ότι δεν προκαλεί χαρά σε ορισμένους, θα συμβάλει στην χάραξη, από κοινού με την Ελλάδα, στρατηγική για διαχείριση του ναυαγίου στο Κραν-Μοντάνα. Επιπλέον θα ισχυροποιήσει τη θέση της Λευκωσίας για υπεράσπιση του ερευνητικού προγράμματος στην ΑΟΖ, εάν οδηγηθούμε σε κοινές ενέργειες προς την Ευρώπη, σε ΗΠΑ, Ρωσία και ΟΗΕ».

Η πηγή μου δεν αποκλείει και το ενδεχόμενο «διεύρυνσης της καχυποψίας μεταξύ κάποιων πολιτικών δυνάμεων στην Κύπρο και του Νίκου Κοτζιά». Όπως μου διευκρίνισε: «δύο ήταν οι πολιτικοί ηγέτες που βρίσκονταν σε απόσταση από τον Νίκο Κοτζιά πριν από το Κραν-Μοντάνα, ο Άντρος Κυπριανού και ο Φούλης. Στη Διάσκεψη του Κραν-Μοντανά ο Φούλης φαίνεται να εκτίμησε δεόντως τις προσπάθειες Κοτζιά και τη στενή συνεργασία με τον Αναστασιάδη αλλά η καχυποψία του Άντρου δεν φαίνεται να έχει εκλείψει». Όπως μου είπε οι δηλώσεις του Άντρου, τόσο οι δημόσιες όσο, κυρίως, εντός του κόμματος φανερώνουν πως ο ηγέτης του ΑΚΕΛ «μάλλον πιστεύει ότι ο Κοτζιάς κατάφερε να παρασύρει στη δική του πολιτική και τον Αναστασιάδη».

Πάντως, αρχές της εβδομάδας αναμένεται να αρχίσει ξανά το ΑΚΕΛ, επίσημα το ψάξιμο για τον υποψήφιό του για τις προεδρικές εκλογές. Η κυρία Γιαννούλα, η οποία ακούει όλα όσα ψιθυρίζονται στους διαδρόμους του ΑΚΕΛ και ακόμα περισσότερα, με διαβεβαίωσε πως «η διερεύνηση ποτέ δεν σταμάτησε. Ονόματα συζητούνταν και συζητούνται, προτάσεις και αντιπροτάσεις γίνονταν ακόμα και κατά τη διάρκεια του Κραν-Μοντάνα!»

Η πάντα έγκυρη κυρία Γιαννούλα επιμένει πως τώρα υπάρχει μια νέα μικρή λίστα «την οποία χειρίζεται αποκλειστικά ο κύριος Άντρος για να αποφύγει νέες περιπέτειες, απογοητεύσεις και κατηγορίες».

Όπως υποστηρίζει σε αυτή τη μικρή λίστα βρίσκονται 3 ή 4 ονόματα.

Τη Δευτέρα συναντάται ο πρίγκιπας Νικόλαος με στελέχη της Αυτόνομης Πλατφόρμας και «αναμένεται πως θα ικανοποιήσει όλες τις απαιτήσεις τους», όπως υποστηρίζει ΔΗΚΟϊκό στέλεχος, προκειμένου να τον στηρίξουν και επίσημα για την προεδρία.

Ως γνωστόν η Πλατφόρμα αποτελείται κυρίως από πρώην μέλη της Συμμαχίας Πολιτών τα οποία αποσκίρτησαν, αντιδρώντας στην υποψηφιότητα Λιλλήκα...

Το ΔΗΚΟϊκό στέλεχος μου εξέφρασε την απορία: «πώς κάποια μέλη της Πλατφόρμας που αντιτίθενται στη ΔΔΟ θα πειστούν από τον Νικόλα Παπαδόπουλο ο οποίος την υποστηρίζει;» Το ίδιο στέλεχος θεωρεί πως σε περίπτωση εκλογής του Νικόλα θα πρέπει η Πλατφόρμα να έχει ισχυρά πολιτικά ανταλλάγματα ώστε να του δώσει τις ψήφους της. «Ό,τι και να σημαίνει αυτό...» σημείωσε με νόημα.

Πολλή δουλειά έπεσε ξαφνικά στον Λόφο της Εξουσίας με τον κύριο Πάμπο να έχει κουραστεί ιδιαίτερα μετά την επιστροφή του Αναστασιάδη «και των γύρω-τριγύρω του». «Και να είχαμε μόνο εμείς προβλήματα; Οι συνεργάτες του Νίκαρου είναι ακόμα πιο πιεσμένοι αυτή την περίοδο!» μου είπε και μου αποκάλυψε πως το βράδυ της συνέντευξης του Προέδρου του δόθηκε λάθος ομιλία! «Παρ’ ολίγον ο Πρόεδρος να διάβαζε μήνυμα προς τη νεολαία αντί για τις εξελίξεις στο Κραν-Μοντάνα!» μου είπε και μου περιέγραψε την οργή του Νίκαρου όταν το διαπίστωσε και μέχρι να του φέρουν το ορθό κείμενο για την εισαγωγή του στη συνέντευξη Τύπου...

«Και σαν να μην έφτανε αυτό, κατά το διάλειμμα και ενώ μετακινούσαν έπιπλα στο χώρο έπεσε ένα ποτήρι με νερό και σχηματίστηκε μια μικρή λιμνούλα στα πόδια του ήδη εκνευρισμένου Νίκαρου!» μου ανέφερε και συνέχισε: «Επικράτησαν στιγμές σιωπής και αγωνίας για την αντίδρασή του αλλά ευτυχώς κάποιος επενέβη και αναφώνησε: γούρι, γούρι θα πάρουμε χρήματα από τη γεώτρηση! Για να χαμογελάσουν όλοι αυθόρμητα! Ευτυχώς!»

Ο κύριος Πάμπος μου είπε πως το... κακό τρίτωσε με τον Πρόεδρο τη βραδιά της συνέντευξης Τύπου. «Σαν να μην έφταναν όλα αυτά το κοστούμι που επέλεξε σχολιάστηκε αρνητικά από κάποιους. Πρόκειται για καινούργιο κοστούμι επιλεγμένο μάλλον σε χρωματισμούς που να δίνουν μια εξωστρέφεια, ειδικά για την περίσταση... Όμως τελικά οδήγησε σε ακριβώς αντίθετα σχόλια μια και μόνο αρνητικά ήταν όσα ακούσαμε!», όπως μου αποκάλυψε!

ΚΟΥΪΖ:Αληθεύει ότι πολιτικός αρχηγός φέρεται να έχει πει σε πολιτικούς του φίλους πως δεν είναι σίγουρος εάν θα έχει κάποιο ρόλο στην πολιτική ζωή του τόπου μετά τον ερχόμενο Φεβρουάριο; Πρόκειται για πολιτικό που δημόσια τουλάχιστον λέει ακριβώς το αντίθετο!

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Περδίκης: Το success story της κυβέρνησης για Συνεργατισμό καταρρέει

«Και όταν ανοίξει ο φάκελος για τον Συνεργατισμό πέστε όλη την αλήθεια στον κόσμο. Ποιοι πολιτικοί έχουν ...»
Πανασιανός  |  11:11

Περδίκης: Το success story της κυβέρνησης για Συνεργατισμό καταρρέει

«Σίγουρα χαίρεσαι για αυτό, αν πράγματι δεν πήγαν καλά τα πράγματα γιατί μπορεί πολλοί να πουν ότι η ...»
Πανασιανός  |  11:02

Περδίκης: Το success story της κυβέρνησης για Συνεργατισμό καταρρέει

«βασικά φταίει η νομοθεσία που επιτρέπει στον κάθε ππατταξιή να ξεφεύγει των υποχρέωσεων του κάτι όπως ...»
Αρμαγεδών  |  09:27

«Εμφύλιος» στην τουρκική κυβέρνηση εξαιτίας της οικονομίας

«Και ο Ερντογάν έχει τους Μανδαρίνους του, που επίσης αγνοεί και μιλά για συνομωσίες ! Κάτι μας θυμίζει ...»
Demetris  |  12:42

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση