ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Οι διαπραγματεύσεις των εκπαιδευτικών και μια ανακοίνωση για τον Λεβέντ

= ΠΕΜΠΤΗ 02 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Τελικά οι οργανωμένοι γονείς έγιναν μπαλάκι στα χέρια των εκπαιδευτικών και του υπουργείου Παιδείας;
Τι διάλογος είναι αυτός που διεξάγεται με περιθωριοποίηση του τρίτου πόλου στα θέματα της δημόσιας εκπαίδευσης; Εκτός κι αν ισχύει αυτό που κάποιοι εκπαιδευτικοί διαδίδουν κατά ριπάς, ότι δηλαδή "οι οργανωμένοι γονείς τα θέλουν και τα παθαίνουν".
Χθες ο διάλογος μεταξύ υπουργείου - εκπαιδευτικών δεν μπορούσε να αρχίσει εάν δεν αποχωρούσαν οι οργανωμένοι γονείς. Σήμερα, απ' όσα ακούω, αναμένεται να ακούσουμε τη δική τους θέση και το μπέρδεμα μάλλον αυξάνεται αντί να... ξεμπερδεύει.
Από τον Λόφο ακούω ότι ο Healthy Nic έχει αρχίσει να τα παίρνει στο κρανίο με τις καθυστερήσεις και τις αναβολές. Όπως μου λέχθηκε χθες, συνεργάτης του Healthy Nic διερωτήθηκε κατά πόσον "οι εκπαιδευτικοί και το υπ. Παιδείας αντιγράφουν την διαδικασία των συνομιλιών στο Κυπριακό". "Μήπως θα χρειαστεί ο Αναστασιάδης να διορίσει τη δική του Λουτ για να βρεθεί μια άκρη και να δούμε εάν υπάρχει ελπίδα να πάνε τα παιδιά σχολείο τον Σεπτέμβρη;" ήταν το ερώτημα.

Σήμερα η κάθε οργάνωση θα έχει ξεχωριστή συνάντηση με τις διευθύνσεις των διαφόρων τμημάτων του Υπουργείου Παιδείας. Άντε να μπουν και δύο τραπέζια, όπως ζητούν κάποιοι για το Κυπριακό, και να συζητηθούν εντατικά όλα τα προβλήματα...

Ιδιαίτερη ενημέρωση είχα από την αγαπητή μου κυρία Γιαννούλλα, η οποία ως γνωστόν, ακούει όλα όσα ψιθυρίζονται στους διαδρόμους του ΑΚΕΛ και ακόμη περισσότερα. Με ενημέρωσε διεξοδικά για το θέμα των διώξεων από την Τουρκία των τουρκοκύπριων δημοσιογράφων Σενέρ Λεβέντ και Αλί Οσμάν.

Όπως μου είπε υπήρξε παρασκήνιο πριν από την έκδοση της ανακοίνωσης και το τελικό κείμενο φανερώνει την... αγάπη που το ΑΚΕΛ έχει για τον Λεβέντ. Θα θυμάστε που πρόσφατα ο Λεβέντ κατήγγειλε επίσημα το ΑΚΕΛ από τη στήλη του στον Πολίτη και για τη στάση του απέναντί στον ίδιο αλλά και για τις επιλογές συντρόφων που κάνει το κόμμα για επαναπροσέγγιση στα κατεχόμενα. "Και τι δεν ακούστηκε τότε στους διαδρόμους!" μου ανέφερε η κυρία Γιαννούλλα υποστηρίζοντας πως υπήρξαν και υποστηρικτές του Λεβέντ.
"Για να δείτε ότι κάποιοι κρατούν και κακία και έχουν και άχτι διαβάστε την ανακοίνωση. Τι λέει;
"Καλούμε, την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ευρωπαϊκούς και Διεθνείς Θεσμούς και Οργανισμούς, να αναλάβουν αναγκαίες πρωτοβουλίες για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των συμπατριωτών μας δημοσιογράφων, για την προάσπιση της ελευθερίας της έκφρασης και για την ασφάλεια των δύο δημοσιογράφων" πρόσθεσε η κυρία Γιαννούλλα καταλήγοντας: "Είδατε πουθενά το ΑΚΕΛ να αναλαμβάνει πρωτοβουλία το ίδιο για να στηρίξει τους δύο δημοσιογράφους; Ούτε μια δήλωση από τον Άντρο, ούτε μια επιστολή από τον Χριστόφια ή από κάποιον βουλευτή; Ούτε μια ερώτηση από έναν ευρωβουλευτή;" διερωτήθηκε και κατέληξε: "Δεν έχει το ΑΚΕΛ συντρόφους στα κατεχόμενα και στην Τουρκία και σε τόσες άλλες χώρες για να αρχίσει μια σταυροφορία υπέρ δύο Κύπριων πολιτών των οποίων τις καταδιώξεις αρκείται να καταδικάσει με αποτροπιασμό;"

----------------------------------
*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Στον Γ. Εισαγγελέα θα αποταθεί ο Γ. Ελεγκτής για τον Άθω Αντωνιάδη

«Ο μόνος τρόπος να αρχίσει να συμπεριφέρεται όπως πρέπει ο Μιχαηλίδης και να κατεβεί απο το καλάμι, είναι ...»
Ανώνυμος  |  14:32

Λ.Παντελίδης-Α.Σοζέν: Ελβετικό μοντέλο πολυπεριφερειακής αντί για ΔΔΟ

«Η καλά στημένη θεατρική πράξη από τον Μόνιμα Αναξιόπιστο Πρόεδρο-Μ.Α.Π ότι ξαφνικά ο Σοφός Πολιτικός ...»
Θεοχάρης Θεοχάρης  |  10:30

Τσίπρας: Η ιστορία γράφεται από αυτούς που τολμούν

«Πρεπει να πουμε ομως οτι και οι προδοσιες γινονται απο κιοτιδες που τολμουν ιστορικες υποχωρησεις !!»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  09:25

Στον Γ. Εισαγγελέα θα αποταθεί ο Γ. Ελεγκτής για τον Άθω Αντωνιάδη

«Αν πραγματικά ενδιαφέρεστε να βοηθήσετε στην πάταξη της διαφθοράς πρέπει να συνεργαστείτε με τους οργανισμούς ...»
Ελένη Αγαθαγγέλου Δημητριάδη  |  23:20

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X