ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 21:35
 

#PoliticsBlog Οι εκπαιδευτικοί, μια κόντρα και η άλλη όψη του νομίσματος

= ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Μπορεί ο Μεγάλος Αρχηγός Φούλης να προσπάθησε πολύ, να υπερέβη εαυτόν, να θυμήθηκε τα παιδικά του χρόνια τους δασκάλους και τους φιλολόγους του, να πρόσφερε κάθε υπηρεσία προστασίας προς Αναστασιάδη και Χαμπιαούρη αλλά... νίκησε η αντιπολίτευση! Τουλάχιστον μέχρι στιγμής, αφού οι εκπαιδευτικές οργανώσεις μόνο την πρόταση των κομμάτων της αντιπολίτευσης (όλων) αποδέχονται.

Και ενώ από τον λόφο της εξουσίας έχει αρχίσει, καθυστερημένα, μια νέα επικοινωνιακή προσέγγιση στο όλο θέμα, ακούω πως αυτή είναι μόνο η μία όψη του νομίσματος. "Στην άλλη όψη του νομίσματος υπάρχει το πορτραίτο του Healthy Nic, θυμωμένου, μουτρωμένου και μουλαρωμένου" όπως μου λέχθηκε. Ωστόσο ο Πρόεδρος μαζί με τον Χαμπιαούρη και την ομάδα τους αναμένουν, "μετά το κλείσιμο του παραθύρου που άνοιξε ο Αβέρωφ", την οριστική απάντηση των συνδικαλιστών στην πρόταση του Προεδρικού.
Όπως μου έλεγε άτομο που γνωρίζει "ενδέχεται σήμερα στη κοινή συνεδρία των Επιτροπών Εργασίας και Παιδείας της Βουλής να προκύψει μια νέα πρόταση πολύ κοντά σε αυτή του Προεδρικού η οποία θα τερματίσει το αδιέξοδο". Το ίδιο άτομο προειδοποίησε και για απρόοπτα που πιθανόν να λάβουν χώρα στη σημερινή συνεδρίαση. "Και μόνο ότι θα συμμετέχει ο Γενικός Ελεγκτής και ο Χαμπιαούρης και κάποιοι από τους συνδικαλιστές με τους οποίους καθημερινά αλληλοσκοτώνονται στα social media αποτελεί εγγύηση ότι σήμερα θα ύπαρξη αρκετή δόση θεάματος" κατέληξε.

Από άλλο άτομο, πολύ μπασμένο στα συνδικαλιστικά των εκπαιδευτικών άκουσα χθες ότι "ένας σκληρός πυρήνας επιμένει για ολομέτωπη σύγκρουση με την κυβέρνηση και όπου βγει". Υποστήριξε μάλιστα ότι ορισμένες θέσεις λαμβάνονται καθ' υποβολή και πως "η επέμβαση κάποιων κομμάτων στα συνδικαλιστικά των εκπαιδευτικών είναι πια κάτι περισσότερο από εμφανής". Ο ίδιος υποστήριξε ότι διαφαίνεται ήδη μια εσωτερική κόντρα μεταξύ συνδικαλιστών σε ηγετικό επίπεδο και κάποιοι εκφράζουν φόβους μήπως επεκταθεί σε εμφύλιο εάν δεν εκτονωθεί σύντομα η ένταση.

Μα πόσο μυστική είναι η πρόταση Συλλούρη και δεν έχει ακόμα γίνει γνωστή; Κάποιοι παραπονούνται πως ούτε οι άμεσα ενδιαφερόμενοι δεν την έχουν ακούσει ποτέ!
Πρόκειται για την φιλόδοξη πρόταση που ο πρόεδρος της Βουλής μετέφερε προχθές στο Προεδρικό και ο Healthy, σύμφωνα με όσα ακούω, την πέταξε αμέσως στον κάλαθο των αχρήστων. Έκτοτε και φαίνεται για πάντα, παραμένει εκεί...

 

Το οριστικό αντίο στον Συνεργατισμό δίνεται σήμερα, τελευταία ημέρα κατά την οποία τα υποκαταστήματα του Συνεργατισμού λειτουργούν ως τέτοια. Μετά το κλείσιμό τους σήμερα το μεσημέρι τα κλειδιά θα παραδοθούν στην Ελληνική Τράπεζα και ο Συνεργατισμός θα αποτελεί και επίσημα πια ιστορία. Ωστόσο το μνημόσυνο, η νεκροψία μάλλον, δεν πρόκειται να γίνει σύντομα. Η Ερευνητική Επιτροπή συνεδριάζει και θα συνεδριάζει για πολύ ακόμα, μετά την παράταση που πήρε. Και παίζεται κατά πόσον θα μπορέσουν τα μέλη της να την βγάλουν καθαρή μέσα από το χαρτολόι που μαζεύτηκε και την πληθώρα των πληροφοριών που κατατίθενται ενώπιόν τους.
Όπως σχολίασε οικονομικός αναλυτής που παρακολουθεί τα τεκταινόμενα: "προς το παρόν μένουν μόνο οι ατάκες που έγιναν γνωστές από τις καταθέσεις κάποιων στην Ερευνητική Επιτροπή. Εάν η αγνοούμενη σε άλλο χώρο και χρόνο κυρία Γιωρκάτζη αποφασίσει να επιστρέψει στην Κύπρο, στα καθήκοντά της και στον παρόντα χρόνο και να καταθέσει όσα της ζητούνται ίσως μπορούμε να μιλούμε για πόρισμα που θα λέει αλήθειες".

----------------------------------
*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Στον Γ. Εισαγγελέα θα αποταθεί ο Γ. Ελεγκτής για τον Άθω Αντωνιάδη

«Ο μόνος τρόπος να αρχίσει να συμπεριφέρεται όπως πρέπει ο Μιχαηλίδης και να κατεβεί απο το καλάμι, είναι ...»
Ανώνυμος  |  14:32

Λ.Παντελίδης-Α.Σοζέν: Ελβετικό μοντέλο πολυπεριφερειακής αντί για ΔΔΟ

«Η καλά στημένη θεατρική πράξη από τον Μόνιμα Αναξιόπιστο Πρόεδρο-Μ.Α.Π ότι ξαφνικά ο Σοφός Πολιτικός ...»
Θεοχάρης Θεοχάρης  |  10:30

Τσίπρας: Η ιστορία γράφεται από αυτούς που τολμούν

«Πρεπει να πουμε ομως οτι και οι προδοσιες γινονται απο κιοτιδες που τολμουν ιστορικες υποχωρησεις !!»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  09:25

Στον Γ. Εισαγγελέα θα αποταθεί ο Γ. Ελεγκτής για τον Άθω Αντωνιάδη

«Αν πραγματικά ενδιαφέρεστε να βοηθήσετε στην πάταξη της διαφθοράς πρέπει να συνεργαστείτε με τους οργανισμούς ...»
Ελένη Αγαθαγγέλου Δημητριάδη  |  23:20

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X