ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 17:41
 

#PoliticsBlog Όταν ο Κούμας 'απολύει' τη Γιαννάκη και ο Άντρος λυπάται τον Προδρόμου

= ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΜΑΪΟΥ 2018

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

"Ο Κούμας κατάφερε τελικά και "απέλυσε" την Γιαννάκη". Η φράση διατυπώθηκε χθες από βουλευτή που παρακολουθεί με αγωνία τα θέματα της Υγείας και αναφερόταν βεβαίως στη συνάντηση μεταξύ του υπουργού Κωνσταντίνου Ιωάννου και ΠΑΣΥΚΙ, χωρίς βεβαίως την συμμετοχή της γενικής διευθύντριας Χριστίνας Γιαννάκη.

Ο βουλευτής, μιλώντας με δημοσιογράφο υποστήριξε πως οι γιατροί είχαν στείλει μαντάτο ότι δεν επρόκειτο να παρευρεθούν στη συνάντηση εάν βρισκόταν εκεί και η Γιαννάκη. "Φαίνεται πως πήραν τη διαβεβαίωση ότι αυτή θα έλειπε από τη συνάντηση και έτσι έγινε κατορθωτό και η συνάντηση να γίνει και μάλιστα να στεφθεί με επιτυχία".

Για την ιστορία υπενθυμίζω πως η ΠΑΣΥΚΙ με επιστολή της στον υπουργό Υγείας ανέφερε ότι αποσύρει την εμπιστοσύνη της προς το πρόσωπο της Γιαννάκη μετά την ολοκλήρωση από μέρους της του πορίσματος για την ευθύνη γιατρών στο θάνατο του 10χρονου μαθητή.

Χθες χωρίς την Γιαννάκη και τον γνωστό, γλαφυρό τρόπο έκφρασής της σίγουρα η σύσκεψη είχε άλλο αέρα. Κατέληξε όμως και σε αποφάσεις που την εξαιρούν από τις επαφές με τους γιατρούς!

Όπως αποφασίστηκε η ΠΑΣΥΚΙ θα συναντάται με τη διευθύντρια Ιατρικών Υπηρεσιών Ελισάβετ Κωνσταντίνου αντί της Γιαννάκη, ανά εβδομάδα και ανά δεκαπενθήμερο με τον ίδιο τον Υπουργό, χωρίς βεβαίως την παρουσία της Γενικής Διευθύντριας. "Ούτε καν την παρουσία φωτογραφίας της δεν πρόκειται να δεχθούν οι γιατροί" ανέφερε χθες άτομο που γνωρίζει.

Μετά την εξέλιξη η απορία είναι εάν αυτός που "απέλυσε" ή "αφόπλισε" την Γιαννάκη είναι ο Κούμας ή ο ίδιος ο Υπουργός.

Ή μήπως και οι δύο;

Το τερμάτισε ο Άντρος Κυπριανού σήμερα το πρωί στην εκπομπή της Ελένης Βρετού στο Τρίτο του ΡΙΚ. Μιλώντας για τον Συνεργατισμό και τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου είπε μεταξύ άλλων: "Τον λυπούμαι τον κύριο Προδρόμου γιατί λέει πράγματα που καταλαβαίνει ότι είναι ανοησίες".

Μήπως ο συνετός, ήρεμος και ευγενής κατά περιπτώσεις, ηγέτης του ΑΚΕΛ θα πρέπει να αναλογιστεί ότι ο δημόσιος λόγος του κάποιες φορές δεν προσβάλλει μόνο τον ίδιο αλλά και το κόμμα του;

Το ερώτημα δεν είναι μόνο δικό μου. Μαθαίνω πως κάποιοι το υποβάλλουν, έστω και χαμηλοφώνως και εντός του κόμματος του.

Το ενδιαφέρον είναι που στη συνέχεια της εκπομπής ανέφερε πως ζητεί τηλεοπτική συζήτηση και με τον Αναστασιάδη και με τον Προδρόμου για το Κυπριακό και άλλα θέματα. Και πρόσθεσε: Εγώ δεν θα μιλήσω με προσβλητικά λόγια γι' αυτούς, θα έπρεπε να ντρέπονται για τον τρόπο που συμπεριφέρονται στο ΑΚΕΛ.

Οι σοβαρότατες καταγγελίες του βουλευτή Ευθύμιου Δίπλαρου για σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών από εκπαιδευτικούς έτυχαν πολιτικής εκμετάλλευσης. Και μάλιστα από συναδέλφους του.

Η Ειρήνη Χαραλαμπίδου ζήτησε μετά τις καταγγελίες Δίπλαρου, με έντονο ύφος αυστηρής δασκάλας, από τους υπουργούς Παιδείας και Δικαιοσύνης είτε να διαψεύσουν τις δηλώσεις είτε να απαντήσουν γιατί ενήργησαν με εγκληματική αμέλεια. Στην καταγγελία της η Ειρήνη Χαραλαμπίδου αναφέρει πως δεν μπορεί να δεχθεί επ' ουδενί την τοποθέτηση Δίπλαρου ότι καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις υπάρχουν σε όλες τις επαρχίες. Όπως μάλιστα αναφέρει οι καταγγελίες του Αναπληρωτή Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΔΗΣΥ έγιναν "γενικά και αόριστα, χωρίς να δώσει ονόματα, σχολεία, ούτε καν τη χρονική περίοδο κατά την οποία διαπράχθηκαν οι κατ' ισχυρισμό σεξουαλικές κακοποιήσεις".

"Η απορία όποιου διαβάζει την καταγγελία της είναι κατά πόσον η Ειρήνη θα ήθελε ο Δίπλαρος να επισυνάψει και φωτογραφίες για τις φοβερές καταγγελίες του" έλεγε χθες δημοσιογράφος και διερωτήθηκε: "Αν όντως ενδιαφερόταν για την ουσία της υπόθεσης το πρώτο που έπρεπε να κάνει δεν θα ήταν να ψάξει εάν αυτές έχουν διερευνηθεί και τι έδειξαν οι έρευνες παρά να αμφισβητεί εξαρχής τον συνάδελφό της;"

Ο συνάδελφος κατέληξε: "Ξεχνά η Ειρήνη την δική της παρέμβαση στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής τον Ιανουάριο του 2017 για καθηγητή Τέχνης που καταγγέλθηκε για σεξουαλική κακοποίηση παιδιού;"

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Έριξαν καρφιά στον Πρόεδρο οι ευρωβουλευτές του ΑΚΕΛ

«Ναι, ΑΚΑ, μίλησαν αυτοί που μας κούρεψαν, που έβγαζαν λεφτά στο εξωτερικό για να μην κουρευτούν, αυτοί ...»
Yiannos  |  14:24

Εφεση μετά τον σάλο για την ποινή-χάδι στον παιδεραστή

«Μπορειτε να μας πειτε ποια ειναι η μεγιστη δυνατη ποινη για τα αδικηματα που καταδικαστηκε;»
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  |  12:42

Στα δυο προεδρικό - ΑΚΕΛ για κυπριακό

«Διερωτούμε πως η σύνταξη επιτρέπει στον ΑΚΑ να γράφει αυτές τις ηλιθιότητες σχεδόν κάθε μέρα.»
CGA  |  09:57

Ξεκίνησε η συγγραφή του πορίσματος για ΣΚΤ

«Aγαπητοί Επίτροποι, να είστε έτοιμοι ή να σας γιουχαϊσουν ή να σας χειροκροτήσουν!»
ΑΚΑ  |  09:54

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση