ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Τα 12 σημεία του Νικόλα, το τσουνάμι και ο μάντης Κάλχας

= ΤΡΙΤΗ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Παρά τη γενική απογοήτευση για το σημείο που βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, δεν αποκλείεται σύντομα να έχουμε συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί. 

Η δήλωση δεν είναι βεβαίως δική μου αλλά παράγοντα που μπαινοβγαίνει στον Λόφο της Εξουσίας, βλέπει και ακούει πολλά. Η θέση του είναι πως η πίεση και προς τις δύο πλευρές είναι τεράστια, όχι μόνο από εξωτερικούς παράγοντες αλλά και εντός. "Ειδικά στην πλευρά μας". Παράλληλα προβλέπει πως και συνάντηση να γίνει μεταξύ Αναστασιάδη-Ακιντζί αυτή θα είναι τυπική. "Τα άστρα έχουν ήδη εξανεμισθεί όπως είπε και ο Οζερσάι και αυτό το διαπίστωσαν τραγικά όσοι βρέθηκαν στη Νέα Υόρκη. Γι' αυτό και ο Αβέρωφ μιλά με όρους Κασσάνδρας και Μάντη Κάλχα", μου ανέφερε η πηγή μου. Στην ερώτησή μου γιατί δίδει αρνητικούς χαρακτηρισμούς στον Αβέρωφ μου είπε ότι δεν είναι καθόλου αρνητικοί οι χαρακτηρισμοί του. Ο μάντης Κάλχας ήταν ο κορυφαίος της εποχής του στην ερμηνεία των οιωνών και γνώριζε καλύτερα από όλους το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Η δε Κασσάνδρα ως μάντισσα κακών πήρε το χάρισμά της από τους θεούς. Το θέμα δεν είναι ο μάντης αλλά αυτά που λέει και η αλήθεια που κρύβουν, αν κρύβουν οι χρησμοί του. Η αλήθεια είναι πως ο Αβέρωφ λίγες φορές έχει πέσει έξω στις προβλέψεις του. Οπόταν ο φόβος για το εθνικό τσουνάμι, όσο κι αν κάποιοι γύρω από τον Πρόεδρο τον θεωρούν ως κινδυνολογία, παραμένει υπαρκτός"

Δώδεκα ερωτήσεις προς τον Healthy Nic υπέβαλε ο πρίγκιπας Νικόλαος για τα θέματα ενέργειας.
"Άλλη μία ερώτηση να υπέβαλλε και θα συμπλήρωνε τον μαγικό αριθμό 13 και θα μπορούσε να συγκριθεί στα ίσα με τα 13 σημεία του Μακαρίου" σχολίασε συνάδελφος που διάβαζε την είδηση.
Ο συνάδελφος, που ασχολείται ιδιαίτερα με τα θέματα ενέργειας, επεσήμανε πως η σημερινή συνάντηση του Healthy Nic με τον Ανώτερο Αντιπρόεδρο της Exxon Mobil, Neil Chapman, θα ξεκαθαρίσει δύο κρίσιμα: για τη δράση της Exxon Mobil τον Νοέμβριο αλλά και το ενδιαφέρον της για το πολύπαθο οικόπεδο 7.
"Μετά και τις άμεσες απειλές της Τουρκίας ότι θα παρεμποδίσει δραστηριότητες στο οικόπεδο 7 οι ενέργειες της Exxon Mobil γίνονται και εξόχως πολιτικές και θα χρειαστεί διαβούλευση και διαβεβαιώσεις κατευθείαν από τις ΗΠΑ" συμπλήρωσε ο συνάδελφος του οποίου οι πηγές δεν αμφισβητούνται. Μήπως να άρχισε καριέρα και στο διπλωματικό ρεπορτάζ;

Για τις 12 ερωτήσεις του Νικόλα ρώτησα και την ΔΗΚΟαναθερεμμένη Φωτούλα η οποία υποστηρίζει πως ως ενέργεια ήταν "ιδιαίτερα μελετημένη και για τα θέματα που θέτει και για τον χρόνο και τον τρόπο που τα θέτει". Όπως μου είπε άκουσε η ίδια τον Νικόλα να λέει "είναι στο χέρι του Προέδρου εάν χρειάζεται τη συνεργασία του ΔΗΚΟ να χειριστεί το θέμα ανάλογα. Τόσο απλά είναι τα πράγματα και έχει και γραπτώς τις ερωτήσεις για να ανατρέχει σε αυτές όταν χρειάζεται"...


-Είναι αλήθεια πως κάποιοι στο υπουργείο Υγείας φοβούνται ότι ενδεχομένως να υπάρξει "νέο τετελεσμένο" και να μετατεθεί τελικά η εφαρμογή του ΓεΣΥ;
Γνωστός παράγοντας με βαθιά ανάμιξη στα ιατρικά θέματα της Κύπρου υποστήριξε χθες ότι αν και ο υπουργός είναι αποφασισμένος να τηρήσει το χρονοδιάγραμμα "υπάρχουν ακόμα αστάθμητοι και ατιθάσευτοι παράγοντες που προκαλούν ανησυχία". Όπως λέει "είναι κοινό μυστικό πως ένας από τους ισχυρούς εταίρους του νέου εγχειρήματος δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη και υπάρχει ο φόβος να μην αντιμετωπίσουμε στην δημόσια υγεία μια κατάσταση όπως αυτή που ζήσαμε πρόσφατα στη δημόσια παιδεία".

 

----------------------------------
*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Nέες απειλές Ερντογάν: Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας μέχρι τέλους

«Ο σουλτάνος εννοεί μέχρι το δικό του τέλος! Τα μακριά κοντινά γινήκαν!!»
ΑΚΑ  |  11:24

«Άνετος» με το πόδι πάνω στο τραπέζι ο Μπόρις Τζόνσον

«H Bρετανική αναίδεια στο μεγαλείο της!!! »
knak  |  09:17

Ξεκάθαρη η τοποθέτηση των ΗΠΑ για το ιρανικό τάνκερ

«Μακάρι να ήταν η στάση των ΗΠΑ η ίδια και για την `άτακτη` Τουρκία. Δυστυχώς ο πηδηχτούλης Τραμπ δεν ...»
knak  |  09:15

Κόντρα για την Λάρα μεταξύ βουλευτή και τμήματος Αλιείας

«Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης: αμελητέα προσωπικότητα!»
ΑΚΑ  |  20:47

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X