ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 14:34
 

#PoliticsBlog Τα 15 λεπτά δημοσιότητας, τα δεκανίκια και ο οδοστρωτήρας...

= ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τις εκλογές και ο προεκλογικός αγριεύει. Αυτό συνέβαινε και μάλλον θα συμβαίνει, πάντα. Ωστόσο οι εκπλήξεις στην πολιτική είναι ατελείωτες και ενίοτε... θεαματικές. 

Μια τέτοια έκπληξη είναι και η κόντρα Λιλλήκα-Νικόλα. Όχι τόσο για την ουσία της όσο για την έντασή της. Ενώ ο Λιλλήκας έχει από καιρό προβεί σε κατηγορίες και υπονοούμενα κατά του πριγκιπικού επιτελείου ο ίδιος ο πρίγκιπας Νικόλαος παρέμενε σιωπηλός. Χθες όμως τοποθετήθηκε στους ισχυρισμούς Λιλλήκα ότι φίλος του (του Λιλλήκα) του πρότεινε χρηματισμό εκ μέρους του επιτελείου Παπαδόπουλου με στόχο να αποσύρει την υποψηφιότητά του. Ο πρίγκιπας ζήτησε για άλλη μια φορά από τον Λιλλήκα να αποκαλύψει αυτόν που προσπάθησε να τον εξαγοράσει και χαρακτήρισε τον πρώην πολιτικό του φίλο και κολλητό ως άτομο που ψάχνει τα 15 λεπτά δημοσιότητάς του, τα οποία, όπως είπε έχουν τελειώσει...

Ο Λιλλήκας επανήλθε απαντώντας πως ο ίδιος έχει περισσότερη δημοσιότητα απ' όση ήθελε να έχει στη ζωή του. "Άλλοι είναι που χρησιμοποιούν εκατομμύρια, σε μια εποχή που υπάρχουν οικογένειες που πεινούν, για να αποκτήσουν δημοσιότητα και να αποκτήσουν παρουσία στην πολιτική ζωή του τόπου. Η δική μου παρουσία έγινε μέσα από τη σκληρή δουλειά, τη δική μου, και δε στηρίχτηκα ποτέ σε άλλα δεκανίκια για να έχω παρουσία στην πολιτική ζωή" ανέφερε ρίχνοντας λάδι στη φωτιά...

Ήδη από την πριγκιπική αυλή μαθαίνω πως ο πρίγκιπας Νικόλαος είναι έξω φρενών με τις αναφορές Λιλλήκα ενώ στα ψηλά δώματα του ΔΗΚΟ ακούστηκε χθες σε δυνατή ένταση και η λέξη "αγνωμοσύνη".

"Ούτε ο Νικόλας, ούτε ο Λιλλήκας δεν θέλουν να δουν ζωγραφιστό ο ένας τον άλλο κάτι που ο Νικόλας θα πληρώσει εάν περάσει στον δεύτερο γύρο" σχολίασε χθες στέλεχος του ΔΗΚΟ, χωρίς ωστόσο να δικαιολογεί τη στάση Λιλλήκα που την αποδίδει "σε άγχος για τα χαμηλά ποσοστά που του δίνουν όλες οι δημοσκοπήσεις".

Ο ίδιος πάντως προέβλεψε πως "στο πλευρό του Νικόλα, κατά της αντιπαράθεσης με τον Λιλλήκα θα βγουν σήμερα ή αύριο και οι αρχηγοί των συνεργαζόμενων κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου". Μια ενδιαφέρουσα πληροφορία που αποκάλυψε το εν λόγω στέλεχος, μιλώντας μεταξύ φίλων, είναι πως Λιλλήκας και Νικόλας "δεν είχαν ποτέ ιδιαίτερη αλληλοεκτίμηση σε προσωπικό επίπεδο" και κατέληξε: "Πάντως εάν ο Λιλλήκας έχει δίκαιο για τον χαρακτήρα του Νικόλα, που τον χαρακτήρισε αλαζόνα με παντελή έλλειψη της έννοιας του σεβασμού και του αλληλοσεβασμού θα πρέπει να ανησυχεί εάν αυτός εκλεγεί στην προεδρία. Τα πράγματα για τον ίδιο ίσως να είναι χειρότερα απ' ότι το καιρό που ο Χριστόφιας προανήγγειλε την επέλαση του οδοστρωτήρα του ΑΚΕΛ εναντίον του...»

 

Σύμφωνα με πληροφορίες που φθάνουν κοντά μου από όλα σχεδόν τα επιτελεία των υποψηφίων, η μάχη που βλέπουμε να διεξάγεται στο προσκήνιο δεν είναι τίποτα με τις μάχες που βρίσκονται σε εξέλιξη στο προεκλογικό παρασκήνιο.

"Οι προσπάθειες επηρεασμού ψηφοφόρων έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο" μου ανέφερε στέλεχος επιτελείου που γνωρίζει τον τρόπο που διεξάγεται ο πόλεμος στα παρασκήνια. Όπως μου είπε ο ίδιος γνωρίζει οικογένεια η οποία έχει "τριχοτομηθεί" αφού τα μέλη της ψηφίζουν τρεις διαφορετικούς υποψήφιους. Σύμφωνα με τον ίδιο η μάχη δεν γίνεται μόνο στον επηρεασμό ψηφοφόρων για να... αλλαξοπιστήσουν αλλά και για το πιο απλό: "Να πειστούν να πάνε να ψηφίσουν!"

   

 

------------------------

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Τα είπε με Ακιντζί ο Άντρος

«Κελαήδη πάλιν δεν πήρες τα χάπια σου.»
ΧΧΧ  |  08:01

Τα είπε με Ακιντζί ο Άντρος

«....ατε, ατε, ατε...ακομα να ακουσουμε το κρα κρα του αντρου, δηλαδη την καταβαρθρωση της δικης μας ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:38

Τα είπε με Ακιντζί ο Άντρος

«....ατε, ατε, ατε...ακομα να ακουσουμε το κρα κρα του αντρου, δηλαδη την καταβαρθρωση της δικης μας ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:38

Καμμένος: Η κυβέρνηση προσπαθεί να εγκλωβίσει τις πολιτικές δυνάμεις

«Άσε ρε νούμερο.... Μέχρι προχθές έσταζες μέλι για την κυβέρνηση, τώρα τα χώνεις.... Για τόση αμνησία ...»
Ανώνυμος  |  20:54

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X