ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 10:57
 

#PoliticsBlog Τα κράνη του Νίκαρου, ο ξεκάθαρος Μαρίνος και το... πέταγμα Περδίκη

= ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Σε ετοιμότητα βρίσκεται το Υπουργικό Συμβούλιο για έκτακτη σύσκεψη -εάν χρειαστεί- για έγκριση της συμφωνίας για τον Συνεργατισμό.
Όπως με πληροφορεί από το Μέγαρο, ο κύριος Πάμπος, ο Νίκαρος έδωσε εντολή "να είναι όλοι σε πλήρη ετοιμότητα γιατί ενδέχεται να έχουμε θετικές εξελίξεις".
Στην ερώτησή μου "εάν ζήτησε οι υπουργοί του να φέρουν και οπλισμό και στρατιωτικές εξαρτύσεις" απάντησε χαμογελώντας: "Όχι μόνο κράνη και ο Χάρης διπλό!".
Πάντως θεωρείται επιτυχία του Νίκαρου και του Χάρη η συναίνεση που επιτεύχθηκε χθες στο Προεδρικό για ελκυστικό σχέδιο πρόωρης αφυπηρέτησης υπαλλήλων που θα εφαρμοστεί από το Συνεργατισμό.

Απευθείας τον πρίγκιπα Νικόλαο και τα στελέχη που τον περιβάλλουν έδειξε, φανερά πια, ο Μαρίνος Μουσιούττας, ως υπεύθυνους για παρεμβάσεις στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές. Όπως ξεκάθαρα τοποθετήθηκε, θεωρεί ότι κάποιοι επέβαλαν την Χριστιάνα Ερωτοκρίτου ως αναπληρωτή πρόεδρο του ΔΗΚΟ και δεν δέχθηκε τις πριγκιπικές δικαιολογίες. Του υπενθύμισε μάλιστα πως οι προειδοποιήσεις του έγιναν αρκετά έγκαιρα με τις φανερές παρεμβάσεις στελεχών υπέρ της Χριστιάνας να γίνονται ακόμα πιο έντονες.

Η ΔΗΚΟαναθρεμμένη Φωτούλα μου έλεγε χθες πως ο Μουσιούττας δεν μασάει τα λόγια του και ήταν ξεκάθαρος από την αρχή. "Από τότε που του πρότειναν να αποσύρει την υποψηφιότητά του και να αναλάβει το πόστο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου. Όπως το απέρριψε τότε το απέρριψε και την Τετάρτη στη συνάντησή του με τον Νικόλα, λέγοντάς του ότι δεν πρόκειται να δεχθεί δώρα" μου ανέφερε.
Όπως λέει η Φωτούλα, ακούσε με τα ίδια της τα αυτιά τον Μουσιούττα να λέει πως η μετακίνησή του στα πίσω έδρανα του ΔΗΚΟ στη Βουλή έγινε για ένα και μοναδικό λόγο: "Αφού δεν είμαι πια στην ηγεσία του κόμματος δεν υπάρχει λόγος να παρευρίσκομαι στην πρώτη γραμμή. Εκεί πρέπει να βρίσκεται η ηγεσία. Η δική μου θέση πια είναι πίσω, ως απλός στρατιώτης".

Με την ελευθερία λόγου που τον διακρίνει ο Μαρίνος φέρεται να είπε ξεκάθαρα στον Νικόλα πως η μανία του να επικρατήσουν "οι δικοί του, ό,τι κι αν αυτό σημαίνει θα έχει καταστροφικές συνέπειες και για το κόμμα και για τον ίδιο".

Σύμφωνα με την αξιόπιστη Φωτούλα, οι σχέσεις Μαρίνου-Νικόλα θυμίζουν σχέσεις Τραμπ-Κιμ πριν τη συνάντηση κορυφής. Και δεν είναι μόνο αυτή η πληγή που άνοιξε μετά τις εκλογές. Πολλά είναι τα στελέχη που διαμαρτυρήθηκαν στην ηγεσία και για τις παρεμβάσεις και για τις μονοσταυρίες (ειδικά στην Πάφο και πιο ειδικά στον Αντωνίου).
"Τουλάχιστον πέντε στελέχη πρώτης γραμμής βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση από τη νέα ηγεσία του κόμματος και κανείς δεν γνωρίζει που θα οδηγήσει αυτή η κατάσταση" συμπλήρωσε η Φωτούλα.
Προς το παρόν αναμένει με αγωνία τη σημερινή πρώτη συνεδρία της νέας Γραμματείας του κόμματος και τα όσα θα λεχθούν εκεί. "Κάποιοι φοβούνται ότι ίσως ακουστούν αλήθειες που θα πληγώσουν ακόμη περισσότερο το κόμμα ενώ κάποιοι άλλοι ανησυχούν ότι οι αλήθειες αυτές δεν πρόκειται να ακουστούν ποτέ στα συντεταγμένα όργανα του κόμματος", μου είπε.
Πάντως την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να συνέλθει και το Εκτελεστικό Γραφείο και η Κεντρική Επιτροπή.


Συνάντηση με τον Περδίκη θα είχαν σήμερα στελέχη του ΔΗΣΥ στο γραφείο της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος στη Βουλή. Κύριο θέμα θα ήταν η οριζόντια ψηφοφορία. Ωστόσο ο πρόεδρος των Οικολόγων Περδίκης άνοιξε τα φτερά του και πέταξε μακριά. Δεν πρόκειται να πάει στη συνάντηση. Όπως ακούω η άρνηση Περδίκη οφείλεται σε αντιδράσεις που σημειώθηκαν όχι μόνο εντός των Οικολόγων αλλά και εντός των συμμάχων του Ενδιάμεσου. Κυρίως για τη συμμετοχή του τρίτου κόμματος που είχε προσκληθεί στη συνάντηση, της Συμμαχίας Πολιτών.
Πάντως στις έξι Μαρτίου ο Περδίκης δεν είχε κώλυμα να συμμετέχει σε ανάλογη συνάντηση στα γραφεία του ΔΗΣΥ...


--------------------------------------

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Στον Γ. Εισαγγελέα θα αποταθεί ο Γ. Ελεγκτής για τον Άθω Αντωνιάδη

«Αν πραγματικά ενδιαφέρεστε να βοηθήσετε στην πάταξη της διαφθοράς πρέπει να συνεργαστείτε με τους οργανισμούς ...»
Ελένη Αγαθαγγέλου Δημητριάδη  |  23:20

ΟΑΥ για ΓεΣΥ: Υπάρχει σχέδιο Β' για παιδίατρους

«Άμα με τόσα λεφτά που τους προσφέριρ το ΓεΣΥ δεν συνεργάζονται φανταστείτε πόσα τζακρούν και αφορολήτα ...»
ΧΓΑ  |  12:09

Χριστοδουλίδης: Ένα το πλαίσιο Γκουτέρες και δεν αμφισβητείται

«Διπλωματία από τα Lidl να θεωρείς πως τα σχόλια που έδωσε η πλευρά σου επί του εγγράφου της 30ης Ιουλίου, ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  09:50

Συμπληρώθηκε η εξάδα του ΔΗΣΥ

«Mετά που το μπάχαλο με την τραγουδίστρια που σώνει και καλά να την χρήσουμε πολιτικό, τι γίνεται;»
ΑΚΑ  |  09:50

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X