ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 21:17
 

#PoliticsBlog Το μισό εκατ. του Φούλη και το 'εξοντώστε τον Χάρη!'

= ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 04 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Τον Χάρη στοχεύουν όλα τα κόμματα του Ενδιάμεσου αλλά και το ΑΚΕΛ. Κυρίως αυτό. Η παραίτηση του Δ.Σ. του Συνεργατισμού άνοιξε σε κάποιους την όρεξη που ζητούν και την παραίτηση του Χάρη ως συναυτουργού για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Συνεργατισμός.

Ωστόσο, ο κύριος Πάμπος από το Μέγαρο με πληροφορεί πως τέτοιο θέμα όχι μόνο δεν βρίσκεται στον ορίζοντα του Healthy Nic, αλλά ακόμα και η σκέψη για παραίτηση του εκλεκτού του συνεργάτη είναι γι' αυτόν κόκκινη γραμμή. "Πιο κόκκινη και από αυτές που τράβηξε στο Κραν Μοντάντα" όπως εμφαντικά υποστήριξε.

Σύμφωνα με τον κύριο Πάμπο, "η εξέλιξη του Συνεργατισμού πήγε πιο λάθος απ' όσα το Προεδρικό περίμενε. Και ευτυχώς που υπήρξε η γέφυρα με τον Νικόλα διαφορετικά κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει ποιες θα ήταν οι συνέπειες".

Ο Κωστάκης πάντως είναι χολωμένος, με το δίκαιο του κατά ορισμένους, από την στάση της κυβέρνησης. Γι' αυτό και αρνήθηκε να παρευρεθεί στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή για την παραχώρηση κρατικών εγγυήσεων στην Ελληνική Τράπεζα. Η επιστολή του προς την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών αποτελεί όπως μαθαίνω τεκμήριο στα χέρια του ΑΚΕΛ, που θα αρχίσει νέο σφυροκόπημα κατά του Χάρη και της κυβέρνησης.

Η κυρία Γιαννούλλα, η οποία ως γνωστόν ακούει όλα όσα ψιθυρίζονται στην Εζεκία Παπαϊωάννου και ακόμη περισσότερα, επιμένει πως δόθηκε επίσημη γραμμή και συγκεκριμένα επιχειρήματα στα οποία θα στηριχθεί η επίθεση. Μαζί με το ΑΚΕΛ και άλλα τρία τουλάχιστον κόμματα εστιάζουν εκ νέου τις κάννες στον Χάρη και σήμερα αναμένονται... ομοβροντίες. "Άξιος που θα ζήσει!" έλεγε χθες βουλευτής προβλέποντας τον νέο χαμό.

Ούτε και ο Φούλης, σύμφωνα με όσα ακούω, φαίνεται διατεθειμένος να υποστηρίξει τον Χάρη σε αυτή τη φάση και να μπει σε "αδιέξοδη συζήτηση".

Η μάνταμ του Φούλη με πληροφόρησε πως ο μεγάλος αρχηγός προτιμά να κινείται με πράξεις παρά με λόγια και φωνασκίες. "Η απόφασή του για κατάθεση μισού εκατομμυρίου ευρώ στον Συνεργατισμό έγινε με μόνο στόχο να δείξει έμπρακτα την εμπιστοσύνη του ΔΗΣΥ στο Συνεργατισμό. Ακόμα κι αν κάποιοι κρίνουν την ενέργειά του ως επικοινωνιακή και μόνον, δεν βρίσκονται κάθε μέρα οργανισμοί που καταθέτουν μισό εκατομμύριο για επικοινωνία και μόνο!"

Είναι ωστόσο αλήθεια πως η κατάθεση του ΔΗΣΥ είναι μια σταγόνα στον ωκεανό των εκροών εκατομμυρίων που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες.

Και όλα αυτά ενώ η πλειοψηφία στη Βουλή δεν έχει ακόμη κλειδώσει αφού το ΔΗΚΟ δεν έχει πει την τελευταία του λέξη.

"Κάποια στελέχη πάντως επιμένουν πως ο Νικόλας θα πρέπει να ζητήσει επίσημα και ονομαστικά και τις παραιτήσεις και του Χάρη και της Χρυστάλλας για να μπορέσει το κόμμα να δεχθεί να γίνει ξανά δεκανίκι της κυβέρνησης χωρίς να χάσει την αξιοπρέπειά του", μου έλεγε χθες η ΔΗΚΟαναθρεμμένη Φωτούλα.

Και έκανε και μια πρόβλεψη: "Με τον άτυπο διορισμό της Τζέιν Χολ Λουτ από τον Γκουτέρες και την αναμενόμενη επίσκεψή της στην Κύπρο στα τέλη του μήνα θα υπάρξουν και νέες εντάσεις. Κάποιοι υποστηρίζουν πως σε περίπτωση που αρχίσουν ξανά οι συνομιλίες για το Κυπριακό η προσοχή μοιραία θα μεταφερθεί από τον Συνεργατισμό στο Κυπριακό ή τουλάχιστον θα μοιραστεί. Σύμφωνα με την ίδια ανάλυση ο Αναστασιάδης θα βγει κερδισμένος από μια τέτοια συγκυρία. Η δική μου άποψη είναι ότι θα βγει διπλά άτυχος.

Η νέα προσπάθεια για επανέναρξη των συνομιλιών θα του απορροφήσει ενέργεια σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση ενώ θα τον μετατρέψουν σε στόχο των ελεύθερων σκοπευτών όλων των άλλων κομμάτων, πλην του ΔΗΣΥ".

Με την Φωτούλα συμφώνησε και πολιτικός αναλυτής ο οποίος μου έλεγε χθες ότι "μέσα σε ένα με δύο μήνες θα πρέπει να γίνει εντατική δουλειά ώστε Αναστασιάδης και Ακιντζί να έχουν κάτι να πουν στον Γκουτέρες που θα τον συναντήσουν τον Σεπτέμβριο. Είναι πιθανόν μέσα στον Οκτώβριο ή Νοέμβριο να αρχίσει μια νέα προσπάθεια για επίλυση του Κυπριακού με τον Αναστασιάδη να κουβαλά και την κούραση του Συνεργατισμού και την έχθρα του Άντρου Κυπριανού που είναι αμφίβολο εάν θα τον στηρίξει σε αυτή τη φάση".

 

ΚΟΥΪΖ: Σε κόντρα μεγατόνων μπαίνουν ξανά οι εκπαιδευτικοί με τον Κώστα Χαμπιαούρη. Σε δημοσιογραφικό στέκι πάντως λέχθηκε χθες πως ένας τουλάχιστον συνδικαλιστής το έχει πάρει πολύ προσωπικά το θέμα και για πολύ συγκεκριμένο λόγο...

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Αναστασιάδης: Να καταθέσουν τις φορολογικές δηλώσεις οι γιατροί

«Το γεγονός ότι ήρθαν απο την Ελλάδα γιατροί, είναι εξαιρετικό. Έχει χαλάσει η πιάτσα των συνδικαλιστών ...»
Ανώνυμος  |  14:19

Αναστασιάδης: Να καταθέσουν τις φορολογικές δηλώσεις οι γιατροί

«ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ!»
Χρίστος Α.  |  13:52

Εφεση στην απόφαση για συντάξεις από ΥΠΟΙΚ και Νομ.Υπηρεσία

«To καλύτερο που θα μπορούσε να γίνει είναι να ανακοινωθούν τα ονόματα όλων αυτών των συνταξιούχων που ...»
ΑΚΑ  |  10:04

Αναστασιάδης: Να καταθέσουν τις φορολογικές δηλώσεις οι γιατροί

«O πρόεδρος του μεγαλύτερου ιατρικού συνδέσμου, φημολογείται ότι διαθέτει τώρα 3 πόρσιε! Για φαντάσου ...»
ΑΚΑ  |  10:01

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση