ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:54
 

#PoliticsBlog Το πιστόλι σε νέο κρόταφο, η αναξιοπιστία και η σκυταλοδρομία

= ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Ένα νέο θρίλερ άρχισε με την έγκριση των νομοσχεδίων για μείωση των κόκκινων δανείων, άλλως Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων, άλλως ΜΕΔ, από το Υπουργικό, υπό την προεδρία του Συλλούρη. Η έκτακτη σύγκλιση του Υπουργικού δεν έγινε χωρίς λόγο: Η κυβέρνηση επείγεται και μάλιστα πολύ, τα νομοσχέδια να συζητηθούν και να εγκριθούν από τη Βουλή την ερχόμενη Παρασκευή με σούπερ συνοπτικές διαδικασίες μέχρι τις 13 Ιουλίου που οι βουλευτές θα πάνε για διακοπές.

Η συμφωνία όμως με την Ελληνική Τράπεζα για τον Συνεργατισμό δεν γνωρίζει από διακοπές και χάσιμο χρόνου. Γι' αυτό και το θρίλερ με τη σκυταλοδρομία, τον Χάρη και τον Φούλη να τρέχουν προς το παρόν μόνοι, θα πρέπει να ολοκληρωθεί. Διαφορετικά, όπως ανέφερε χθες στέλεχος της αγνοούμενης μέχρι πρότινος Κεντρικής Τράπεζας: "όλα καταρρέουν". Και το "όλα" δεν φαίνεται να είναι σχήμα λόγου...

 Ωστόσο τα μαθηματικά δύσκολα βγαίνουν και μόνο με τα μαγικά του Φούλη και την όποια χημεία παραμένει μεταξύ του και του Νικόλα μπορεί η κυβέρνηση να ελπίζει πως δεν θα επέλθει η κατάρρευση...

 Η ΔΗΚΟαναθρεμμένη και έγκυρα ενημερωμένη Φωτούλα μου έλεγε χθες ότι εντός της πριγκιπικής αυλής υπάρχουν έντονες διαφωνίες "κατά πόσον θα πρέπει το κόμμα να λειτουργήσει ξανά ως δεκανίκι της κυβέρνησης".

Ωστόσο όπως μου ανάφερε, "το ΔΗΚΟ κρατάει μια πισινή αναμένοντας να δει και τις απαντήσεις του healthy Nic στην επιστολή του (αποκάλυψη που η ίδια έκανε πρώτη στη στήλη) αλλά και την έκβαση της συνεργασίας Νικόλα-Φούλη". Και συμπλήρωσε με νόημα: "Γνωρίζουν και οι δύο πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του κόμματος μας "...

 Στο ΑΚΕΛ όμως τα πράγματα δεν είναι καθόλου ήρεμα, ούτε και υπάρχουν αμφιταλαντεύσεις. Η κυρία Γιαννούλλα, η οποία ως γνωστόν ακούει όλα όσα ψιθυρίζονται στους διαδρόμους της Εζεκία Παπαϊωάννου και ακόμη περισσότερα, υποστηρίζει πως το γενικό πρόσταγμα "θα τους κτυπήσουμε κάτω σαν χταπόδι" έχει δοθεί προ πολλού. 

"Τώρα μάλιστα που επέστρεψε και ο κύριος Άντρος δεν πρόκειται να αφήσει σε χλωρό κλαδί τον Χάρη και τον Ανασασιάδη. Ειδικά του Χάρη θα του την βγει και... ευρωπαϊκά. Κύριο θέμα όμως της πολεμικής θα είναι οι ενστάσεις του Οδυσσέα αλλά και η άρνηση της κυβέρνησης να ζητήσει γνωμάτευση από τον Γενικό Εισαγγελέα" μου ανέφερε, συνεχίζοντας: "΄Η φράση κλειδί για το ΑΚΕΛ στις επόμενες μέρες , όπως άκουσα να λέγεται, είναι: "Έγκλημα κατά του Συνεργατισμού", συμπλήρωσε η κυρία Γιαννούλλα.

Η ίδια πάντως προτιμά την φράση της Ειρήνης Χαραλαμπίδου, χθες στην επιτροπή Ελέγχου της οποίας προέδρευε απόντος του Κουλία. Η Ειρήνη δήλωσε ότι η κυβέρνηση έβαλε το πιστόλι στον κρόταφο της Βουλής για το Συνεργατισμό. 

"Αυτό το πιστόλι αλλάζει συχνότατα κρόταφο αλλά φοβάμαι ότι κάποια στιγμή θα εκπυρσοκροτήσει!" κατέληξε η κυρία Γιαννούλλα.

 Χθες, στην επιτροπή Ελέγχου σημειώθηκε και ένα επεισόδιο. Η βουλευτής Άννα Θεολόγου ανέφερε σε μια στιγμή έντασης στον εκπρόσωπο της Κεντρικής Τράπεζας Γιάγκο Δημητρίου "εσάς έκρινε το δικαστήριο ως αναξιόπιστο" με τον Δημητρίου να διαμαρτύρεται και να ζητά απολογία από την Θεολόγου διαφορετικά θα αποχωρούσε. Με παρέμβαση της προεδρεύουσας Ειρήνης τα πνεύματα ηρέμησαν και ο Δημητρίου συνέχισε την τοποθέτησή του. 

Ωστόσο ένα δημοσιογραφικό καρφί έπεσε εκείνη τη στιγμή: "Μα και την Ειρήνη δεν την έκρινε αναξιόπιστη και εμπαθή και με τάσεις εντυπωσιασμού το Ανώτατο αλλά μια χαρά προεδρεύει της επιτροπής!"

----------------------------------

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Η ουσία της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία

«η ίδια ανακωχή όπως έγινε στην Κύπρο το 74. το μεγαλύτερο μέρος της καταλήφθηκε σε εκεχειρία.»
Χαριθέα  |  12:43

Η ουσία της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία

«Οι δύο Αμερικάνοι πήγαν στην Τουρκία να δουλέψουν τον ψυχάκια και αυτός τους δούλεψε όπως ο ίδιος ήθελε!!! ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Reuters: Δικτάτορες από την Καμπότζη απέκτησαν κυπριακό διαβατήριο

«Τί κέρδος έκανε το γραφείο των αππωμένων αδερφών?»
ΑΚΑ  |  08:54

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X