ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ρεζιλίκια; Εσείς;

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Θα τρελαθώ Παναγία μου. Ο άνθρωπος που διαχειρίζεται το κυπριακό ποδόσφαιρο από το 2001 (!!) αναφέρεται σ’ αυτό ωσάν και καμία σχέση δεν έχει.  Λες και έπεσε από τον ουρανό ανταμώνοντας καμένη γη…

Με συγχωρείτε στα ρεζιλίκια που εσείς ο ίδιος αποκαλείτε, δεν έχετε καμία ευθύνη; Μήπως ν’ αγοράσουμε κανά καθρέφτη;

Μήπως να κάνουμε μια αναδρομή στην προ φακέλων εποχή, για να φρεσκάρουμε κάπως τη μνήμη μας; Μήπως θυμάστε τις διεφθαρμένες δομές που στήθηκε η Ομοσπονδία και οι οποίες διαμορφώθηκαν μετά από κομματικές παρεμβολές;

Διαιτητές συγκεκριμένης παράταξης, άτομα που ελέγχονταν από συγκεκριμένο συνδικάτο, το οποίο λίγο πολύ αποκάλυψε ο πρώην διεθνής διαιτητής Μάριος Παναγή; Αλήθεια ποια ήταν η στάση που κρατήσατε στις τότε αποκαλύψεις; Μήπως ειρωνική έως και υποτιμητική;

Σας υπενθυμίζω ότι επί της προεδρίας σας ο υπόκοσμος, όχι μονάχα έχει εισέλθει στο ποδόσφαιρο, το έχει κιόλας κατακυριεύσει. Σας  υπενθυμίζω επίσης και πάλι, ότι η «κόκκινη καταιγίδα»  των φακέλων διαρκεί εδώ και χρόνια, όταν επίσης πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου ήταν ο ίδιος σας ο εαυτός.

Επί τούτου, όχι μονάχα δεν προβήκατε σε κάποιες ενέργειες που θα απέτρεπαν την κατάσταση αλλά μάλλον την ενισχύσατε. Πως; Να σας θυμίσω λίγο, τα παιγνίδια της Β φάσης στο Β γκρουπ; Γνωρίζετε μήπως τα όργια που εκτυλίσσονται σε τέτοιου είδους παιγνίδια εδώ και χρόνια; Η πλειοψηφία των κύπριων φιλάθλων το γνωρίζει και συχνά γελάει..

Όταν η Guardian αποκαλούσε το κυπριακό πρωτάθλημα, «πανεπιστήμιο στημένων αγώνων» η Ομοσπονδία με ανακοίνωση αμφισβητούσε τις προθέσεις του αρθρογράφου αφήνοντας κιόλας υπονοούμενα για αλλότρια συμφέροντα που σχετίζονταν με τις τότε εκλογές στην ΟΥΕΦΑ.

Τώρα μιλάτε για ρεζιλίκια. Πως όμως προκύπτουν αυτά; Όταν οι «μικροί» τάχατες επαναστατούσαν για το καλό του αθλήματος και ζητούσαν αύξηση των ομάδων τάχατες για να βοηθήσουν το γηγενές στοιχείο, ποια ήταν η στάση που κρατήσατε; Μήπως συμπορευτήκατε πλήρως; Σκεφτείτε το.

Και αν το σκεφτείτε, αναλύστε κιόλας το αποτέλεσμα της απόφασης σας και που οδηγήθηκε το κυπριακό ποδόσφαιρο. Από τον Απρίλιο του 2015 οπότε και συναινούσατε στην αύξηση των ομάδων, μήπως η συμφόρηση ομάδων στην Α κατηγορία, αποτελεί «πεδίον δόξης λαμπρόν» για τους «καλοθελητές»;

Γιατί τα ρεζιλίκια προέκυψαν επίσης και από τα ανεπαρκή μέτρα που εξαγγείλατε πριν τη σεζόν και δεχόσασταν και συγχαρητήρια από μεγάλη μερίδα του Τύπου. Λίγους όμως μήνες μετά, εσείς ο ίδιος παραδεχθήκατε ότι και πάλι αποτύχατε.

Λοιπόν αν θέλετε να μην ρεζιλευόμαστε γενικώς και εσείς ακόμη περισσότερο, επιτέλους πάρτε δραστικά μέτρα. Όταν δηλαδή θα βρεθείτε όλοι μαζί οι «σοφοί» την ερχόμενη Δευτέρα σε γνωστό ξενοδοχείο της Λεμεσού, επέβαλε μεταξύ άλλων τη μείωση των ομάδων σε 10. Φέρε επιτέλους μετά από 15 χρόνια στην προεδρία ένα πλάνο εις το οποίο θα βασιστεί το κυπριακό ποδόσφαιρο.Μπορεί όμως να γίνει αυτό; Μήπως θα χάσεις τη στήριξη στενών συνεργατών σου;

Έχω την εντύπωση ότι το κυπριακό ποδόσφαιρο έτσι όπως το έχετε καταντήσει, δεν σώζεται με ημίμετρα ούτε με δημόσιες σχέσεις και εξυπηρέτηση συμφερόντων.

Θέλει άμεση και στενή συνεργασία με το κράτος και τις διωκτικές αρχές. Και άμα δεν βρείτε ανταπόκριση, βγείτε και πείτε το. Άμα δηλαδή η Πολιτεία δεν συμβάλει στην κάθαρση τότε ξεγυμνώστε τους και αποσυρθείτε.

Επιβάλλονται ριζοσπαστικά μέτρα και κυρίως σύγκρουση με τους ανθρώπους που το διαβάλουν. Εάν είστε απέναντι τους, συγκρουστείτε. Διαφορετικά μην μας κοροϊδεύετε και μιλήστε μας μονάχα για το έτσι και αλλιώς αγαπημένο σε όλους μας "μωράκι".

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

Χρίστος Ζαβός: Τελευταία Ενημέρωση