ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Φτού! Μη ματιαστείτε

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Ούτε και ο Δράκων στην αρχαία Αθήνα τέτοια αυστηρότητα στην εφαρμογή των νόμων.

Μπράβο και στον αθλητικό δικαστή Αριστοτέλη Βρυωνίδη αλλά και στους εφτά πειθαρχικούς εισαγγελείς (όπως αναγράφονται στο σάιτ της Ομοσπονδίας) με επικεφαλής τον Στέλιο Νικολάου.

Αρχικά με το άκουσμα της τιμωρίας που επιβάλατε στον Μέσκα, θεώρησα μήπως κανείς εκεί, έχει κανένα προσωπικό με τον παίκτη. Μπορεί ρε παιδί μου να τσακωθήκατε σε κανά φανάρι στη λεωφόρο Μακαρίου. Μετά σκέφτηκα ότι μάλλον Αελίστας είναι κάποιος και του τη σπάει ο τρόπος παιγνιδιού του. Είναι πολλής κόσμος που μουρμουρά με τον εξτρέμ του Πάμπου και λέω και εγώ μήπως καθαρίσατε για πάρτη τους.

Σοβαρά τώρα μιλώντας. Όποιος νομίζει ότι η τιμωρία του Μέσκα ήταν βαριά, μάλλον κάνει λάθος. Να ξέρεις ότι με βάση τους πειθαρχικούς κανονισμούς η τιμωρία των έξι αγωνιστικών είναι η ελάχιστη στην κατηγορία φτυσίματος στον αντίπαλο ποδοσφαιριστή.

Στη μέγιστη επιβάλλεται αποκλεισμός για έξι μήνες!!

Υπάρχει όμως ένα θέμα με τη συγκεκριμένη περίπτωση. Παραπέμφθηκε από τους πειθαρχικούς εισαγγελείς στον αθλητικό δικαστή με την κατηγορία του φτυσίματος στον αντίπαλο παίκτη. Και όμως η εικόνα δεν μπορεί να μη λέει την αλήθεια. Μπες απλά στο βίντεο και δες από μόνος σου στο 2:12 λεπτό https://www.youtube.com/watch?v=rCg1FavvLHE.

Όπως ξεκάθαρα βλέπεις ο Μέσκα δεν φτύνει στον παίκτη της Ομόνοιας. Εγώ να δεχθώ ότι έχει την πρόθεση να τον φτύσει. Με βάση τούτη τη λογική,  ο παίκτης θα έπρεπε να παραπεμφθεί με άλλη κατηγορία, του τύπου «απόπειρα αντιαθλητικής ενέργειας».

Δεν μπορείς να καταδικάζεις κάποιον για φόνο, ενώ απλά αποπειράθηκε να σκοτώσει . Αλφαβήτα είναι της νομικής επιστήμης. Δηλαδή άμα κάποιος δείξει το μέρος που βρίσκονται τα γεννητικά του όργανα θα έχει την ίδια τιμωρία μ’ αυτόν που κατεβάζει το παντελόνι και επιδεικνύει το τσουτσούνι του;

Πάμε τώρα στο θέμα των πειθαρχικών εισαγγελέων. Αυτοί που δηλαδή εντοπίζουν την όποια υπόθεση και με την ανάλογη έρευνα την παραπέμπουν στον αθλητικό δικαστή.  Ξέρεις χρησιμοποιούν βίντεο, εκθέσεις παρατηρητών και διαιτητών, συμπληρωματικές  εκθέσεις και μιλούν κιόλας με τους διαιτητές ή τους παρατηρητές μετά τα μας.

Έχετε μπερδέψει ολόκληρο το ποδοσφαιρικό λαό του νησιού. Σε μια περίπτωση καταγράφετε ένα αδίκημα στην άλλη κατά την κυπριακή «παίζετε πελλόν».

Πως είναι αυτό δυνατό; Να μου πεις ότι η τελική απόφαση παίρνεται από τον αθλητικό δικαστή. Οκ. Και αυτός δεν μπορεί να κάνει μια σχετική έρευνα; Δηλαδή ο Μέσκα αγωνίστηκε για 13 αγωνιστικές και δεν δέχθηκε ούτε και μια κίτρινη κάρτα. Δεν λαμβάνεται αυτό σοβαρά υπόψη;

Εδώ ο Βάλε που είναι κόσμημα για τα κυπριακά γήπεδα τιμωρήθηκε με δύο αγωνιστικές, γιατί όπως ισχυρίζεται ο Απόλλωνας… κάποιος εκ των αντιπάλων είπε στον παρατηρητή ότι έκανε άσεμνη χειρονομία. Την ίδια ώρα όλη η Κύπρος βλέπει τον Μπερτόλιο να πανηγυρίζει μπροστά στην αντίπαλη κερκίδα και δεν παρεμβαίνει κανείς.

Δεν λέω ότι αξίζει τιμωρίας ο πανηγυρισμός του Μπερτόλιο και του κάθε Μπερτόλιο. Είναι όμως απορίας άξιον πως αξιολογείται το αδίκημα, πότε παρεμβαίνουν οι πειθαρχικοί εισαγγελείς και πως αποφασίζει ο αθλητικός δικαστής.

Μας μπερδέψατε κύριοι. Φτού να μη σας ματιάσουμε κιόλας!!!

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

Σχόλια αναγνωστών

Αθώοι Ηλιάδης, Κυπρή στην υπόθεση της Τρ. Κύπρου

«Τέτοιο Κακουργιοδηκίο να τo χαιρόμαστε!!! »
ΑΚΑ  |  10:28

Έριξαν καρφιά στον Πρόεδρο οι ευρωβουλευτές του ΑΚΕΛ

«Ναι, ΑΚΑ, μίλησαν αυτοί που μας κούρεψαν, που έβγαζαν λεφτά στο εξωτερικό για να μην κουρευτούν, αυτοί ...»
Yiannos  |  14:24

Εφεση μετά τον σάλο για την ποινή-χάδι στον παιδεραστή

«Μπορειτε να μας πειτε ποια ειναι η μεγιστη δυνατη ποινη για τα αδικηματα που καταδικαστηκε;»
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  |  12:42

Στα δυο προεδρικό - ΑΚΕΛ για κυπριακό

«Διερωτούμε πως η σύνταξη επιτρέπει στον ΑΚΑ να γράφει αυτές τις ηλιθιότητες σχεδόν κάθε μέρα.»
CGA  |  09:57

Χρίστος Ζαβός: Τελευταία Ενημέρωση