ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κόκκινος σουρεάλ φάκελος

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Διάβασε να δεις το εξής σουρεάλ σκηνικό που δημιούργησαν οι ερασιτέχνες της ΚΟΠ. Ως γνωστό η Ομοσπονδία μη έχοντας άλλη επιλογή, προτρεπόμενη από την ΟΥΕΦΑ υιοθέτησε συγκεκριμένα μέτρα για την καταπολέμηση των κόκκινων φακέλων.

Επί τούτου στις 21.11.2016 το διοικητικό συμβούλιο της ΚΟΠ προέβη στην τροποποίηση των Πειθαρχικών Κανονισμών υιοθετώντας διάφορες ποινές που θα επιβάλλονται στις ομάδες που εμπλέκονται σε ματς με κόκκινο φάκελο.

Εν ολίγοις, η ΚΟΠ με απόφασή της θεωρεί ότι ο «κόκκινος φάκελος» αποτελεί παράβαση συνεπώς θα υπάρχουν και οι ανάλογες τιμωρίες. Έλα όμως που έμειναν εκεί, μάλλον γιατί δεν έδωσαν την απαραίτητη σημασία.

Αν η ΚΟΠ θεωρεί ότι το ματς είναι στημένο, πώς είναι δυνατό να αποδέχεται τα δεδομένα έτσι όπως προέκυψαν στη φυσική εξέλιξη του αγώνα.

Πώς είναι δηλαδή δυνατό, να τιμωρείται η ΑΕΖ ή η Καρμιώτισσα ως ένοχες για στημένο παιχνίδι και να ισχύουν τα εφτά γκολ του ΑΠΟΕΛ ή τα έξι της ΑΕΚ; Του κάθε ΑΠΟΕΛ ή της κάθε ΑΕΚ για να μην κολλήσουμε σε ομάδες.

Και όμως έχουν περάσει τρεις περίπου μήνες από τότε και ακόμη δεν ασχολήθηκαν με τη συγκεκριμένη πτυχή του θέματος. Η οποία είναι πέρα για πέρα σοβαρή που δείχνει ταυτόχρονα και τον ερασιτεχνικό τρόπο προσέγγισης των ιθυνόντων.

Ακόμη μεγαλύτερο έγκλημα, είναι η παθητική στάση που επιδεικνύει η αστυνομία και το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Από τη στιγμή που η ΚΟΠ θεωρεί και θεσμικά ένα παιχνίδι στημένο όταν έρχεται κόκκινος φάκελος, πώς είναι δυνατό να υπάρχει τέτοια απάθεια; Αφού λογίζεται ως στημένο, γιατί η αστυνομία δεν προσπαθεί να εξιχνιάσει ένα έγκλημα;

Ερωτήματα που μόνο στην Κύπρο μπορεί να τεθούν και μόνο την Κύπρο δεν θα απαντηθούν.

Η όποια προσπάθεια στησίματος ενός αγώνα δεν αφορά μόνο το άθλημα εμπεριέχει και εγκλήματα που εμπίπτουν στον ποινικό κώδικα. Μαύρο χρήμα, ίσως και απειλές και ένα σωρό άλλα. Και όμως η αστυνομία, περιμένει ν’ ακούσει την τιμωρία από τον αθλητικό δικαστή;

Σουρεάλ; Στην Κύπρο είμαστε…

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

Χρίστος Ζαβός: Τελευταία Ενημέρωση